АСТМА- тема 29

• 80 474
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
При нас са си отделни спазми. Един спазъм отшумява за около 7 - 10 дена. В последно време малкият прави и чести гнойни ангини, но аз все още не съм го завела на УНГ, това тепърва ще го сътворя. Иначе сме на астмопрофилактика с Пулмикорт, общо взето му влияе доста добре, спазвмите в 90%  ги овладяваме без урбазон, само с увеличаване на дозата на Пулмикорт и Вентолин. А и вече не са много тежки, изключвам последните 2.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 14:43 от marychery

# 541
... А и вече не са много тежки, изключвам последните 2.
Нашите ги овладявахме също с пулмикорт , откакто сме с него от февруари 2014 не бяхме стигали до урбазон и антибиотик, като изключим в момента  Tired

Иначе при нас 9 отделни бяха, около 5 до 15 дни ...малко здрав и пак  Whistling

# 542
На моят син след третия бронхиолит,алерголог му постави диагнозата и го диспансеризира,за да ни изписват по ЗК Пулмикорта.Като стана на 1 год.му добави Сингулера.

# 543
Да,едно разболяване е един спазъм.По-принцип никога не вдига температура при спазъм и абсолютно винаги е придружен със хрема.Откакто купих инхалатора се справям сама с Пулмикорт и Вентолин при нужда.Единствено сега не минахме без Урбазон и болница,явно заради бактерията,като вдигна и температура.

# 544
  • София
Забравих да спомена, че и дъщеря ми беше на урбазон при първия спазъм, след 45 дни лечение, увеличена доза на пулмикорт и вентолин и педиатърката й го би, за да не ни праща в болница.
Ходехме през ден да я слуша и да преценяваме дозите на лекарствата и накрая се оправи. Дано не ни потрети значи, защото ми е ясно какво означава това. Tired
Вие кога започвате с инхалациите, като започне кашлица или? И само вентолин ли в началото?
При първото разболяване дъщеря ми даже нямаше и кашлица, но страшни хрипове, аз ги чувах с просто ухо.

Пулмикорта като е по касата колко излиза?

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 16:48 от meggle

# 545

Пулмикорта като е по касата колко излиза?
Не се доплаща  Peace

# 546
megan@, оздравявайте бързо от този кошмар!  Hug  Praynig
И моето е с диагнозата от 1 г. възраст.

А тези 9 спазъма как ги броят? В смисъл едно разболяване е 1 спазъм ли? Защото моето дете единия бронхиолит си го влачи точно 2 месеца!
Има значение какво точно разболяване - със спазъм в дроба или някакво друго.

# 547
Пулмикорта го взимаме безплатно по касата.
На мен ми казаха вече чуя ли кашлица, да започвам с пулмикорт и вентолин. При дъщеря ми лошото е, че си е ревлива. За най-малкото и започва. А ако се разплаче сериозно, после няма спиране и започва да кашля. От там пък, имам чувството, че започва и да свири. Confused Не силно, но го долавям. Не знам вече дали аз си втълпявам, но пък при физ. усилия няма такова нещо. Дали не е от сополите при рев... Rolling Eyes Последния път като се разрева така ужасно ѝ направих Пулмикорт от страх да не стане спазъм. Tired

# 548
............. На моето дете добре му понася Клацид. ...........................
Имай в предвид , че след приема на Клацид - 7 години неможе да се възстанови нормалната чревна флора на ЗДРАВ човек , та камо ли на нашите дечица дето ги зобим постоянно със кортикостероиди .
От последният изпит Клацид ноември миналата година имаме големи стомашни проблеми . Това е на фона на прием на пробиотици .
Аз всеки АБ го давам със свито сърце, въпреки че моето дете не пие често. Аугментина на него му дразни на коремчето, но по принцип няма проблеми. Дано бързо се оправяте, че като чета тук е ужасно. Все нови мами пишат в темата. Все повече дечица с проблеми  Hug

# 549
  • София
А как стои въпроса с ваксините, бият ли ги на децата? Досега много сме изостанали, има само 2 ваксини синфлорикс и това е. Tired От 6 валентната нито един прием, нали имаше проблеми с доставките, а детето ми е по новия имунизационен календар и чакайки ваксината се разболя и от тогава сме в омагьосания кръг на приливи и отливи. Да не говорим, че каката от вчера е със сополи и афти и сега само се моля да не тръгне пак някоя хрема, че направо тръпки ме побиват. ooooh!

# 550
  • София
На моето детете всички ваксини бяха отложени, сложихме ги късно и не е имал проблем. Миналата пролет го водих за Тетраксим (стана на 6) и казах на педиатърката, че по-здрав няма да стане и тя я сложи. Освен силно подута ръка не направи друга реакция, но тогава му давах нарочно от няколко дни противоалергично.
От там пък, имам чувството, че започва и да свири. Confused Не силно, но го долавям. Не знам вече дали аз си втълпявам, но пък при физ. усилия няма такова нещо.

И аз все го слушам, но знам, че не си втълпявам, когато го чуя. Моят вчера го изведох да поиграе, че вече ледът се е разтопил, и като го прибрах веднага прокашля и присвири, но отмина след час-два.

# 551
  • Sofia
Аз също отложих всички ваксини. Преди да се разболее успяхме да сложим само втория прием на хепатит. Третият го направихме декември, когато беше вече на 1 година. Синфлориксът първи прием беше вчера, след 2 месеца ще има и втори прием. След като се слага след 1-годишна възраст се оказа, че няма трети и четвърти. След това мисля да искам морбили, рубеола и заушка и ще отлагам, докато мога пентаксима.

# 552
Синът ми също няма ваксини,едно че беше недоносен.После пък като започна с астматичните истории и изчаквахме да се успокоят нещата.Лятото пък имахме поредица от дрисъци и една Салмонела,сега щяхме да слагаме втори прием на Пентаксим,но ни взеха в болница.
Скоро,няма да бия нищо,предвид смления му имунитет.Искам да ги сложа,но няма празно от болести и бацили...

# 553
Аз също попитах лекарите, но ми казаха, че има време.
От всички ваксини най-много ме притеснява Приорикса.
Ваксина срещу морбили, рубеола, паротит

Нали знаете колко се пише за аутизма и ваксините, а сега и с алергичен ринит ли, бронхиална астма ли, съвсем се ослушвам като гърмян заек.  Whistling

# 554
И мен ваксините ме притесняват. Досега имаме всички. След няколко месеца предстои Пентаксим, реимунизацията на 6г. Но доколкото разбирам пентаксим няма и трябва да му сложат шествалентната. Не знам какво да правя

Общи условия

Активация на акаунт