Проблем с цикъла..

• 1 812
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, от доста време имам проблем, който явно изглежда маловажен за лекарката ми и не и се занимава особено с решаването му. За това ще съм благодарна ако някой минал по моя път сподели мнение. Преди около 2 год. ми откриха киста на яйчника и от тогава до преди няколко месеца пих поне 5 вида противозачатъчни, за да се излекува. Но още след първия вид хапчета, който ако не се лъжа се казваше “ Милигест“ се появи някакво кървене, преди всеки цикъл, което продължава около 7-10 дни. И това се случва всеки месец. Кистата ми вече я няма, така че не би трябвало проблема да е свързан с нея. Освен това преди да започна с противозачатъчните никога не съм имала каквито и да било проблеми с цикъла. Изследвах си хормоните – в норма са. Пих някакво хапче, което не си спомням как се казва, но уж било за регулиране на цикъла – и то не помогна. И вече 2 год. съм така и не знам как мога да се оправя с този проблем. Ще съм ви много благодарна, ако някой е намерил решение за подобен проблем, да го сподели. Sad

# 1
Сменете лекарката, не е сериозно и от Ваша страна да очаквате ефикасен начин за здравето Ви от форум.

# 2
Сменете лекарката, не е сериозно и от Ваша страна да очаквате ефикасен начин за здравето Ви от форум.

Здравейте, съгласна съм напълно, че не можете да очаквате решение на проблема от Форум. Но аз ще Ви предложа да седнете и да проучите по-дълбоко въпроса, като подходите към него по следният начин на мислене:
това, което се случва, е симптом за нещо нередно, което се случва в организма. Необходимо е да се намери причината, която предизвиква това да се случва.

Какво се случва, лекарите не ги интересува. Те предлагат хормонални таблетки, което отново не премахва причината. Не осъждам лекарите, но те лекуват симптоми, а не причините за симптомите.

Моят случай беше такъв: дойде ми по-рано, лекарят ми предписа хормонални таблетки. Аз не ги купих. Седнах да търся причината. Намерих. Започнах да пия Лугол (йоден разтвор на водна основа). По този начин набавих Йод в организма. Нормализира ми се щитовидната жлеза (бях в период на стрес) и следващият цикъл ми дойде редовно, както си беше и преди.

В случая аз сама си поех отговорност за това, което направих!!!!!!!

С написаното по-горе не Ви казвам какво да приемате, а да потърсите ПРИЧИНАТА, която кара да се появи този симптом или т.нар. знак на организма.

Желая Ви успех с решаването на проблема!
С уважение,
Марина

# 3
Забравих да кажа, че същото се отнася и за кистите: те са симптом - причината за появата им трябва да се търси. Има много литература, която посочва причините. Не искам да Ви ги казвам тук. По-добре ще е да си ги намерите сами, защото ако Ви ги кажа, ще спечеля само антипатии от страна на който и да е, който прочете тази "думичка" - в случая - причината на всичките болести, не само на кистите.

# 4
Просто сменете лекаря. Истината е, че до някъде човек си е сам лекар и понякога не трябва да се предоверяваме, защото в много от случаите докторите търсят и потискат причината, вместо да лекуват първоизточника и нещата се задълбочават, а организмът се претъпква с хормони, които в един момент започват да пречат.

# 5
Сменила съм 4-5 лекаря, като мнението ми за всички е, че с крайно некомпетентни. Можете ли да ми препоръчате добър лекар в София, който може да ми помогне, задължително да бъде жена?  Rolling Eyes

