АСТМА- тема 29

• 80 548
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Клемче, тя правеше много хреми, задни повечето. И като резултат от хремите - кашлица и спазъм. Та на тази база го изписаха, доволна съм. Гъбчики никога не е имала (пу-пу), не знам даже как изглеждат. А за бактерията - тя по това време си имаше Мораксела изолирана, не съм знаела, че е противопоказно - в какъв смисъл  newsm78

# 316
А лекувахте ли моксарелата и каква беше схемата ви на прием на Назонекса ,/да сравня/. Нашата е ,препоръчана от алерголог - пръскам няколко дни по два пъти / сутрин  и вечер /, след това разреждам по един път на ден , докато изчезнат симптомите - спирам . Когато пак се появят симптомите отново започвам Назонекс . И така до безкрай .....
Кортикостероида  подтиска имунната защита на организма и няма кой да се бори със бактерийте - така ми обясни алерголога . Извинете ме за грешките - бързам  #Crazy

# 317
Клемче, аз имам невероятната способност бързо да забравям дозировки, лечения...  Embarassed, но по спомен - пи го не по-малко от три месеца, с пръскане сутрин и вечер, независимо от състоянието. Т.е. и да е била без сополи, пръскала съм без прекъсване. Точно на това отдавам ефекта  Peace
За Мораксела-та - нашият док беше на мнение, че не трябва да я требим, много деца я носели. И правилно, може би - защото, особено при деца, посещаващи ДГ, следващата седмица пак ще я лепнат бактерията и въртележката е пълна. Въпреки това, аз настоях за АБ по антибиограмата, не мисля обаче, че имаше резултат точно тогава. След това пи още 1-2 пъти АБ по друг повод  и си мисля, че я изтребихме, поне тази година симптоми няма (да чукна на дърво), въпреки, че сега се разболя, има пак задна хрема, дано се справим лесно ....

# 318
Здравейте,
Синът ми е на 1.8г. Тази есен изкара три последователни бронхиолита, а сега...седмица след като се беше уж оправил отново е с бронхит. Отделно от това от лятото до сега прави две уртикарии....Педиатъра и алерголожката се суетят около диагнозата астма, аз не знам къде се намирам от притеснение.....

# 319
  • При любимите ми хора
Видях назад, че някои мами дават шуслерови соли. И аз давам - последно сол 3 за имунитет, но забелязах, че имаше странично действие, което ме изненада. Тези дни бяхме болни и за да предпазя сина ми, който е с астма, му давах профилактично сол 3, но още на втория ден ми се оплака, че го боли крачето високо горе в гънката. Уплаших се да не е апандисит и право в Пирогов, там ми казаха да му давам нурофен 5 дни 3х1. Спрях шуслеровата сол докато давах нурофена и болката отшумя. След това реших пак да давам солта и болката отново се появи. Сега не давам нищо и отново преминава болката (вече дори не куца, а имаше дни, в които отказваше да ходи).

# 320
Честита Коледа на всички! Hug
Аз ви чета редовно, но ето че ми се наложи и да пиша. Sad Май пипнахме някакъв вирус гаден. Каката се разсополи (жълти сополи) и започна да покашля. След нея и малката започна. Каката (пу-пу) я пооправихме с Колдрекс, Осцикокцинум и капки за нос. Малката, обаче, е проблемна. Вчера бяхме на лекар и каза, че надолу е чисто. Тя кашляше сухо и ми изписаха Бромхетамин, който като разбрах, че е = на Синекод и не го дадох. Confused НО снощи се разкашля ужасно и направих на своя глава Пулмикорт. След 6 часа (през нощта) пак направихме инхалация Пулмикорт, а сутринта и Вентолин. Цяла нощ не сме спали, а аз имах и работа рано сутринта. Накратко - сънена и глупава, съм дала Амбрекс, а мислех, че давам Флудитек. ooooh! Одеве разбрах каква съм я свършила. Tired Сега е чудя да давам ли Флудитек и въобще някакъв сироп за кашлицата. Кашлицата е суха. Rolling Eyes Имам аб Аугментин и съм почти готова да го дам, защото вдигна Т одеве, но 37.5. Нямам познат лекар, който работи днес и се чудя какво да я правя щерката. Sad Да знаете къде мога да я заведа днес в Пловдив да я чуят? Вела? Пловдимед? Някъде другаде? newsm78

# 321
  • около Варна
И ние влязохме в серия, по законите на Мърфи точно в хилядите почивни дни. Стана трета седмица не мога да го излекувам моя младеж. Започна с покашляне, заведох го на лекар - червено гърло и антибиотик. Свърши антибиотика и се започна с една зверска дрънчаща кашлица - пак лекар - ларингитна била, 4 дена медрол, кашлицата се овлажни без да намалява, вчера пак на лекар, направо очаквах да ни вкарат в болница. Докторът не е много разговорлив, пулмолог, каза детето е със спазъм - вентолин и флудитек. Днес пак продължаваме неспирна кашлицата, която е ту дрънчаща, ту влажна. Не знам вече какво да го правя. Кажете ми като по-запознати, колко време му трябва на този спазъм да отшуми. Изрично попитах да не е бронхит или пневмония, да ни изписва направо антибиотик, че в чудо се видях, нямало нужда.
Енигмата, не може да няма някоя частна болница, те работят и в празнични дни, бързо оздравяване ви желая! Аз дадох Амбрекс единия път, защото нямах Флудитек, три часа кашля все едно вода има в дробовете, доктора каза, че много разкашлял.
Каката пък, без да е болна в момента, се сдоби с антибиотик заради стрептококи пневмония, които влачим три месеца и трима лекари ми казаха, че не се лекуват щом са в носа.

