НОЕМВРИйската дружинка става на годинка!

• 52 913
  • 684
  •   1
Отговори
# 255
  • Истанбул
Благодаря за отговорите за храненето. Вече съм по спокойна. Аз на обяд когато не иска нищо за ядене и давам айрян. За да не си ляга гладна, а и тя само под тази форма яде КМ.
Цяло яйце съм въвела, като Стефи пържено или на филия със сирене.
Къпим я всяка вечер в леген който е в душ кабината и тя прекарва вътре около 20 минути. Като през ден с шампоан, но сега като ви прочетох ще почнем и ние само 2 пъти да мием главата. Дупето мия след всяка смяна на памперса. Ръцете и лицето на мивката, нашата отстрани има плот, а мивката е по висока (мивката е върху плота)и я слагам да седне, та е много удобно.Но и тя понякога се мокри, затова и постелвам кърпа в скута. От известно време и слагам течен сапун на ръчичките и ги търкам, да се научи. Зъбите ги мие сама, колкото може защото на мен не ми дава.
На вън върви добре(Аз разбира се я придържам за дрехата откъм гърба, но не винаги), тя е с обувки на КК, зимния модел и сега вече ще и купувам някакви други, но тук често вали и с маратонки едва ли ще стане. На вън е с космонавт когато играем в квартала, защото тук много духа, а и както казах вали често. В къщи е по чорапогашник и чорапи отгоре и това е.
Носа не знае как да го духа. Научи се да се качва по стълбите на датските пързалки като се държи за парапета с двете ръце. Зависи все пак от стълбите, но като цяло се справя.

# 256
Здравейте и от мен, писах, писах и компа ми се изключи и всичко се изтри   #Cussing out. Та дано си спомня какво ви писах. Вече сме добре. Тия дни много не включвам компа, гледам да си играя повече с Криси, нещо чувствам на моменти, че не й отделям достатъчно внимание, изплетох й шапка хаха  Laughing първи опит ми е, но ще правя и други неща май. Това долу-горе покрай нас. Още не върви, много ми дават зор близките и ме дразнят, но си зависи от нея, имаме напредък, но е страхлива. Утре сме на ваксина, двойната, а тази за шарките ще я бият януари, дано да минат добре, че ми е доста притеснено  Sad
 Гледам, че сте питали за кърмачки Simple Smile, аз съм, все още, даже доста активна, Криси си суче по доста пъти, през нощта, за заспиване, понякога и като потека й давам, за да ме облекчи, а тя си се научи и да си иска, като е гладна вика с уста папа, а като иска да цока прави с езиче един звук издава  Laughing Laughing. Започна и да хапва по-нормално от другата храна, сега не я мъчат зъби, сигурно затова, не сме имали нов зъб от почти 3 месеца. Има ли други като нас?

# 257
  • София
Цяло яйце не съм въвела. За обяд давам пюре, ДК не взимам. За закуска яде попара. Хляб давам от 9th месец. Следобед каша, овесени ядки,  плод, кисело мляко. Понякога за разнообразие давам от нашата храна, но ако специално не съм сложила сол.
Къпане - всяка вечер , седнал на едно малко гърне с подвижния душ в банята. Косата също всяка вечер мием с шампоан.  Процедурата е около 10 минути. Дупето мия след всяка смяна на памперса на леген, не под течаща вода.
Ръцете и лицето ги мием на мивката като го държа наведен над коритото. Слагам течен сапун на ръчичките (Тео бебе). Зъбите не мием.
Навън почти не съм го пускала да крачи, но не е добре. Спъва се. Обличам го с долнище грейка и яке.
Кадроваче,  радвам се, че вече сте добре Simple Smile
Носа не знае как да си духа.

# 258
  • На десетия....
Добро утро   bouquet
Димана върви към оздравяване според мен, дано докторката да го потвърди.
За къпането, във ваничката два пъти в седмицата и тогава мия косата. Иначе през другото време по бързата процедура на мивката в банята. При смяната на памперс дупето го мия под течаща вода.  Мия ръчички и лицето пак на мивката, но в кухнята.
На вън ходи, но зависи от това как е облечена. Якето едва го обличам, едни тесни ръкави въобще и някак тясно ми се струва. Имаме едно палтенце, някак и е по лекичко и с него си стъпва уверено, но сама така или иначе не прави повече от три крачки. Обувки има ужасно малко краче като моето и взехме на К и К  зимни, имаме и на Geox, но са ни големи в магазина нещо съм спала докато ги купувах.
ДК взимах два дни да пробваме, тя не одобри яденето, така че си готвя аз.  Цяло яйце не съм дала, правя и мъфини от много зърнесто брашно и банани или ябълки, но отделям белтъците. Другия път ще пробвам с цяло яйце.
Аз приключих с кърменето за мое огромно съжаление.  Даже вече се върнах в предишните норми на хормоните, а се надявах да е станало чудо. Сега остава и килограмите да изчезнат с магическа пръчица  Crazy  .  Трети ден мъгла, искам слънце или да вали сняг, но не и тази ужасна мъгла.
Момичета и аз от време на време си мисля, че не се справям или че не и обръщам достатъчно внимание, то аз всичко съм си така  Wink
Спирам да пиша

# 259
Поздрави на дълго кърмещите мами   bouquet
риба въведох късно аз ,но пък тематично на Никулден -средиземноморска риба Simple Smile

# 260
И ние все още се кърмим, по 2-3 пъти, рядко повече на ден. Предполагам, ако не и давам няма да има проблем, но ще се радвам да продължим още няколко месеца.
Кукумялче, не съжалявай, доста време си я покърми Димана.  Hug Мъглата много ме притеснява, миналата година след 10 дневна мъгла малката мнг лошо ми се разболя, дано сега не стане пак така. Не я извеждам, защото знам, че в мъгла не се извежда, но се налага до кухнята да отидем за 15 мин и няма как. Радвам се, че се оправяте. Рали ми е с висока температура от вчера, водих я сутринта на лекар, вирусно, леко зачервено гърло. Надявам се до два три дни да се оправи, много е жална милата.
Проходи на годинка, но не е мнг стабилна, особено навън. Брат й проходи на 1г. 1м., много стабилно,  не е падал почти.
Аз със сигурно не се справям както ми се иска, нито с внимание към децата, към мъжът ми, към себе си, да не говорим за домашните задължения, не ми се мисли като тръгна на работа как ще е..

# 261
Леле момичета, как може да се обвинявате, че не обръщате достатъчно внимание на малките. Та нали по цял ден сте с тях. В крайна сметка и ние имаме нужда от малко време за себе си и почивка, за да се съхраним и психически, и физически. И след това и времето с малките ще е по-пълноценно. Аз поне така разсъждавам. Много се радвам, че Дени е доста самостоятелен. Заиграва се сам и доста дълго време се занимавам без да ме потърси. Аз през това време готвя, върша това онова в кухнята, влизам в банята (на отворена врата), та дори и лежа пред телевизора. Като цяло следя всички предавания  Crazy Има си любими играчки и се занимава с тях. Сега почти през цялото време върви из стаите и разнася разни неща  Laughing Разчистила съм 2 стаи и коридора да няма нещо опасно за него или пък какво да събаря и да чупи и съм спокойна, че всичко е наред. Ако следя вашия ред на мисли, съм ужасна майка, ама важното е, че всички сма щастливи  Simple Smile

# 262
Аз пък се справям с всичко  Simple Smile,никога не се чувствам виновна -тя зодията ми е такава Овен  Simple Smile
Готвя когато спи или когато се върне таткото,има моменти в които си играе сама пък аз пиша тук или в ФБ ,чета книги (любимо занимание).Когато видя ,че се нуждае от мен съм там ,тук всекидневната и кухнята са общи има достатъчно място за да ходи .Организирам и занимания по Монтесьори ,чета книжки ,постянно я запознавам с нови неща - и ВИЕ  го правите значи сме идеални мами и да не ви чувам да се обвинявате ,че ще дърпам уши  Simple Smile