# 6
Здравейте на всички Hug Имам няколко въпроса , но нека първо ви запозная с моя проблем ... На 20 г съм и правих доста сериозна диета в продължение на доста време за 3 г свалих 30 кг .През това време пиех Ясмин и цикъла ми беше супер всеки месец като по часовник. Ходих на гинеколог за др проблем и в последствие ми се накара за дългия прием на ясмин (3г) и го спрях .Това беше преди 6 месеца и от тогава до сега не ми е идвало вече 7 месеца .. Спрях диета сега се храня нормално но не иска да ми доиде ходих на различни лекари и ми откриха поликистоза след което ми казаха да започна прием на Дуфастон 5 дни по 1 табл. и след като ми дойде  ясмин отново. Пих ги тези 5 дни по 1 и не дойде ... и понеже пише в темите да се изчака е изчаках 15 дни и го няма.. Правени са ми всякакъв вид хормони и вс е на ред според изследванията .. Но нз дали правилно съм ги взимала защото нз кога ми е бил последния ден от цикъла нито пък кога са ми дните в овулация .. Моля ви мн съм отчаяна ходих при мн лекари и всеки ми казва да изчакам ... Някой ако има мнение каквото и да е нека каже защтото съм мн притеснена Cry

# 7
Здравейте на всички Hug Имам няколко въпроса , но нека първо ви запозная с моя проблем ... На 20 г съм и правих доста сериозна диета в продължение на доста време за 3 г свалих 30 кг .През това време пиех Ясмин и цикъла ми беше супер всеки месец като по часовник. Ходих на гинеколог за др проблем и в последствие ми се накара за дългия прием на ясмин (3г) и го спрях .Това беше преди 6 месеца и от тогава до сега не ми е идвало вече 7 месеца .. Спрях диета сега се храня нормално но не иска да ми доиде ходих на различни лекари и ми откриха поликистоза след което ми казаха да започна прием на Дуфастон 5 дни по 1 табл. и след като ми дойде  ясмин отново. Пих ги тези 5 дни по 1 и не дойде ... и понеже пише в темите да се изчака е изчаках 15 дни и го няма.. Правени са ми всякакъв вид хормони и вс е на ред според изследванията .. Но нз дали правилно съм ги взимала защото нз кога ми е бил последния ден от цикъла нито пък кога са ми дните в овулация .. Моля ви мн съм отчаяна ходих при мн лекари и всеки ми казва да изчакам ... Някой ако има мнение каквото и да е нека каже защтото съм мн притеснена Cry

Здравейте! Прочетох съобщението Ви. Моето предложение, както вече го писах горе, търсете ПРИЧИНИТЕ, ако трябва и ПРИЧИНИТЕ НА ПРИЧИНИТЕ..... Това, което намирам аз, го виждате и вие в интернет, като информация, няма нищо по-различно Sad търсете по-дълбоко причината ... според мен ще трябва да качите някой килограм, колкото и да не Ви се иска Sad но това си е лично мое мнение, и подсилете малко щитовидната жлеза.
Ето и малък цитат: "По отношение на имунологията, щитовидната жлеза действа като портиер: на всеки 17 минути цялата кръв в тялото минава през щитовидната жлеза, където секрецията на йод от жлезата убива микробите, които са влезли в тялото".

Докторите обичат всичко да наричат с много сложни думи и да предписват хормони, само че появата на поликистозните яйчници, както и на другите болежки в организма, се дължи на "паразити" - тук го казвам с общото им наименование. Затова имунната ни система съществува, за да може да се бори с тях. 

Не ме разбирайте погрешно, това не означава да спрете да се лекувате така, както казват докторите, и да правите всичко на своя глава и отговорност, както го правя аз Simple Smile Но подсилването на организма с Йод и Витамин С никак няма да Ви попречи. Има много начини за това:
сок от лимон+мед+топла вода+пчелен прашец;
сок от: моркови + червено цвекло (с него трябва да се внимава - как - пише в интернета)+сурова тиква;
и много други начини....

Дано съм Ви била полезна и не много оттегчителна. Потърсете информация за прочистване на организма, не за отслабване, а точно за прочистване. Прочистването трае от около 6 месеца до 3 години. Постоянен труд. Не е лесно, но си струва.

С уважение,
Марина

# 8
Благодаря Ви наистина много за полезните съвети и мнение  Hug пражила съм си преглед при ендокринолог за щитовидна глеза и е ок проблемът е, че жсички изследвания са ок но не ми идва Sad

# 9
Да, разбирам и това. Прочетох го в предният Ви пост, затова Ви споменах: търсете причините на причините. Това е по-сложното в случая. Но прочистването ще Ви помогне, защото ще се възстанови цялата система. Не веднага, но ще стане!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт