АСТМА- тема 29

• 80 572
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Ние сме на 6 и при обострено състояние ни препоръчват сутрин и вечер Медрол.Сега смятам само вечер да дам.
МЕДРОЛ табл. 4 мг. * 100
Употреба при деца
Цитат
Медрол може да бъде предписван при деца. Обикновено се назначава по-малка доза от тази за възрастни, но това зависи от тежестта на състоянието и отговора към лечението. Тъй като кортикостероидите потискат растежа при пеленачета, деца и юноши, което може да бъде необратимо, лечението трябва да бъде ограничено до най-ниската възможна доза за възможно най-кратък период от време. При възможност лекарят ще назначи на детето еднократни дози през ден.

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 21:00 от n_alex76

# 301
n_alex76, моля се Хриси да се оправи бързо! Да оздравяват и всички останали!
Гушкайте мъниците повече. Simple Smile  Hug
Прегръдките намаляват стреса и защитават от инфекции
Не спасява от астма, но ни дава малко повече сили за борбата с нея.   bouquet

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 23:53 от Barbabelle

# 302
Благодаря, Barbabelle! Hug
Преминаваме на Ксизал и Назонекс. Peace

# 303
Бързо да оздравява Хриси!!!
Нашата кака е на антибиотик, че преди 3 дни оздравя, а вчера като легнахме пак кашля  цяла нощ  Tired явно не може да се пребори, кашля почти месец, сега за празниците поне да е здрава  Praynig
Коки и той леко се хремави,но си правим пулмикорта вечер по 1 ампула и засега няма да го спираме  Peace

Каката кашля ужасно, преди малко вика отпаднала съм, полежа си, изкара ми акъла, няма Т.... направо ми се сви всичко  Tired какво може да е.... след малко е втория прием на АБ, дано и подейства вече  Praynig а сироп не ни изписаха, само геломиртол........ притеснявам се много......

сега уж казва, че е по-добре,но........

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 19:27 от megan@

# 304
Колко е минималната възраст за прием на назонекс?

# 305
momo* , за деца от 6 години.
НАЗОНЕКС назален спрей 50 мг. 140 дози
Цитат
Деца от 6 до 11 години
За деца на възраст от 6 до 11 години, обичайната доза е едно впръскване във всяка ноздра веднъж дневно. Продължителното прилагане на назални кортикостероиди във високи дози може да причини забавяне на растежа при деца. В хода на лечението през определени интервали от време, лекуващият лекар може да следи ръста на детето Ви и да намали дозата при поява на нежелани ефекти.

Кое от двете /Ксизал и Назонекс/ може да се ползва над 10 дни? newsm78

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 12:16 от n_alex76

# 306
Назонекс моята приемаше около 3 месеца пролетта, т.е. е нямала навършени 4 г., изписа й го УНГ-доктор  Peace

# 307
Давате ли рибено масло? newsm78

Рибеното масло, като начин за лечение на астма

Рибено масло-Омега 3
Цитат
Ползи за нашето здраве от рибено масло Омега 3
помага,при деца с  аутизъм.
намалява симптомите на астмата.

Интересни факти за Рибено масло омега 3
Изследователи на Университета на Сидни са установили, че деца, които приемат рибено масло, намаляват рискът от развитие на астма  четири пъти.

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 12:53 от n_alex76

# 308
Момичета, нормално ли е 3-ти ден прием на Клацид и още поддържа Т ?

# 309
Мойто беше 5 дни и 6 нощи с темп. въпреки АБ-  то. Оздравявайте!

# 310
На всички дечица бързо оздравяване и весело посрещане на Коледните празници! Hug

# 311
  • София
Момичета, нормално ли е 3-ти ден прием на Клацид и още поддържа Т ?
Yanitka  нормално е нашата пулмоложка ми обясни, че клацида действа по-бавно, тъй като той не убива бактерията, а я притъпява да не се развива и организма сам да се пребори с нея. Ние бяхме по същия начин, чак на четвартия ден спадна температурата. А и попринцип температурата сама по себе си не е страшна, по добре да я има, така ти показва, че организма се бори с болеста.

# 312
Момичета, благодаря за отговорите - дано да се оправим. Бързо оздравяване на всички и весела Коледа! Simple Smile

# 313
Честита Коледа!!!!
Здраве пожелавам, другото ще се нареди!!!

Поздрави от Варна!!!Моите още покашлят, но определено са по-добре!!!

# 314
Назонекс моята приемаше около 3 месеца пролетта, т.е. е нямала навършени 4 г., изписа й го УНГ-доктор  Peace
На база на какво ви изписаха Назонекс . Ние имаме едни гадни обилни секрети прозрачни и гъсти . Като го пръскаме сме добре , но два , три дни след като го спрем и наново пак се започват задните секрети . А ако има бактерия е противопоказно , освен това от него се гъбясва май.... На сливиците се виждат бели точици ....в очакване съм наново. И както  винаги през празниците се разболяваме , няма лаборатория , в която да пусна носогърлен секрет ...Писна ми , ама много яко ми писна вече  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт