АСТМА- тема 29

• 80 450
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • София
n_alex76 за какъв приорикс говорим на 6г. дете? Или ти имаш предвид от тези, които ни предстоят на нас с малките. На мен ми настръхва от сега косата от мисълта за тази ваксина, най-гадната от всички. Tired
Всъщност споделих по принцип коя най-много ме притеснява. Wink
И мен, и за съжаление дъщеря ми получи всички широко известни и не дотам странични реакции, включително изоставане в развитието, спря и да говори и какво ли още не и само като си представя, че на малката й предстои и ми става лошо Sad

Охх, почна се едно яко, здраво, непрекъснато кихане.  Cry
Посъветвайте какво мога да дам?  Sad
Все още съм нова и не се познаваме добре, не знам и детенцето колко е голямо, но аз веднага започвам инхалации с физ. р-р.

# 571
  • Ловеч
Момичета,  искам да попитам нещо,  защото вече ще се побъркам. Нормално ли е след две седмици на пулмикорт и вентолин все още да получава спазми всеки ден? Кога ще подействат по- дългосрочно нямам идея. Вече 4 месеца не можем да се справим със спазмите и да оздравее! Чувствам се в безизходица и не знам какъв лекар да търся вече  Sad

# 572
  • Sofia
Не знам дали е нормално, но при моят син, когато беше бебе 1 месец беше с постоянен спазъм. Четири-пет дни направи без и после пак две седмици. Опитвахме и вентолин на сироп, като че имаше някакъв ефект първите дни и май се подобри, но после пак същото. Можеш да провериш вентолинът ти за инхалации да не би да е стар, ако е на повече от 4 седмици, го смени с нов....

# 573
Момичета,  искам да попитам нещо,  защото вече ще се побъркам. Нормално ли е след две седмици на пулмикорт и вентолин все още да получава спазми всеки ден? Кога ще подействат по- дългосрочно нямам идея. Вече 4 месеца не можем да се справим със спазмите и да оздравее! Чувствам се в безизходица и не знам какъв лекар да търся вече  Sad
Писала съм и преди, на нас вентолина инхалаторно не ни действа, оказа се, че никак не сме изключение, аз го осъзнах след 4 болнични престоя Tired така че консултирай се с лекарката ви дали да не пробвате сироп, при моя син няма странични ефекти от него и му действа  Peace

# 574
  • София

Аз давам преди ваксина Ериус три дена.

аз пък съм давала по седмица преди това Фенистил - по съвет на педи  Confused

# 575
  • София
АЗ пък първо пробвах с Вентолин сироп и никакъв ефект, освен превъзбудата. Като минахме на Вентолин инхалаторно, тогава подейства. Но не веднага, трябва търпение.

sillvy83 имай предвид, че това е супер упорита работа, може и 3 седмици да минат, може и 4-ри. Важното е детето да се следи от педиатъра, направена ли е кръвна картина и снимка? При нас накрая и това направихме именно защото мина много време без повлияване, но педиатърката не искаше да ни праща в болница, защото там щели да й правят същото, което и аз вкъщи, а когато се наложи да се сложи урбазон, ни го постави тя. Peace

И аз мисля преди ваксини да й давам фенистил поне 2 дни преди ваксината. Каката е така (тя е с друг тип алергии) и сега м.юни преди операцията (на сливиците и пробиването на тъпанчетата на ушите) алерголог ни изписа схема на противоалергични преди и след интервенцията. При поставянето на ваксината на 6 г. не дадох противоалергичното и беше страшно - огромен оток на ръката, болки, температури и какви ли не ефекти от нея. Sad
Затова сега ми е интересно първо дали изобщо децата с астма подлежат на ваксиниране (защото до колкото помня като дете бях освободена от някои ваксини) и ако да, то тогава не е ли задължително противоалергичното?

АЗ не знам кога изобщо ще има случай всички в къщи да сме здрави, сега каката е със сополи и само се моля някак си да опазя малката. Praynig

# 576
И при нас първият спазъм на 4 месеца продължи мн дълго,около 2 седмици си свиреше човека,а бяхме в болница на Урбазони,след една ми направи втори спазъм,пак около две седмици.
Като ги питах защо още свири,ми казваха че трябвало време да се възстанови белия дроб.
Най-дългият му спазъм беше 20 дена.
Вентолина е много по-ефикасен инхалаторно,отколкото на сироп.
А и сиропа може да предизвика сърцебиене.

# 577
  • София
И при нас първият спазъм на 4 месеца продължи мн дълго,около 2 седмици си свиреше човека,а бяхме в болница на Урбазони,след една ми направи втори спазъм,пак около две седмици.
Като ги питах защо още свири,ми казваха че трябвало време да се възстанови белия дроб.
Най-дългият му спазъм беше 20 дена.
2 седмици не е дълго, това е нормално време, аз до днес съм си с двуседмични спазми, ако получа.
Виж вече 2 месеца е дълго. Но не е нормално да свири. В смисъл лекарствата не се спират, ако още свири.

# 578
Моля ви само не така категорично, не винаги е така има доста хора, на които им действа само сиропа, включително моят син. Peace Инхалаторно е много по-добре, по-безвредно е разбира се, не товариш сърцето, стига да действа  Hug

# 579
  • София
Или по-скоро да имаме търпението да изчакаме да подейства. Защото при някои това става доста бавно, зависи и от разболяването, но щом сиропа Ви действа и детето е ок абсолютно си го ползвайте. Аз с каката само сироп ползвах, така и не купих инхалатор, а изкара няколко бронхиолита, минаваше й само със сироп Вентолин. Peace
Но определено при малката нещата са доста по-различни.

# 580
Не е до търпение, а до организъм  Peace Търпение имахме, но след като 4 пъти стигнахме до болница и урбазон въпреки инхалациите с вентолин на 4 часа, добре, че попаднах при подходящия доктор,който ме светна, че просто на нас не ни действа в тази форма.
Иначе пулмикорта го инхалираме, пупу, страхотно му действа. Така че няма еднозначно мнение, просто го споделям, за да се има предвид  Peace Hug

# 581
  • София
Да питам:
Нормално ли е без изявен спазъм да чувам присвирване при издишване - не силно, но се чува?

# 582
  • Ловеч
Вентолинът определено му действа,  след него свиренето почти спира и кашлицата намалява,  но за няколко часа.  По-скоро не забелязвам ефект от пулмикорта. Ренген не сме правили досега,  мисля че вече е необходим,  за да видим състоянието на дробовете,  последни кръвни изследвания правихме края на ноември,  всичко беше добре.  Още преди два месеца май трябваше да му изпишат АБ,  скоро дори не съм го водила на преглед. Тази кашлица ме побърква!

# 583
  • София
megan@ а как е възможно това, нали уж с инхалациите вентолина достига до дробовете още по-бързо, обясни ли ти доктора? Интересно ми е на какво се дължи това.
sillvy83 имах предвид дали му е правена кръвна картина сега, като е болно детето? Тя е необходима да се види дали не прави бактериална инфекция и наистина да е за антибиотик.

Още преди два месеца май трябваше да му изпишат АБ,  скоро дори не съм го водила на преглед. Тази кашлица ме побърква!
т.е. лекар не го е слушал скоро ли?

# 584
  • Ловеч
Детето реално е болно вече пети месец,  като от три месеца почти всеки ден прави спазми.  Затова и ноември пуснахме пълна кръвна картина, но всичко изглеждаше добре.  Дори не знам кои показатели да отида и да пусна отново. 

Общи условия

Активация на акаунт