# 322
  • София,
Весела Коледа на всички! Да сме здрави и щастливи!
Това с болестите по празниците си е гадно! Няма кой знае какъв избор за лекари, и работещи! А и да има май и те са празнуващи  и много неадекватни!
Флудитека и Амбрекса не са ли почти еднакви - според мен няма разлика между тях, както и Мукосолвана - активната им съставка и на трите е Амброксол- добри са но при пристъп и то само когато вече сухата кашлица се е развлажнила от вентолина - въздушните пътища са отворени, тези сиропи развлажняват секрета още повече и разкашлят - именно  кашлицата спомага за прочистването, секретите трябва да се отделят и изхвърлят от белите дробове и бронхите! Но задъжително след като гадната суха и лаеща кашлица е вече звънка, отхрачваща - иначе става страшно!!!
И ние сме с някаква задна хрема, както се изрази УНГ доктора- с възпаление на задната фарингиална стена. Изписа Макситрол, олинт и прополки. Искаше да ни изпише коларгол - но аз го отказах, понякога ми прави пристъпи от колоидното сребро! Много много не смея да го давам! Сега се борим тука с цилоксан само и нищо друго. Все се чудя тия УНГ нищо не разбират - обяснявам му че от три месеца сме с тая задна хрема, която ту се увеличава, ту намалява и пак не и изписаха кортикостероидни капки - а уж всеки път искат да и изпишат, след като попремине инфекцията. Решила съм вече на своя глава да и взема един Авамис и да и пръскам месец два, може пък да поспрем тая задна хрема! Едно звучно кашля от нея, толкова секрети и се движат и свирят в носоглътката. Ту намаляват - като слагам Цилоксан няколко дни и уж поспират, спрем ли цилоксана и след два три дни отнове се почва  - бълва като гейзер! Страхувам се, че тези постоянни секрети ще увредят ушите, ако започнат да се задръжа в евстахиевата тръба! Еж няма рецидив на носната сливица, откъде тия постоянни секрети - немога да разбера!!!

# 323
Флудитек и Амбрекс са с различни активни съставки. Едното е с карбоцистеин, а другото с амброксол, доколкото знам. От вас съм чела, че най-добре са "астматиците" е Флудитек.
Ние бяхме на лекар и каза, че няма силен спазъм, но е много задръстена. Каза да правим 3х Пулмикорт + Вентолин + Проспан и да давам Флудитек.
<eiffel tower>, какво имаш предвид: "Но задъжително след като гадната суха и лаеща кашлица е вече звънка, отхрачваща - иначе става страшно!!!" ? Да изчакам да се овлажни кашлицата и тогава Флудитек ли? Rolling Eyes
В 19:00 пак сме на док да я чуе. По неин съвет имам купен Метилпреднизолон, ако се наложи да я дупчат. Confused За аб каза, че ако не вдига висока Т няма да е нужен. Тя пък изписа Азатрил при нужда. Някой по-запознат да каже кой при какво се прилага? newsm78

# 324
Флудитека и Абрекса са за влажна кашлица и двата. Пулмолога ни изписа амбрекс, а пък унг-то ми каза, че флудитека е по-добър, но притежавам и двата  Grinning

# 325
Естествено и Михаил е болен, на 23 беше отпаднал и цялата ден и цяла нощ на 24,25,26 поддържа много висока температура.Налепите по гърлото се виждаха с просто око, няма сваляне на температурата. Взех му Клацид,но от вчера го смених след преглед в Токуда и консултация с
д-р Лисички със Зинат. Едва от днес вдига по-ниска температура на по-големи интервали. Побърках се, не съм спала вече 4 нощи. Идват ли празници винаги един от тримата е болен.   ConfusedОсвен това се замислям, че Михаил започна да редува гнойна ангина,пристъп и така всеки месец.Това му е трета поредна гнойна ангина, може би трябва да се замисля за консултация с УНГ

# 326
И така, ние завършихме в болницата. В дясно дишането е много отслабено и снимка правихме дори. Няма пневмония, нито чуждо тяло, но спазъма е много силен и е на кислород и урбазон венозно и инхалаторно. Да не забравяме и аб.  ooooh! Малко я отпусна след кислорода и дори си хапна. Ама вирусът е ужасен. Опитва се и Т да вдига, засега до 37.6... Стискайте палци да се оправяме бързо.  Praynig

# 327
  • около Варна
Бързо оздравяване ви желая!

# 328
Бързо оздравяван на всички болни!  Hug

# 329
Какво е това чудо, не знам... През нощта още две инх правихме и венозно урбазон. ooooh! Днес започна да отхрачва, а аз ходя като ранен самолет. Tired

Общи условия

Активация на акаунт