# 263
  • София
Кукумялка,  сподели рецептата за мъфините, ако не те затруднявам Simple Smile
Лимонче,  бързо оздравяване на Рали.
Бисквитка,  много си права! Аз обаче, не се справям много. Моето дете е все залепено за мен. Каня отвреме навреме вкъщи едно съседче на нейната възраст и Калина пак мен търси. Започна всичко с прохождането като я държах за ръчичка и сега постоянно иска с мен. Става и някой друг да е с нея, но като ме види и започва мам, мам, мам докато не я хвана аз. Сама малко играе, търси ме,  не че не съм в стаята, но не съм до нея и се ядосва. Вчера я оставих на съседката за 20мин, за първи път,че ми се наложи. На вратата я дадох без предварително време за приспособяване. Ей така -на! Като я взех много и се радваше и се закачаше с нея. Добре си е изкарала, не е ревала, само отвреме навреме викала мам, мам. Страх ме е да не я направя много зависима от мен. Затова ми се иска нещо като частна ясла, ама за 1-2часа и аз да съм наоколо, но да не ме вижда. Нещо като почасово гледане, но не само с бавачка, а да има и други деца. Детските кътове за толкова малки са само с придружител.пък и повечето са подходящи за по-големи деца. Наблизо има един, но там вече наколко пъти като отидем няма никой.
Няма  много с кой да я събирам да играе. И в това мъгливо време излизаме малко. А така общителна вървеше...

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 17:56 от evropa

# 264
Оказа се, че ако оставя сина ми сам в другата стая започва да плаче, малии, че съм го разглезила, понеже имам доста работа на компа през деня, го слагам в кошарката му съвсем близо до мен. Та по цял ден сме си заедно, той се заиграва в нея, но и много често иска контакт, я ме хване за ръката, я нещо ми каже на бебешки, я ми се разреве или ухили. Не ми е обезопасено все още жилището откъм ръбове, чакам мм да свърши тази нелека задача, но ще има да чакам. Трябва аз да се заема, за да проходи дечко, трябва постоянно да го водя за ръчичка, а честно казано едва смогвам на няколко фронта.

# 265
анди-ди, мерси   bouquet
Днес ходихме на ваксина, засега няма реакция, надявам се и да няма въобще. Плака малко, иначе слуша долу-горе, качила е 140 гр за около 20 дни и вече е 11 кг и 200 гр, не ме я мерили, тия дни ще се опитам да я измеря, ако ми даде.
 Да се включа и аз по темите  Simple Smile. Вече дадох цяло яйце, днес за втори път, но не варено, а на филийка с яйце и сирене. Къпем се всяка вечер, в корито, с играчки, голяма е забава Simple Smile. Косата мия по рядко, май веднъж седмично, тя много мрази да я мия и затова избягвам, изпада в паники. Зъби също мия всяка вечер, поне се опитвам де, случвало ми се е да забравя, май трябва да купувам четка, че още сме със силиконов накрайник.
Кукумялче, дано вече да е здрава малката Simple Smile. И Криси е с доста малко краче, порасна, но като я гледам е същото като на 8-месечните покрай нас, че и по-малко от на някои.
И Криси не хареса кухнята, цял месец се мъчихме и сега аз й готвя пак и понякога някое готово пюре й давам, попрояде вече, не е толкова злояда.
Стефи,   bouquet
Лимонче, бързо оздравяване на малката и дано леко го изкара  Hug
Стефи и аз съм овен, ама се чувствам виновна понякога, както писах, а лошото е, че и близките ми понякога ми вменяват вина, майка ми и ММ понякога ми казват с тоя фейс еди си какво, само там висиш или то детето трябва да се занимават с него, че еди-какво си да направи, последното, че не я тренирам да проходела по-бързо, а тя като иска да върви я водя, но не винаги иска, а и аз не мога по цял ден да обикалям стаите  Rolling Eyes

