АСТМА- тема 29

• 80 549
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
enigmata, не се притеснявай! В болниците си имат схема и я следват поне няколко дена- инхалации на 6 часа , а урбазон задължително са слагали на малката и нощем поне 4-5 дена Peace. Ще ви овладеят бързо Hug. Къде сте- в Пълмед или ВМИ?

# 331
В Асеновград сме си. В Пълмед не сме лежали, но във ВМИ сме били 2 пъти с каката и имам кошмарни спомени. Sad Аз все се надявам за НГ да ни пуснат... От Пълмед с какви впечатления сте?

# 332
  • София,
Ето това имах в предвид като писах за кашлицата когато е суха и когато е влажна.
Че даването безразборно на каквито и да е сиропи за кашлица с ефект втечняване на секрета - води до болница и тежки състояния. Не съм единствената тука която е писала поне сто пъти, че сиропи от рода на втечняващи и сиропи на билкова основа са противопоказни за деца с астма и алегии. При тези деца най важен е вентолинът - даван правилно, на често - за мен често е инхалаторно на четири часа през цялото денонощие, като се включи и кортикостероид от рода на фликсотид или пулмикорт!!!! И чак от третия - четвъртия ден, когато кашлицата вече не е суха, сухата кашлица е едно метално подкашляне, без секрети, лаещо и често, може и просвирване да се чува - различно е при всяко дете. Флудитека е един от най вредните сиропи в тези случай - той е един от препаратите които прекалено разводняват секрета. При асматичните пристъпи въздухоносните пътища се стесняват, задръстват се със жилави секрети. Организмът се бори да ги изхвърли, за да освободи пътищата, затова се появява този кашличен ефект. Флудитекът обелкава кашлицата, подтиска я, прекалено разводнява тези секрети. А като го няма кашличния ефект бронхите се зъдрастват още повече, белия дроб също се пълни с тоя секрет, получава се силно отслабване на дишането, а така се стига и до пневмониите. Във вашия случай вече лечението е адекватно и напълно правилно да се полекувате в болница!!! Ще ви възстановят бързо! Улбазонът, антибиотика просто са неразделна част от лечението!!! Дано Ви изпишат наистина до Нова година, важното е да оздравеете!

Меричери, наистина и при вас се почнаха пристъп, ангина, време е за УНГ!!! Ти си знаеш! Да оздравява бързо Мишето! И поне Новогодишните празници да изкарате здрави и ти да си починеш!!!

# 333
На нас винаги ни изписват сироп с вентолина и пулмикорта. Снощи преди да влезем дори ми казаха да направя проспан с др инх. Затова съм останала с впечатление, че е правило едва ли не. Ето тук и дават бромхексин май е сиропа.

# 334
  • ...на безопасно
Проспан и след него вентолин, но ние нямаме доказана алергия.

# 335
  • София
Ние също никога не приемаме сиропи,абсолютно са ни забранени.

# 336
Peaceи ние никога не приемаме сиропи,само вентолин и пулмикорт.
 enigmata,Бързо оздравяване!!!

# 337
  • София,
Peaceи ние никога не приемаме сиропи,само вентолин и пулмикорт.
 enigmata,Бързо оздравяване!!!

Значи сте попаднали на добри лекари, които наистина знаят как се лекуват асматични пристъпи!!! Peace

# 338
  • Sofia
Деян е с "бухаща" кашлица от вчера.Баткото с темп и кашлица. Нямат хрема Thinking Докторицата поиска да почнем на Деян вентолин , защото кашлицата му била такава,че предвещавала спазъм Sick Ама изобщо не съм съгласна. Може да е права, но няма да започна вентолин преди да се чуе свирене. Изказването ми се струва като нещо от рода - да дадем антибиотик, защото ще се разболее повече. Също така не ни одобри непрекъснатата профилактика с пулмикорт. Според нея било по-добре от време на време вентолин, отколкото непрекъснато на пулмирокт. Извинявайте, но не е ли обратното. newsm78
КАто ви чета, ние сме направо цвете и не смея да  се оплаквам повече. Особено съчувствам на Енигмата и Меричери. Sad

# 339
  • София,
Според нея било по-добре от време на време вентолин, отколкото непрекъснато на пулмирокт. Извинявайте, но не е ли обратното. newsm78

