Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят

• 31 324
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Точно където трябва
Хич не искам да се сравнявам дали детето ми е по-по-най-
Исках идеи какво да я права като е будна, примернао както лекарката ми беше казала на 2-я месец да я оставям по корем и тя да се мъчи да изправя главата. Или, както казвате, да и хвана ръчичките и да правим коремни преси. Макар, че се справя и сама. Ей такива неща, че да се занимаваме. И моята ме мъчи с това" на ръце" та какво ако проходи на 5 мес. ако се тръшка да я нося...

# 151
Здравейте! Вчера бяхме на консултация - всичко ѝ е наред на бебка за 4 месечна възраст. Нашият доктор не се втелясва в мерки и теглилки, а следи за общото развитие, наличието на съответните за възрастта рефлекси и физическо състояние. За захранването каза след 6 месеца; до тогава само на кърма. Но каза, че ако искам мога да започна да ѝ давам да опитва на 5.5 месеца. Започва се със зеленчуково пюре, по 1 зеленчук на седмица. После, ако няма проблеми се правят комбинации със зеленчуци; плодовете след това могат да се въвеждат в една седмица с вече въведени зеленчуци; след това каши и т.н.
И при нас сутрините е най - предразположена към игра и усмивки, но надвечер става голямо мрънкало. Иска постоянно някой да се занимава с нея и да ѝ се прави на маймуна, за да не реве.
Още не може да се преобръща, но се опитва от гръб по корем и като не ѝ се получава се изнервя и реве. Иначе ръчичките ги ползва от повече от месец вече.Главата си държи стабилно от 2-рия месец.
Ако става въпрос за бебешки матрак - нашият е от пенолатекс на някаква българска фирма и засега сме доволни.

# 152
  • София
малко по диагонал четох....пуснала съм сега Моцарт за бебета да поспим малко преди ядене. Доста си спи той. И през деня и през нощта, но и аз гледам да го уморя, като е буден. Гимнастики, активност, играчки, такива неща. Заспива вечер към 8:30 - 9 най-късно. Така до 4:30 - 5:00 - ядем, преобуване се и заспиваме до 5 минути след поставяне в леглото. Така до 7...7:30, че и до 8 може (само дето след 6 е малко по-неспокоен съня). Играем, правим гимнастика ядем в 9 и до към 10 е буден на шезлонга и заспива там. Спи макс час и пак играем и се занимаваме и сега преди ядене към 12:30 пак по преспива. Следобед между 12:30 и 16:30 (когато трябва да яде) спи много различно, защото ако сме навън ще спи почти през цялото време, а вкъщи ако сме или на терасата има пак две преспивания с активност между тях по макс час, по скоро по половин час сън. След храненето в 16:30 пак има сън, но обикновено само един и идва най-нервния ни период до преди банята. Случвало се е все пак и преди нея да заспи, но по-рядко. Та Simple Smile доста сън имаме Simple Smile Ама то е полезно доколкото знам, не спането през деня не ви дава гаранция за сън вечерта, а напротив. Спането му помага да развива нервната си система и затова и не е хубаво да се буди. Не го приемам за притеснително, защото не е някакъв ленив  омаян да спи постоянно, когато е буден е съвсем свеж и активен. 
За Ротарикса и аз мисля да давам...някой писа, че са достатъчно боцканията- Ротарикса се дава през устата....не е с инжекция. Абе още не съм решила окончателно, че много изоставаме с ваксините и се объркаха всякакви сметки. Искам поне 1-ва доза валентна да сложат, да видя как ще е и тогава да реша и за Ротарикса....реших да не му я давам барабар с валентна и симфлорикс.

# 153
Е, то няма и смисъл да сравняваме децата, дори и някой да има такива намерения, защото те са родени и живеят в коренно различни условия. Че те моите двама имат различни умения, винаги единият от тях започва пръв да прави нещо, после другият го настига след няколко дни.