# 266
Хей момичета, изписали сте много , не мога да смогна да чета. Само да споделя, че вече свикнах с режима: работа - дете, и се чувствам много добре. Моята Ниа си ходи напред назад и си разнася разни неща в ръцете, откакто е проходила интереса и към играчките е намалял, хи хи хи ...
Преди 2 седмици излизах с 2 приятелки и ми се отрази много добре чесно казано:), продължавам да кърмя , но съм намалила кърменията до 2 пъти, сутрин и вечер Simple Smile

Лека вечер на всички:)

# 267
сиво облаче не си го разглезила нормално е децата имат нужда да са близо до мама,изключено е Никол да е сама в друга стая ,тя даже и кошара не седи .Денем е около мен -ходи,играе ...нощем спи с нас.Според мен в тази възраст да са физически близо до нас е необходимост за бебето.
кадровачката дано няма реакция от ваксината ,при Никол няма вече 7 ден е.
Аз съм си сама денем и няма кой да ми казва какво ,що.Вечер татко и гледам да и обръща повече внимание все пак това са неговите часове да е с нея и с мен  Simple Smile.Брат и (сина) ми няма дума  Simple Smile та мен няма кой да ме критикува .
европа няма да стане зависима от теб -вярвай ми  Simple Smile,дъщерята на съпруга ми беше много залепена за него до към 9-10г ,виж я сега вече 14г сеща се да мине за по 1ч в неделя да ни види и бърза за приятелки ,а преди още в петък идваше и в неделя не и се тръгваше и все на врата на баща си висеше ,та всичко с времето си .Никол и за 10мин.не оставала сама с някой без мен ,играе с няколко деца ,но по 2-3 пъти в седмицата за по един час ,на площадка или клубче ,но то даже не игра тяхното по скоро всеки ходи накъдето си реши и прави каквото си прецени -далеч са от споделена игра  Simple Smile

# 268
  • На десетия....
На тази възраст според мен е нормално да си плачат за мама / ние сме целият им свят /. Вчера вечерта се разбрахме с ММ като се прибере да отида да пазарувам, заради мъглата с Димана не сме излизали.  В тая мъгла аз трудно дишам, за децата не знам и днес няма изгледи да се вдигне. И излизам аз да разходя кучето и мина през магазина, колко да съм се бавила 20-30минути не повече. Прибирам се Димана плаче, баща и каза, че само викала ма-ма. До сега не беше правила така, но и без мен почти не е оставала. Все сме си заедно.
Eвропа ето и рецептата за мъфините
Скрит текст:
за 12 кексчета 
200гр брашно / аз съм смляла едно 5 зърна/
50гр разтопено масло
2 жълтъка или 1 яйце
250мл прясно мляко / аз разбивам кисело мляко с вода /
200гр плодове / аз съм правила с ябълка/ настъргана/ и банан / пасиран/
не слагам набухватели и захар, Димана ги харесва аз също, стават нещо средно между бисквита и класически мъфин.....класическата рецепта е с 1 бакпулвер и 100гр захар...пекат се 20-25 минути на 160гр с вентилатор или на 180 без вентилатор

# 269
  • София
Стефи, надявам се, че си права. Просто преди се радваше на децата, а сега само до мен стои.
Кукумялка,  МНОГО ти благодаря за рецептата. Чудесна е, ще я напрявя като теб-без захар и набухватели. Калина ще хареса мъфините със сигурност -хапка мъфин и лъжичка КМ или в ръчичката сама. Пробвах аз разни рецепти, но оставаха някак недопечени и жилави. Ще пробвам още довечера като се прибере баща и да я гледа. Че за тази сутрин 2 манджи са ми достатъчни, а и на Калина търпението е на предела.
MN, браво на вас! Това ми се вижда един от най-трудните периоди и за двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт