АСТМА- тема 29

• 80 527
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Честита Нова Година! Да сте здрави, весели, щастливи и безгрижни! Hug
На нас ни пуснаха на 31 да се приберем и ходехме за аб и инх с метилпреднизолон, а вкъщи давах сироп и правехме инх с вентолин. Днес ни изписаха официално и махнаха аб. Казаха ми да продължаваме с инх вентолин и да правя и пулмикорт 2х1/2 респула. Нямаме друг аб за вкъщи, казаха и бромхексина да спра, но тя още кашля и си мисля до понеделник да ѝ давам. Затова ви питах колко време давате сироп. Преди време ни го спряха и после продължи да кашля и в крайна сметка стигна до бронхит. Tired В болницата е кофти, защото все различен лекар я преглежда и ни изписа док, който не я беше виждал дори. ooooh! Дано, всичко да е останало в старата година и скоро болести да няма! Praynig
wiwi как сте вие? По-добре ли е малкия? Пуснаха ли ви вече?

# 376
  • около Варна
Една здрава и безгрижна 2015 г. ви пожелавам, момичета.

enigmata, радвам се, че сте добре вече, дано болестите да останат в старата година.

Нас също ни изписаха на 31.12. Както си влязохме с кашлицата, така си излязохме с нея. освен това не разбрах какъв всъщност ни е проблема. Днес пак ходих да го слушат, още не е добре/каквото и да значи/, алергична била кашлицата. Изписа ни бейби халер и флексотид, при условие, че имам инхалатор и пулмикорт вкъщи, не са ли едно и също. Както и да е, нямало да стане работата без тях, купих ги, след малко ще го разучавам как да пръскам. Честно казано стана две години на Сингулар и Пулмикорт, от време на време, не сме имали никакви проблеми, мислех, че астмасата е зад гърба ни, но сега влязохме във въртележката. Мисля да направя едно тестуване, по принцип е с диагноза неалергична астма. Стана един месец кашляне, ходене по лекари, сещате се повечето платени заради безкрайните почивни дни, лежане в болница и ниииищо. За капак и таткото ни се тръшна болен.

# 377
  • BG
Честита Нова Година и от мен. Само здраве желая и нищо друго.
Нас септември ни изписаха от болница също с кашлица, била на етап отхрачване, а тя си е на този етап от месец преди това, постепенно и бавно намаля, но все още веднъж дневно изкашля по малко секрет. Явно ще трябва да приема факта, че съвсем без никаква кашлица както на мен ми се иска няма засега да се получат нещата, но все се надявам да дойдат дни и без следа от кашлица.
Искам да попитам никой ли не дава за отхрачване геломиртол? Аз него най-често го давам, защото поне не засилва кашлицата като солволана да речем, поне аз така си мисля.  

# 378
Аз пия геломиртол форте, макар че не знам какво всъщност представлява това. Embarassed Предписан ми е от док, защото имам синузит и съм хремава почти постоянно зимния период. На децата не съм давала, обаче. Какво представлява геломиртола? Нещо билково ли е? newsm78
Малката си кашля. Одеве направих инх с вентолин и пулмикорт, но си мисля, да спра вече вентолина. Той се спираше постепенно, нали? Значи утре сутрин една и повече не? Rolling Eyes Не чувам да има свирене... Всъщност нищо не чувам. Ще инхалирам засега пулмикорт, или поне докато не я види док, на която имам вяра 99,9%. На слушалка е №1. Последно според другите нямаше нищо, а тя ме прати веднага на снимка, че чувала хрипове. Оказа се бронхит. ooooh! Само дето е много рядко на разположение. Tired

# 379
  • BG
Аз знам, че вентолина, нофилина се намаляват постепенно през два-три дена. Примерно, ако са три пъти дневно, после два пъти, после веднъж. Нашата док така ни е лекувала, казвала ми е " вие майките сте постоянно до децата и може да прецените, ако кашлицата намалее, намалявате бронхоразширителите, ако пак се учести кашлицата след намаляването, връщате отново три пъти и така".
За геломиртола-съдържа етерични масла доколкото знам, за деца е един, за възрастни е форте, изсмуква и втечнява секретите, ползва се както за бронхити, така и за синузити и може да се полва по-дълго време, например около двайсетина дена най-много, така знам аз. Може да питаш вашата док дали е подходящ за вас, защото все пак на всеки организъм всяко лекарство действа различно. Специално за билковите сиропи ( аз също не давам), но съм питала нашата док дали са противопоказни за алергични деца, тя ми е казвала , че ако се правят инхалации, тогава са противопоказни, но на чай или сироп- не. Но нейното мнение не е миродавно все пак.
Не се притеснявай за кашлицата еnigmata, тя най-бавно отшумява, особено при нашите деца, нали ти казвам, ние я влачим от сума ти време, уж гърления секрет чист, изследванията на храчка също чисти, но си има по малко секрети дневно, а от къде са вече и з не знам. Щом дишането е чисто и няма спазъм, секретите може да се влачат кой знае колко време, опитвам се и аз да разгадая тази загадка.

# 380
  • София
Честита Нова Година на всички и здраве, здраве и пак здраве за децата ни през нея!

Моля споделете какво количество Вентолин слагате при инхалация. Дъщеря ми в момента е добре, но се замислих, че когато лежа в болница с тежките си пристъпи беше на 3,5 и около 14 кг., тогава и правиха инхалации с 0,3 мл. Сега е на 6,5г. и 22-23 кг. и последно съм слагала 0,35 мл. Вентолин, дали е добре? За сравнение на сина ми миналата Коледа изписаха 0,2 мл. Тогава той беше на 1,5 г. и 9-10 кг.

# 381
  • около Варна
Моят син е на 5 и половина,17 килограма,изписват му по 0,3мл. Действа му зле обаче и винаги предупреждавам, че максималната доза е 0,2 за него. Дори от 0,1 получава сърцебиене. Може би заради ниските дози вентолин не можем да се оправим още.

# 382
На 4.8 г. 21 кг, изписват му 0.3 мл вентолин+ 2  мл физ.рр. Ако е тежък спазъм, се е случвало и по 0.35 мл вентолин.

# 383
На малката ми дъщеря изписват по 0,2 вентолин за их вкъщи, а в болницата май беше 0,3 като беше по-силен спазъма. На нея билковите сиропи действат зле. Много я закашлят и прави спазъм. Tired

# 384
Каня се да напиша от няколко дни за пулмикорта, миналата зима бяхме на пулмикорт 6 месеца ежедневно, да чукам на дърво, няма нито един развален зъб-здрави и белички са  Praynig Peace
Според нашата докторка, а също и според алерголожката, пулмикорта е по-малкото зло; откакто сме с него не е пил антибиотик и не се е налагал урбазон, дори до вентолин не стигаме всеки път при разболяване Simple Smile.
Тази година го правя само при разболяване, засега 3 пъти по 7 до 10 дни  Peace И пак препоръчвам горещо Имунобор кидс капсулите+чай и мед ежедневно-определено има голям ефект при нас  Peace Hug

Здрави и щастливи дечица пожелавам!!!! Hug
Днес бяхме на пързалка почти 2 часа, времето е много меко; правихме и снежен човек, въргаляха се в снега-чудно каляване  Twisted Evil

# 385
Капсулите имунобор за колко големи деца са над 3 г. ли?

# 386
  • Пловдив
megan  а забелязала ли си странични реакции от пулмикорта?
Имунобора постоянно ли го даваш,и чай какъв даваш всеки ден?

# 387
budiko, при нас не съм забелязала странични реакции от пулмикорта, притеснявах се от гъбички, че ни предупредиха, а аз забравям понякога да го измия след инхалация, понеже я правим на заспиване, но слава Богу не сме имали проблеми Peace
Имунобора миналата зима го давах 3 месеца, така пише, че се дава 3 месеца(от февруари гопочнах тогава); сега го почнахме средата на ноември и  3 месеца са до средата на февруари; някой доктори казват, че може да се дава и повече, още се чудя; иначе го давам всеки ден по 1 капсула сутрин на гладно и на двамата, чудя се на каката дали да не давам по 2 пъти на ден, че тя все се хремави нещо, вероятно дозата е малка за нея Rolling Eyes  Simple Smile Коки е на 4 годинки и 9 месеца, тя е на 9г.Simple Smile

Чай правя домашен, дето събирахме шипки,липа,мащерка; но и от пакетчета правя, с лъжичка мед, поне 1 път на ден Hug

# 388
  • Пловдив
megan мерси за отговорите Simple Smile
малкия гълта ли я лесно капсулата?
моя син е на 7 и половина,таблетки пие вече,но незнам дали капсулата ще я изпие.
Нали ти беше писала,че не даваш на малкия билкови сиропи.А Имунобора като и той съдържа ехинацея  Rolling Eyesили тя не е от билките които влошават...

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 21:30 от budiko

# 389
megan мерси за отговорите Simple Smile
малкия гълта ли я лесно капсулата?
моя син е на 7 и половина,таблетки пие вече,но незнам дали капсулата ще я изпие.

Не,малкият не може да я пие, разтварям я или с мляко в лъжичка, или в сока:)

Да, билкови сиропи не давам, но чай пие без проблем, ехинацеята явно няма проблем да я приема; все пак както на всички ни е ясно, всеки пробва какво действа и какво не на неговото дете, кое му влияе зле и кое добре  Peace И аз просто споделям на нас кое ни действа добре  Hug

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 09:41 от megan@

Общи условия

Активация на акаунт