АСТМА- тема 29

• 80 541
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Голямата ми дъщеря водя при проф Шмилев. Малката водих при д-р Евтимова и се оказа с алергия към акари. Тя ни изписа сингюлер ежедневно и пулмикорт при нужда с вентолин . Е, правя всичко от списъка на алерголпжката, но за часове става тежкия спазъм. Вече ще знам да не давам никакви сиропи преди да овлажни кашлицата. Лошото е, че това го научавам от вас, а не от лекарите. Според тях м/у другото пулмикорт бил по-малко зло от вентолин. Rolling Eyes

# 346
  • около Варна
Хайде и ние удобно настанени в болницата - ларинготрахеит, спазъм и едно наум за наличие на чуждо тяло, преди две седмици се задава с фъстък. Правихме снимка, там няма нищо притеснително. Стискайте палци да се подобрим такова чудо не се беше случвало отдавна.

# 347
Wiwi, бързо да се оправяте! Praynig И при Гери се съмняваха за чуждо тяло, защото от дясно почти не се чувало дишане. Sad Слава богу снимката беше чиста. На визитация ще видим как е спазъма, макар, че май още и слагат венозно урбазон, защото след аб набиват още една спринцовка. Tired Има явно някакъв вирус, защото е пълно с кашлящи и  деца със спазми. ooooh!

# 348
  • София
Ние също никога не приемаме сиропи,абсолютно са ни забранени.
Peaceи ние никога не приемаме сиропи,само вентолин и пулмикорт.
 enigmata,Бързо оздравяване!!!

Значи сте попаднали на добри лекари, които наистина знаят как се лекуват асматични пристъпи!!! Peace
да наистина ние вече 3 години сме диагностицирани  с астма и от тогава ни следи един лекар,  благодарение на която горе доло закрепваме положението, не че не сме имали много силни и тежки пристъпи, но поне сме се разминавали с болница и урбазон

# 349
И при нас е разгара на кошмара. Кашля мъчително и сухо, не може да спи от кашлица, мъчи се, киха, дере се сухо. Ще ходим днес на лекар, няма начин. А не е ходил на градина скоро, нито е контактувал с болни хора и с хора изобщо. Sad

# 350
Ауу, Виви, дано да е просто спазъм и да няма нищо чуждо вътре  Praynig

Момо, да, същата ми беше мисълта за билките  Hug

И моята не е съвсем ОК, ама е цвете, сравнена с всички болнички, за които чета. Кашля, но влажно, което си е успокоително, утре ще я водим на доктор, има и зеленикави сополи. Бонус е и един обрив по гърба и гърдичките, обаче за него ни дойде наум, че може и да е от много сладко - ми тя прекали преди две вечери - то не бяха шок. Дядо коледа, баклави, сладки....Ужас, а аз се надявах да е шарка, та да си минем от ред  Sunglasses
Ще видим накъде ще се развият нещата, хубаво е, че там където ще сме от утре и ще празнуваме НГ, имаме добър доктор, на който можем да разчитаме дори и по празници, дано не се налага  Praynig

Много здраве за всички тук, да оздравяват бързо мъниците и да посрещнат една по-здрава и щастлива НГ   bouquet Hug

# 351
8-ми ден сме на Ксизал и Назонекс и ефект 0. Cry Казаха ми че са за 10 дни.

# 352
  • Sofia
Според нея било по-добре от време на време вентолин, отколкото непрекъснато на пулмирокт. Извинявайте, но не е ли обратното. newsm78

Не не е!!!! - наистина лекарката е права - по добре е да се инхалира от време на време вентолин отколкото нонстоп на пулмикорт. И щом ти е препоръчала да почваш вентолина сега не се чуди и не чакай да стигнете до свиренето и после недай си боже до урбазона!

Ходихме до Александровска, гърдите са чисти, никакъв вентолин не ни препоръчват. Детето почти не кашля вече. За втори път през последния месец се убеждавам, колко е правилно да се доверявам на интуицията си. Питах пулмоложката за пулмикорта, ще го оставим до март, когато става почти година ползване.
Баткото ни продължава да вдига висока температура. Нищо друго му  няма- без хрема,без зачервено гърло newsm78

# 353
  • София,
Раличка имам имам добър опит и с флудитека и с амбрекса и с всички останали сиропи и какво ли не! Вече седем години така ми е писнало от всичките тези лекарства! Сега се върнах в поста да го прочета, вярно така съм написала - потиска, но друго исках да кажа, знаеш понякога на човек му е трудно да обясни имах в предвид че облекчава кашлицата и подпомага отхрачването на секретите. На нас специално обаче точно Флудитека хич не ни действа добре. Може би защото тя си има прекалено много секрети и то втечнени, тези дето постоянно и се стичат в гърлото и като давам флудитек така яко се задръства - че после се налага и антибиотик да давам. Незнам дали Ви писах, аз съм върл противник на тези сиропи - каквито и да са те. Но последния път пулмоложката ни в Токуда изписа Ердомед, и този път реших да го взема и да го давам, и странно и учудващо, но добре и подейства - един месец се влачехме с един пристъп, който ту отшумяваше, ту се връщаше отново с пълна сила! Мислех да давам АБ вече, но пробвах първо с Ердомед и вярно изчисти и се оправи и то за една седмица!
Това е изводът е, че на всеки организъм всяко лекарство действа по различен начин и без човек да пробва няма как да знае кое как ще подейства. Peace
Момо и аз съм чувала много добри отзиви за Вела - но тази в Пловдив която е, Софийският клон май нямат добри специалисти! Ако ти е по близо Пловдив ориентирай се натам по добре!!!

# 354
Ларингитна кашлица било при моето. Изписа фенистил капки и синекод. Синекод не съм давала никога и сега не бих. Ако много се замъчи с кашлюкане - пулмикорт.
Оздравявайте всички.

# 355
А защо при ларингит няма да дадеш синекод? Точно при ларингит се дават тези препарати. Целта е да се овладее ларингита и да не се задълбочи до спазъм.

# 356
Ами нашата лекарка ми е казала да не давам синекод. Защото както нама секрети в дроба, така могат да се появят и да стане на пневмония. Или детето трябва да се преслушва всеки ден. Не знам, може и да е грешка от моя страна.

# 357
Ами нашата лекарка ми е казала да не давам синекод. Защото както няма секрети в дроба, така могат да се появят и да стане на пневмония. Или детето трябва да се преслушва всеки ден. Не знам, може и да е грешка от моя страна.
Помня поне 3 случая миналата зима от темата на пневмония след синекод Tired
И аз не бих дала Naughty
Правя пулмикорт начесто,писала съм по каква схема Peace
Оздравявайтеееее!!! Hug

# 358
  • sf
Аз Синекод дадох пред години, с тъпата си, неориентирана глава  ooooh! егаси пристъпа направи.
Иначе ларингит е карал и беше само на инхалации с физиологичен, Ефизол за смучене и чай.
От години не съм давала сироп за кашлица, караме на инхалации, при нужда с Вентолин, ако не, само физиологичен. Вит Ц, Инфлуцид, физологичен за нос, таблетки за смучене, чай, много чай- това са ми базовите действия при разболяване. пу-пу, от много време не се е налагало да давам друго.

Болните да оздравяват бързо! Весело посрещане на Новата година и повече здраве през нея!  Hug

# 359
И мен ме е страх от синекода. Давала съм и, съвпадение или не,  завършихме в болницата с пневмония. Tired Сега бяха изписали на малката Бронхетамин, но като разбрах, че е като Синекод и не го взех. Гери е по-добре. Все още и правят урбазон, но се надявам да ни пуснат вкъщи и да идваме за лекарствата.
Wiwi, как сте вие?

Общи условия

Активация на акаунт