АСТМА- тема 29

• 80 531
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • около Варна
Аз също не давам Синод, след него задължително прави бронхит въпреки проследяването от лекар. Ние си отлежаваме в болницата, тази кашлица е безкрайна, натъпкаха го с урбазон и няма спиране. Днес докторът каза, че дишането е много по добре от вчера, май ще посрещнем новата година тук Sad

# 361
Снощи личната каза да давам Димекс или Проспан. Купих Проспан, че да видим. Sad
Омръзна ми вече тази кашлица! smile3511
Изкара я здрава.На 5-ти я пускам на градина.Изгуби и терапии и уч. материал с тези болести.То къде е назад в развитието си с този аутизъм, че и алергичен ринит. Tired 

# 362
Да, прави сте Peace. Аз не се абстрахирам от това, че моята я преслушват всеки ден в такава ситуация и мога да си позволя да варирам със сиропите.

# 363
Меричери, много ми е тъжно като чета за детето ти. Ние изход сме намерили в абонамент във Вела. Не знам колко са добри, но за нас са това, което търсим. Не е без пари, но мисля, че такъв вариант няма. За Александровска не знам, но подозирам, че са платени прегледите newsm78
Здравейте, нахлувам и аз в темата... Simple Smile
Почти всички болници и спешни кабинети сме обиколили с дъщеря ми, защото прави често ларингити, трахеити....и във връзка с това...в Александровска, в детска пулмология има спешен кабинет- не се заплаща нищо, дори са доста любезни, по което и време да отидете!
 Вече три пъти стигаме до там с малката, дори и вчера бяхме там последно с ларингит, макар, че беше работен ден и в 13 часа на обяд, но ни прегледаха и изписаха лечение! БЕЗПЛАТНО Е!
Преди ходехме в Детската педиатрия, но там или си плащаш или трябва да останеш за болнично лечение, пък и са доста груби в интерес на истината!

# 364
  • София
emityy27, това е точно зад Майчин дом, нали? Питам, защото когато сме ходили там на вратата пишеше, че ако си без направление и детето не е за болнично лечение (или откажеш такова) прегледа се заплаща.
Ако наистина не се заплаща вече ще знам къде да ходя. Моите винаги по празниците са болни. Миналата Коледа беше кошмарна - изпиха три шишета АБ и на фона на това и двамата се влошаваха. Малкия всеки ден го водих на спешен кабинет (на някакъв смотан доктор, който замества личния по празниците) и той все нищо не чуваше на слушалки, а според мен детето се влошаваше. На третия ден чак ни даде направление за болница, все още нищо не чувайки  Twisted Evil.Отиваме в болница и познайте - бронхиолит със съмнения за вирусна пневмония  smile3511 Няма да ви казвам какво все още му мисля на онзи  "доктор"... Отказах болнично лечение и детето още след първата инхалация с Вентолин започна да се подобрява. Ама редно ли е аз да назначавам Вентолин на 1,5 годишния си син... Е, нямаше пневмония за щастие.

Та , ако мога да ги водя на спешен в детското белодробно зад Майчин дом,без да плащам, поне ще съм спокойна, едва ли там има доктор, който не е запознат със стетоскопа   Twisted Evil. Два пъти съм била с дъщеря ми, доволна съм, ако изключим земетресението, ама то беше екстра  Mr. Green.
Бързо оздравяване на болничките!!!

# 365
  • около Варна
Момичета, колко време му трябва на проклетия спазъм да се овладее, сутринта ме зарадваха, че е по добре, сега на визитацията ми каза не знам колко зле е бил, но гърдите му свирят, има находка. Какво е това чудо, за първи път ми се случва.

# 366
И аз да питам - колко време давате сиропа за кашлица? Докато спре да кашля въобще или док каже? Някакви прозрачни и лепкави сополи тръгнаха на щерката и днес кашля по-често, но влажно. Аз не чувам уж спазъм... Тъпото е, че само сутринта я преслушаха, вечерта никой не мина. Освен да ходя да търся док да я слуша. Rolling Eyes

# 367
  • София
wiwi , зависи колко тежък е спазъма. Дъщеря ми първите три пъти беше с много тежък спазъм и след цяла седмица в болница с Вентолин на 4 часа и 8 дена Урбазон все още свиреше  ooooh!.  Аз тогава нямах и понятие какво се случва и стигахме до тираж ... Но, човек се научава и не се чувства вече толкова безпомощен и паникьосан (хм, в това не съм сигурна - по- точно е да кажа, че ми се иска да е така), а и децата порастват.
Не се тревожи, ще се повлияе от лечението детето, ако го преглеждат различни лекари е съвсем нормално да не са в час. В болницата като бяхме, едната лекарка даже ми се накара що детето скачало и не седяло мирно по цял ден(3- годишно!)  ooooh!, как щял да му мине спазъма... На другия ден питам шефката на отделението, по-точно се оправдавам, че не мога да я държа вързана дъщеря ми, а тя - "ама кой ви го каза това, няма нищо вярно..." Ми кой- който е бил на смяна, те се изреждат сто доктора за седмица, па ако броим и студентите...

enigmata , какъв е сиропа, вие не сте ли в болница - там би трябвало да е под наблюдение детето , нали това е смисъла.