Не не е!!!! - наистина лекарката е права - по добре е да се инхалира от време на време вентолин отколкото нонстоп на пулмикорт. И щом ти е препоръчала да почваш вентолина сега не се чуди и не чакай да стигнете до свиренето и после недай си боже до урбазона! Мое мнение! Peace
Относно вентолина - бронходилататор - разширява въздухоносните пътища, кръвооросяването им, инхалиран правилно с небулизатор се възприема много бързо от организма, и бързо се изчиства организмът от него,  отива директно в бронхите и дробовете - където трябва да действа!!! Пулмикорта е кортикостероид - действа с натрупване, а като всеки кортикостероид има многооо странични действия - но най вече - забавен растеж, оказва влияние на костната система, разрушава зъбките, действа разрушително и на очите, особено пулмикорта, който се инхалира с небулизатор, намалява и почти спира правилното функциониране  на имунната система! Лошото при него е, че не винаги страничните действия се забелязват в началото. Някои се появяват много по късно, особено при по дългото му и продължително използване!  Моето момиченце е вече седма година на почти постоянна астмопрофилактика - била е и на фликсотид и на пулмикорт. Но забелязах, че в годината, в която инхалирахме пулмикорта - изведнъж всичките и зъбки в устата окапаха, появиха се страшно много кариеси, почти всяко зъбче и е правено, абе пълна разруха! Притеснявам се това сега да не се прехвърли и на постоянните зъбки, в момента ги сменя!!! Миналото лято се наложи да я заведем при един зъболекар - ей така просто да и намаже една афтичка, непознат, никога не сме ходили при него - ми само като и погледна в устата и констатира, че това е доста често боледуващо дете, приемало кортикостероиди и АБ-та, а изобщо нищо не съм му казвала!!!  Crossing Arms

# 340
  • На бял кон в Pierrefonds
... взема един Авамис и да и пръскам месец два, може пък да поспрем тая задна хрема! Едно звучно кашля от нея, толкова секрети и се движат и свирят в носоглътката.

Еiffer tower, аз слагам на дъщеря ми Авамис всеки ден по предписание на УНГ. Като се разболее се слага дозата за възрастни, като е здрава само по един път на ден. Така каза да слагам цяла зима.

# 341
Енигмата, Мери - бързичко да оздравяват дечицата Praynig

Мери, при толкова ангини май трябваше да се пусне изследване за бетахемолитичен стрептокок, някакъв такъв спомен имам, защото често се коментираше в темичката за боледуващите дечица в ДГ  newsm78
Енигмата, моята приятелка живее в Асеновград и често ми е правило впечатление, че леченията им не са съвсем адекватни  Confused Малкичт 2-3 пъти е правил спазъмк, няма астма де, но те ползват от време на време инхалатор, в който им било казано да инхалират...проспан  Shocked Явно и на доста други хора се изписва подобна инхалация, което е, хм, идиотско, простете  ooooh!
Та тя си намери решение - има абонамент в една пловдивска клиника (ама ще те излъжа коя, мога да попитам, ако те интересува), което се оказа много удачно и инвестицията си заслужава отвсякъде - особено за често боледуващи, хронично болни деца. Най-хубавото е, че осигурава спокойствие най-вече - и през нощта да стане нещо, знаеш къде да отидеш....
Бързо да се възстанови малката душичка и повече никакви болници  Hug
Айфел, с много от нещата, които си написала, съм съгласна, само за Флудитек-а май не си много запозната - много добре действа при спазъм, естествено, включен дни след започването на вентолин. И напротив, не потиска кашлицата, това правят Синекод и Димекс  Peace
Уф, и моята е с ужасни, ужасни зъби  ooooh!

# 342
Енигмата, и аз съм на мнение, че трябва да потърсите специалист в Пловдив, който да ви следи. Има добри пулмолози. Аз се насочих към София, тъй като сестра ми лекуваше детето си пр Филчев и беше много доволна от него, но имам намерение да потърся и в Пловдив, че ми идва малко трудно ходенето до там сама с детето. Абонаменти имат и Велата и Пловдимед, аз се чудя за Велата, че имам добри отзиви за нея.
Аз също давам сироп флудитек или амбрекс,  сллед няколко инхалации с вентолин, нали точно идеята е жилавия секрет да се втечни и да може да излезе.
Не правя инхалации с билки и билкови екстракти както и не давам билкови сиропи, но му приготвям сутрин един билков чай с готова смес за астма.

# 343
Да, Момо, май точно за болница "Вела" става въпрос  Peace
Аз давам чай от мащерка, добре й действа. И въобще - това за категоричната забрана за билкови сиропи на деца с астма ми звучи много преувеличено - все пак зависи каква е астмата. Какво пречи дете с алергия към котки /примерно/ да пие билков сироп   newsm78 Всеки си знае детенцето и най-добре знае какво му влияе добре и какво - не   bouquet

# 344
Велата даже имат промоции декември месец, ако се плати таксата за 3 месеца абонамент има доста голяма отстъпка.
Ами наистина има значение от какво е алергията, ако няма към полени или други растителни продукти се чудя какъв е проблемът да се дават, а и написах за билковия сироп в тоя ред на мисли - забраната за билков сироп и растителни екстракти с какво е по-различна от билковия чай?
Да ви кажа само като си помисля, че от 5-ти тръгва на градина и ме заболява корема, чудя се кога ще приключи тоя кошмар с честото разболяване Sad Ей го от две седмици си е в къщи  да чукна на дърво е перфектен, но дори не го заведох и за 1 час на тържеството с дядо Коледа, за да  го опазя здрав по празниците. Ама все ли в кафез ще го държа, за съжаление нямаме тази възможност. Само си помрънках Simple Smile Благодаря че ме прочетохте  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт