Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят

• 31 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Дидо яде по 120 6 пъти,може и 5-зависи в колко му се пада 5тото ядене-ако е към 8 може и да не яде повече(зависи в колко е станал сутринта)Тази сутрин стана в 5 ...и най-вероятно ще хапне 7 пъти.И той започна по-малко да хапва на 2 -3 месеца искаше по 150 в чудо се бях видяла,че и много качваше.Днеска единият път хапна даже 90.А какви чайчета давате-лека нощ много го пие ,но през дена не мога да му го дам,а вода не иска.

# 196
  • София
Моя от лигите се подсича под вратлето, като протрито му е. Там и по-трудно след баня се подсушава. Третирам със судокрем и на мустела кремче за лице слагам и се оправя много бързо. По едно време на лицато не слагах нищо и бузите му бяха изпръхнали яко, че аз постоянно го целувах Simple Smile От както слагам кремче са меки и хубави Simple Smile не чети глупости Simple Smile Ти сама си разбрала от какво е.....
Моя човек храна не е оставял Simple Smile Това да има разлика едно ядене да яде едно количество на друго, друго....няма такова нещо Simple Smile Изяжда всичко и ме блъска и се сърди Simple Smile Но на кутията освен по възраст количеството е дадено и по килограми на детето. Ние сме 7 кг така че сме си за 200 мл мляко по това което пише на кутията. Даже за над 7 кг дават по-голямата доза, но ще гледам да се задържим максимално на тази Simple Smile

# 197
И ние ядем по 150мл. но не всеки път го излапва - 6 пъти.Почти 7 кг. сме.За пъпки не ми говорете, моята в момента е като на маймунче дъ-то.Цялото лице е в ситни пъпчици,червени.На двама доктора я водих - дерматолози, смених хиляда козметики, сега вече с нищо не я мажа, чакам да минат сами.

# 198
  • Пловдив/София
Днес за разнообразие ще се хваля  Laughing

Беше много ползотворен ден, свърших си доста неща. Заведох бебо на ваксина, после на разходка, и кучето на разходка, после пуснах 2 перални, разтребих кухнята и всички бебешки шишенца, биберони, джунджурии...После даже остана време да дремна 30 минути, а и реших повеечто коледни подаръци, някои ги поръчах он лайн. А бебо спи вече над час, което за 6 вечерта е цяло чудо...да живеят сешоарите!
Сложиха ни Синфлорекс само, че доки още няма 5 валентни. Не се очаквали реакции от Синфлорекса. Педи похвали бебо, че бил много слънчев, той се хилеше с глас като го събличахме  Laughing

Тази нощ се буди в 12 и в 5, не знам какво му става и защопървата пауза му е няма и 3 часа, а за мен само час спане Sad Може кърмата да ми намалява, ама отказва да пие АМ, вчера не искаше повече от 10 мл, а си сука после, просто претенции...

# 199
Аз като усетя, че са му загрубели бузките също мажа с кремчето, което изполвам за дупето.

Днес оставих каката у дома, че е сополива и кашля и малкия не може да са наспи като хората. То е викане, щуреене цял ден. Милия само да го гушна и заспива. Ама за малко и се буди. Много му прецакахме деня и поне още един ден кака му ще го тормози.

# 200
И аз започнах да му мажа бузите с кремчето, което използвам за дупето. Аз всъщност с този крем целия го мажа - кремът е правен по рецепта и съм страшно доволна. Днес е поизсветляло петното... По гушката и на дреб е ужас - едвам измивам като хората, мажа на дебело с крема и пак най-вътрешната гънка е червена редовно. Сега лежи, приказва и се дави, щото ръцете са му целите в устата и май си бръкна в гърлото hahaha пак добре, че ръцете му не са пъпчасали от толкова врене. По едно време днес беше натъпкал и двата показалеца, но преди да успея да увековеча момента за поколенията реши, че не му е удобно, извади едната ръка и натъпка другата цялата hahaha Май и аз ще се хваля днес, свекърите го взеха да го изведат на разходка и станаха на шушулки, а аз си бях вкъщи на топличко, голям кеф Sunglasses И май минахме още една дребна криза на растежа, последните два дни се буди към 5-6 часа сутринта с писък и врещи, докато не получи храна. Днес обаче си стана нормално в 7.30 и ме изчака да се изцедя, което е по-нормалното му поведение.

Сега чакам аниматорите баба и дядо да дойдат след разходка по моловете и да го забавляват, че се разкиселяви. Много лесно се разглезих и аз Joy

Ооо, забравих, фиона, честити много празници днес!

# 201
  • София
Груба грешка - почетох какво пишат за обривите при бебетата и ми побеля още един косъм. Май утре сме да го видят...
Ама не чети, моля ти се Flutter, че само във филми можеш да се вкараш ooooh!. Аз така на Ники преди време му сложих диагноза слабинна херния, а се оказаха лимфните му възли просто, за щастие! Като има някакъв обрив аз чистя по-често с мицеларна вода и мажа със Судокрем. И бебешкото акне третирах така, но двама лекари казаха, че нямало смисъл.

Astined, до преди седмица давах по 150мл вода и 4 лъжички мляко, но гастрото (втори по ред) каза, че това е прекалено голямо количество за бебе на 3 месеца. Предписаха 120мл с 4 лъжички, по 6 пъти на ден - не трябвало на 3 месечно да му се намаляват храненията на 5, както бях направила аз. Сега яде по 5 пъти, по 6 - зависи колко спи нощем. Мислех, че като му сваля дажбата ще настане драма от глад, но той не усети разликата.

Благодаря  ижинка:)
Започнах ги от нощи пък да видим дали ще спи спокойно нощем.
Ще чакам да споделиш дали действа при вас. Току виж се престраша пак да започна да му давам.

fiona, честита 'годишнина' bouquet Запазват ли им се хранителните качества на зеленчуците при замразяване? Аз имах едни домашни моркови и ябълки и се чудех мога ли да ги замразя, но си реших, че не е добре да давам пюре от замразени продукти Tired

....А какви чайчета давате-лека нощ много го пие ,но през дена не мога да му го дам,а вода не иска.
Денем давах този на Hipp.

# 202
Приспах всички и седнах да прегледам днешния печат Simple Smile
Фиона много сърдечни поздрави за празника   bouquet
И нашия младеж е правен днес Simple Smile та на мен продължава да ми е празнично.

За дозирането на храна не мога да се включа, а гледам основно това сте писали. Аз имам едно шишенце купен още от началото и даже не помня дали е стерилизирано въобще. Стои си и си чака ред Simple Smile
Някакъв напредък отбелязвам с бибите. Вчера като че ли му беше приятно, но не го ползваше някак правилно. Освен, че трябва да го държа с ръка през цялото време, движенията му бяха по-скоро като настървено хапене със зъби - в неговия случай без де. Доста изкара така, ама не го успоои ами го превъзбуди. Друг път като се сетя пак ще пробвам.

Момичета, тези които записахте магистратури успявате ли да ходите на някакви лекции/упражнения. Аз не съм стъпила в унито и се чудя как ще взема заверки въобще, като дори не ми идва идея. А не искам да  изтърва семестъра, уж ми се иска да го завърша.

Хайде първият заспал се поразмърдва, та ще го преобуя и дундуркам отново. Лека вечер на всички!

# 203
ижинка, до колкото знам само боровинките запазват всичко при замразяване. Другите храни губят от качествата си. Колкото и да им се отразява зле, при липса на пресни в даден момент предпочитам замразени, отколкото готови пюрета.

Аз съм записала магистратура, обаче знаех, че ще съм сама в моята специалност. При нас има практика под определен брой студенти да не се четат лекции, а да се ходи само на консултации. Така сега ходя на 2 седмици за по няколко часа, гледам да напасна всички преподаватели в един ден. Тъпото е, че имам два изпита в четвъртък, а не съм особено подготвена, защото все някой беше болен в последно време. Постоянно мъкна в количката по някой учебник, но все ми е студено да седна на пейка да чета.

Да кажа и аз за храната. Те ядат и АМ понякога, през останалото време кърма в шише и едно-две нощни кърмения. В шишетата слагам по 110-125 мл мляко, ядат по 6 пъти+нощното. Ядат през около 3 часа, пият и вода-общо двамата за денонощие едно шишенце от 125 мл го изпиват. Тежат по 5 кг приблизително. Аз смятам по онази формула за количеството кърма- теглото*150/броя хрнения. В случая 750/6=125 и нощното им се явява бонус. Обаче не винаги си изяждат всичко. Понякога им остава и не наваксват на следващото. А пък от снощи пак се разби режима им. Помните ли в Матрицата, когато се получеше дежа вю, значи правеха някакви промени. Та всеки път като разбият режима имам дежа вю  Mr. Green . Точно някой го написа преди страница-две, когато започнат да правят някави нови неща започва някакъв кофти период.

Преди малко Макс направо ме изуми. Сложила съм ги на спалнята двамката гушнати. Чувам, че някой се е събудил и отивам. Макс направо се ухили като ме видя. Легнах до него. Почна да си плюва бибероната, вода отказа. Първо си завъртя главата към мен и се навря под мишницата ми. СЛед това го усещам, че нещо се мъчи да се върти, лекичко му помогнах и той се завъртя към мен и с ръка започна да ми дърпа тениската. Не издържах на сладурското му изпълнение и му дадох да суче, въпреки, беше ял преди  час. Сукна малко и заспа. Много мило ми стана. Ей тези моменти се помнят, а не това, че е плакал много при колики или безсънните нощи.