Направо ме притеснихте с този рахит и се разрових за синтезирането на вит д му от слънчевите лъчи.
Ето накратко какво четох, с уточнение, че прехвърлях статиите малко по диагонал, четях повече заключенията и абстрактите. Синтезираме вит Д от УВ лъчи с определена дължина, а именно UV-B. Поради географското ни местоположение тези лъчи успяват да проникнат през атмосферата от 9-15 ч UTC при ясно време. Всякакви допълнителни атмосферни условия намаляват времето. Намерих ето този сайт на който може да се изчисли кога можем да синтезираме вит Д. Той върви със следната статия. Според друга статия за прием е достатъчно да сме на слънчева светлина 10-20 минути на ден от 10-14 часа зимата и от 11-15 лятото. Принципно съществува т.н. "витамин Д зима"която се наблюдава при ширини над 50 градуса, където изобщо тези дължини на вълната изобщо не достигат до земната повърхност. Освен това UV-B  лъчите се блокират изцяло от обикновени стъкла- прозорци. Също синтезът се влияе от това колко кожа е изложена и тенът на кожата също.
Та с едно изречение- разходки навън, или престой на балкона, или под отворен прозорец между 10-14 часа дава шанс да синтезираме вид. Д.

Добавям:
Получих мейл, че в най-вълшебния магазин Imaginarium има черен петък.

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 12:18 от fiona

# 154
За мен пък е важно да споделяме как се развиват децата ни за да можем да си сверяваме часовника. В много общи линии. Така може и да се подсещаме една друга какво и кога да правим за развитието им. Пък и на мен и е приятно да споделям тук неща от развитието защото иначе никъде другаде не го правя.

Коко снощи ме изненада много. Направи 6 часова пауза, хапна и неизял още всичко заспа. После още 3 часа си доспа. А аз хапнах тиква вечерта и сутринта както си лежах в леглото кърмата ми потече в пазвата, та и по врата. Simple Smile Аз не се занимавам много с него преди обяд. Тогава май всички са най-хепи и аз използвам да пера, чистя, готвя.....зависи колко време ще ми "отпусне" той. Simple Smile
С опита ми за някакъв режим нищо  не се получава за сега. Сутринта издържа 2 часа и щеше да ме изяде. Сега спи в мен вече 2,30ч, като направих опит да го оставя, но се разбуди и пак си го взех. Пак ще го оставям сега, че съм гладна Simple Smile, пък той ако стане- стане.

# 155
  • Пловдив/София
И на мен ми е интересно по колко спят бебоците. Моят първите 2 месеца беше извън всички норми- под 10 часа на денонощие. Сега е малк по-добре. Нощем  спи от 9 до 6 с будуване около 30-40 мин за кърмене. После става към 6.30-7 и заспива към 8, спи около 30-40 мин, после към 11 пакспи толкова. на обяд има един дълъг сън поне 2 часа, от 1 до 3. После една, максимум 2 дремки по 20 мин до 9 вечерта и е най-тежкият период. Едва измислям вече какво да правя вечр, за да не мрънка. Приемам всякакви идеи, дори на ръце едва го удържам да не реве, въртя го, танцуваме, музика слушаме, ТВ и пак...

Значи събира му се да спи 9 часа нощем и близо 4 денем, общо 13 за денонощие, За бебе на 3 месеца дали е твърде малко?

# 156
  • София
Като чета и във ФБ на всички децата са нервни в този интервал привечер.....явно са изтощени от емоциите през деня, въпреки дремките...все пак са бебчета....та няма какви идеи да ти давам....и ние дори на ръце мрънкаме.....млъква чак на повивалника като го разсъблека за банята ама не мога от 6 часа да го направя, а и едва ли тогава ще мълчи до 8 Simple Smile хем наистина моето дете си е спокойно дете, но просто тогава всичко му е писнало, не иска активна гимнастика, шезлонг или играчки. Само баща му, като се прибере от работа и го вземе мълчи малко, че се пак му е нещо ново  Simple Smile и не са се виждали дълго Simple Smile но бързо и това му омръзва.....трябва на маймуна да се правя и песни пея и пак си мрънка основно....уж се засмива и в следващия момент се начумери и ревне....бе такъв е момента и според мен няма какво да се прави освен да се търпи....
И а искам да споделям прогрес, не защото моя е най-велик и може неща за голям, а за да знам кое е нормално и кое не....ние не се обръщаме още и дори и не се мъчим и това ме гложди, но виждам, че и други са така. Гукането също го няма много....има звуци, но не гукане и рядко, когато е много щастлив ги издава.,.....иначе много обича да казва ЪЪЪЪЪЪ, като тръгва да се сърди и реве....при радост основните звуци са АААА и АУУУ, но Гу не съм чула. За рахита направо ви пропускам, като пишете, че не искам да се вкарвам във филми и да задълбавам в симптоми....ми върти се през нощта и стряска понякога, но аз го имам за нормално.....все си мисля, че затова ходим на лекар, за да не поставям аз диагнози....иначе ние със сигурност доста преди 6 месеца ще си удвоим теглото....роди се 3700, сега е 6800, сигурно на 4-ри ще е станал вече двойно или 4-ри и малко....освен ако сега темпа на качване не намалее рязко....
Сега го изкарах на терасата, че вчера излизахме и аз много намръзнах....после не можах да се стопля до вечерта......колкото спи толкова, все пак вижда светлина и въздух....
Не знам дали ви се "похвалих" че спрях всичко тестено, но засега няма ефект....никакъв хляб, пици, спагети и подобни....и сладко естествено само захарта в кафето). Ох искам поне 5 килца да смъкна, а останалите на пролет....да видя че тръгвам надолу да имам някакъв кураж Simple Smile

# 157
И ние се връщаме от консултация - 67 см и 6500 гр , че така се бях притеснила да не е качила над килограм  Laughing и да ни се карат. И така се радвам,че си избрах най-голямата количка,че до 6-ти месец не ми се мисли как щяхме да караме и то точно зимата Simple Smile.
Да,за бебешки матрак става въпрос  Peace
Съгласна съм с yememansi, и аз смятам,че има полза ,пък и симптоми се обсъждат...
mama  irina, не се притеснявам. И докторката ми го позволи и сама усетих,че дразнението май е от колбаси. Няколко пъти ядох един десерт с мляко и сирене... няма да го кажа да не се преяде на някой и нищо и нямаше. Забелязах,че реагира на кайма и колбаси ,като аз съм опитвала по 1 парче със сандвича сутрин и пак...
За захранването с картоф  ми обясниха - препоръчват го,защото лесно се смесвал с всички останали зеленчуци и по-лесно така се изолирала евентуална алергия. Ох,не го обясних май много,надявам се да разберете Simple Smile  Смисъла е,че нали после започват да се смесват по 2 и повече зеленчука постепенно,а той бил идеален за смесване с всичко. Peace
При нас матрака е двулицев, беше среден на цена, от едната страна е с 2 кокосови вложки,от другата - с 1 и се деформира,при положение,че през деня не спи в кошарата Sad

# 158
  • София
За матрака и аз все забравям да пиша, че нашия е от Айко за 60лв, нищо особено, но си е съвсем ОК. 10 см е дебелината. Доста е твърдичък, както си мисля, че е редно да е за бебе. Не виждам как ще го деформира. Направо ме разби това.....

# 159
  • Пловдив/София
Ама няма лошо да пишем за уменията, аз само исках да кажа, че не се гордея особено от неговите просто. Но примерно му се радвам, че издава почти всякакви звуци- 'агуу' казва от преди да направи 2 месеца, последния месец започна едно "кхаа", което водят диалог даже с татко си да се редуват да го казват по 10 пъти Simple Smile) А вчера каза "маа-ма", сериозно! Съвсем неусетно де, просто поредния звук, ама беше яко, имах и свидетел, свеки май.

Сега ме гледа много сериозно седи в шезлонга, без да играе, усещам, че до минута ще наддаде вой  Grinning

Според мен вечер им се спи, но не искат да спят от емоции и вечерна превъзбуда и оттам мрънкането...

Открих един номер- както си цъкам на лаптопа, а той срещу мен в шезлонга, ако започне да се изнервя, махам с ръце пред него и издавам звуци, без да отделям поглед от монитора- той май не се усеща, че не го гледам и се кротва.

# 160
Пипи, завиждам - тоз мой лъв, ако не го гледам в очите все едно не е за него - въобще не ме отразява и ревеееее. А като го гледам и му говоря започва агууу Simple Smile  дълбокомислени разговори си водим, но трябва цялото ми внимание да е посветено на него  hahaha

Днес не излязохме на обяд, защото свекърите дойдоха и се забавляваха взаимно с дреб. Той съответно почти не спа и сега търкам количката да спи Simple Smile  Аз съм доволна, защото си проспива най-мрънкащия период., ще видим само довечера с приспиването как ще е. Уговорих ги за утре да го изведат след обяда - дано не мине котка път, ще мога да отделя малко време на себе си, и аз да видя уикенд Simple Smile В момента различавам уикенда от седмицата по водещите на сутрешните блокове  hahaha

Ох, имам голяма драма. Харесах му едно одеалце от новозеландска вълна, съответно от Нова Зеландия. И като подарък за коледа цената не е много, обаче доставката е безумно скъпа. Търсим познати в онзи край на света, обаче май няма. А не можах да намеря такъв тип одеало от друга страна, от която да ми го доставят за по-нормална цена. От там излиза близо 80 лв доставката и ми идват твърде много.  ooooh!

На мен ми е супер интересно да чета какво могат вашите бебоци. Естествено сравнявам с дребен, но за да си сверя часовника. Ние ако не се хвалим кое бебе какво прави трябва само да си мрънкаме Joy няма лошо, но да е в равни количества и приятното, и неприятното! И да се похваля, по повода - вчера за пръв път се засмя с глас, почти като голям човек! Но беше два три пъти и спря, точно като го приготвях за банята. Ще видим дали ще има повторение днес Simple Smile

Лека вечер от нас и приятен уикенд!

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 20:35 от danny_p

# 161
За матрака - нашия е Магниглекс. Вече седма година се ползва активно - не е мръднал. Въртя го,  защото е със зимно и лятно лице. Навремето стру ваше 180 лв, но си струва вложението. Докато се роди бебето, баткото го ползва нон стоп
За спането - незам дали се събират 3 часа през деня. Спи по 20 - тина минутки и се буди. От там ни идва и проблема с реването, че съня не му достига и се изнервя. Вече в чудо съм се видяла ooooh! . Ако съм до него и дам цица може да спи малко повечко, но пък аз не мога да съм му залъгалка, а бибата е тотално отхвърлена. Добре поне, че нощно време спи от 9 - 9.30 до към 7 с  2-3 хранения в полусънно състояние.
Най - накрая сложихме първия Пентаксим - вечерта вдигна 38 гр, но с панадол я свалихме, лепенките кул пач нещо непомогнаха. Надявам се само с тази Т да сме се разминали. И мисля, ротарикс да не слагаме, че и без това с другите ваксини сме доста назад. Иначе бебо расте - вече е 7.5 кг и ми натежава доста като го разнасям. Най - много обича да му пея, даже си има предпочитани песни (а пък то майка му една певицааа Mr. Green), но дано поне комшиите не чуват Embarassed

# 162
Здравейте мами. Бих искала да се присъединя към групата. Мама съм на малък мъж, роден на 31 юли, но терминът ми беше 6 август и ви следя от първите теми. Първо детенце ни е и се учим в движение, е с ваша помощ разбира се   bouquet
Ще се радвам да съм в компанията на вас и бебоцете ви.
P.S. живея в Дианабад, яко има и други мами, може да търкаме заедно гумите на количките  Hug

# 163
Привет!
Да взема и аз да се включа, да понапиша това онова...
Ами да кажа днес успяхме да излезем аз, таткото и каката (бебчо оставихме на бабата!) Ама познайте - 2 часа и айде обратно към вкъщиии...Събудил се нашия веднага като сме излезнали (пък аз се надявах да спи дълбоко 2-3часа, мечти, мечти...не че не се случва...случва се почти всеки ден, ама точко като искаш да стане, то не става....ех късмет мой). Пък и на бабата й е за първи път да й го оставаме, та три пъти ми звъня...абе голямо излизане беше... ooooh!
И още да се оплача (както си му е реда... Simple Smile ) вече втори какпи за очички слагаме, за да излекуваме секрета от очичките, ама уви...пак си продължава да си излиза секрет...(чудя се защо не ни предписаха от онези черните капки дето ги приготвят по аптеките, ние с такива от първия път излекувахме каката като бебе).
И да се похваля...много, ама много му се радвам на моя...и ние преди няколко дни се засмяхме с глас за първи път!

# 164
Днес явно всички сме били нанякъде, времето беше разкошно! Дребен беше навън от 12 до 3, прибра се за ядене и после навън до 5. Не знам дали пак ще има такова хубаво време, много съм доволна.
Mrs. Petrova, здравей! И аз се уча в движение, метода проба-грешка и така Simple Smile 
Good girl, правиш ли масаж на слъзните канали? Дреб имаше секрет на едното око и след няколко дни масажче на всяко ядене мина. Другото, което съм чувала, е да се капне кърма в окото. Но си зависи какъв е проблемът там, при нас само гурелчета имаше, прозрачно жълтеникави.

Общи условия

Активация на акаунт