Така и така ми е дошла музата за писане,ще ви досадя още малко. Със сина ми (да уточня ,че той не е с астма и сега е на две и половина) имах много интересен случай с тези сиропи ,втечняващите секрета. Та кашля детето, изписват му някакъв такъв сироп (не помня точно какъв), нещата вървят към оздравяване, ама а да изкашля всички секрети и да спре, да , ама не- детето направо ще се удави от храчки- все по-сочни и влажни  и така - дни наред. Докато накрая не ми писна и не спрях сиропа - и всички кашлици и храчки спряха изведнъж. Сигурно си има своето обяснение, но аз още не съм го намерила.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 23:56 от cveta3

# 368
  • около Варна
Благодаря ти за отговора, до сега съм чела старите теми да получа малко яснота, побърках се вече от притеснение. Интересно защо не ни увеличат инхалациите с вентолин, щом са толкова важни, правят ни по два пъти и то в малка доза, защото съм предупредила, че му действа зле. Днес ми направи впечатление, че след инхалациите бузите му пламват и почервеняват.

# 369
emityy27, това е точно зад Майчин дом, нали? Питам, защото когато сме ходили там на вратата пишеше, че ако си без направление и детето не е за болнично лечение (или откажеш такова) прегледа се заплаща.
Ако наистина не се заплаща вече ще знам къде да ходя. Моите винаги по празниците са болни. Миналата Коледа беше кошмарна - изпиха три шишета АБ и на фона на това и двамата се влошаваха. Малкия всеки ден го водих на спешен кабинет (на някакъв смотан доктор, който замества личния по празниците) и той все нищо не чуваше на слушалки, а според мен детето се влошаваше. На третия ден чак ни даде направление за болница, все още нищо не чувайки  Twisted Evil.Отиваме в болница и познайте - бронхиолит със съмнения за вирусна пневмония  smile3511 Няма да ви казвам какво все още му мисля на онзи  "доктор"... Отказах болнично лечение и детето още след първата инхалация с Вентолин започна да се подобрява. Ама редно ли е аз да назначавам Вентолин на 1,5 годишния си син... Е, нямаше пневмония за щастие.

Та , ако мога да ги водя на спешен в детското белодробно зад Майчин дом,без да плащам, поне ще съм спокойна, едва ли там има доктор, който не е запознат със стетоскопа   Twisted Evil. Два пъти съм била с дъщеря ми, доволна съм, ако изключим земетресението, ама то беше екстра  Mr. Green.
Бързо оздравяване на болничките!!!

cveta3 ,да, точно там е зад Майчин дом, като влезеш в двора има пързалка и катерушки като ориентир!
Там има Спешен кабинет,досега нищо не сме плащали, и трите пъти бяха много внимателни. Щом си стигнал там, много ясно, че не си тръгнал просто на разходка,пък и особено в тоя студ!
 Дори оня ден като отидохме, положението се оказа не толкова спешно, но нали вече съм наплашена с разните пристъпи.... Та малката беше с ,лек ларингит, преслушаха я, прегледаха и дори ни изписаха рецепта при евентуални усложнения какво да даваме!Беше някаква възрастна лекарка на смяна, а предните два пъти пък беше една младичка!  
В общи линии е това, ако се наложи, препоръчвам ви да ходите там!
В ИСУЛ също има спешен кабинет УНГ и там, сме били много пъти, но само ако е ларингит, защото не преглеждат със слушалки, а само могат  да сложат урбазон, ако се налага!
Но аз пожелавам  дечицата ни да бъдат много здрави и да не се налага да ходим повече по спешните кабинети!
Весели и спокойни празници на всички!

# 370
Честита нова година,мили мами и дечица!!!!
Пожелавам само ЗДРАВЕ!!!!!Всичко друго ще го постигнем с божията помощ!!!

# 371
Честита нова година! Здраве, щастие и много късмет!
Нека годината бъде по- добра и да сме здрави ние и най- много да са здрави децата!

# 372
  • софия
За много години,момичета!
Честита Нова Година и от нас.Много , много здраве, щастие и късмет!!!

# 373
За много години - нека сме здрави , здрави и здрави . Нека безсънните нощи и всички болести са минало . Нека има само игри , смях и забавления за нашите дечица , а щом те са щастливи и ние сме такива . Hug

# 374
  • Varna
За много години - нека сме здрави , здрави и здрави . Нека безсънните нощи и всички болести са минало . Нека има само игри , смях и забавления за нашите дечица , а щом те са щастливи и ние сме такива . Hug

За много години!!!
Пожелавам Ви го от все сърце и аз.

Общи условия

Активация на акаунт