# 204
  • София
И аз смятам по тази формула, ама моя нали е дундьо и за 5 хранения на ден са си му точно около 200мл за това тегло. Бе един литър изпива за 24 часа. Ох ето вчера реших да му поизместя храненията, за да е последното към 21:00 и да спим повече, но както и друг път съм писала искам ли да му променя режима му ми се връща тъпкано. Първо след банята подивя, явно вече уморен и гладен, макар че беше ял в 5 и едва го успокоих, за да се нахрани, защото вече беше твърде превъзбуден. Събуди се към 2:30 и рев, колики та го взех при мен на спалнята и с чайче и бял шум се умирихме. Аз дълго не можах да заспя и после в 5:30 яде и в 7:30 се събуди, което си е нормално вече и сега ще видим кога ще ядем, че го гледам, че се унася сега пак..абееее не е Ок да си насилвам детето, то си знае как ми е най-добре.

# 205
  • Plovdiv, Bulgaria
Калоян яде 150 мл.  + 5 л. АМ 5 пъти на ден. В 22.30 му е последното хранене и то в просъница и следващото  му хранене е в 6.30 на другата сутрин. Роди се 4.200 в момента е около 6.800.
Обрива и пъпчиците на лицето ги оправихме със сребърна вода - измиване и намазване с Нахткерцен на др. Тайс. Бяхме и на дерматолог тъй като нашата лекарка беше обявила, че детето е предразположено към АД. Дерматолога каза нищо му няма и препоръча да ползваме козметика на А- дерма.Засега нищо тяхно не съм взела, но и обрива на лицето оправих по гореописания начин.
Продължавам да мажа с  Нахткерцен особено когато излизаме тъй като кожата на бузите бързо изсъхва и се зачервява.

# 206
Привет!
Тъй като ние сме на кърма не мога да кажа по колко мл изяжда, но определено забелязвам, че последните една-две седмици се храни по- малко за разлика от 2-3-я месец. Храни се по около 10мин. и вече почва едно спиране, почване, спиране, почване...абе започва да си играе и аз го вдигам от гърдата. За ралика от преди, когато си се хранеше по 20мин.
Върна си едно нощно хранене обаче и може би така си компенсира за пропуснатото през деня. 

# 207
Иска ми се да подхвана една темичка за бебоците, а именно - тяхното къпане. НИе например си се къпем 2 пъти в седмицата, струва ми се достатъчно, пък и за повече честно да си кажа не мога! Вие колко често ги къпете - два пъти в седмицата или всеки ден? И как реагират бебоците на къпането? Някой беше написал, че като се опитал да размести режима и голям рев било след банята. И ние сме имали такива моменти - докато го къпя му е добре, що годе кротува и не се обажда, ама после мазане, обличане...рев...че вече е гладен или пък му се спи. Друг път пък забелязвам, че се плаши малко като че ,ли докато го мия (особено когато мия главичката и е в легнало положение по гръб върху шезлонга). Струва ми се, че това стряскане му се получи от тези гадни капки за очи дето трябваше да му слагам, всеки път милия като му капнех капката в оченцето и целия започваше да се върти, стряскаше се..и сега като леко усети нещо към лицето си явно прави асоциация с капките и започва да премигва с очи стреснато....

# 208
  • по пътя
silvia45 дано не е недискретно, виждам по линийката, че доста си отслабнала-да попитам кърмиш ли и дай някакви идеи и съвети.Аз кърмя изцяло и въпреки, че ям само здравословни неща качвам, а не свалям и вече се чудя какво да измисля.Смятам дълго да кърмя и не ми се стои все такава, че искам лека полека да олеквам, хич не ми е комфортно така.

# 209
  • София
Къпем се всяка вечер, просто това си му е част от режима. Даже мъжа ми като го нямаше една вече просто го потопих във ваната и не сапунисвах, защото сама не мога да го изплакна. Вчера орева орталъка след банята просто защото я изместих по-късно и вече е уморен, а и се е научил че яде след това и почва да си иска яденето дори да е рано за това. Понякога си е спокоен и си се мажем и играем след банята. Докато е във ваната коликите му минават и си прави джакузи Simple Smile Когато го извадя явно ефекта отминава, а по-това време газовете най-го мъчат. Не го къпя всеки ден от хигиенни съображения (естествено, че два пъти седмично е достатъчно), а защото така му създавам режим. След това си му чистя пишлето и се мажем с олио, кремче за подсичане, слагам физиологичен разтвор в нослето. Веднъж имахме гости и не го изкъпахме и съответно не искаше да заспи. Банята го и уморява и след това му е най-дългия и дълбок сън. Моите колежки ще му вземат за коледа играчки за вана и се надявам да настъпи купон, че вече често плиска вода с ръчичка и мокри наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт