Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят

• 31 313
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Извинявам се,че връщам дискусирана отдавна тема,но сега на базата на опита да препоръчате матрак,че нашия вече е деформиран  Sad Ще обърнем дръгата страна, докато изберем нов матрак ,което трябва да е скоро,че и тази страна ще се деформира  Laughing

# 106
fanito01, как разбрахте че никнат зъбките? При нас нищо не се вижда, а той е нервен от 3 дена вече, ръцете му са постоянно в устата, реве почти постоянно. Иначе спи спокоен, но само с цица.. И иска да яде нонстоп..
По повод раздразнителността му,  стряскането и това че през повечето време си стиска ръцете в юмруци(още не посяга за играчки), педи ни даде направление за невролог. Прати ни в Детско здраве, но чета само негативни отзиви за там..

# 107
Ами лекарят му отвори устичката и за секунди показа нали,виждат се като бели коренчета,но на пипане не драскат или нещо такова..просто са тръгнали да никнат,което явно му причинява дискомфорт.Иначе и на нас умручетата са постоянно свити ,вътре само мене ме няма,въпреки ,че постоянно му мия ръцете и постоянно са в устата,лигави се много и е нервен,ососбено акто тръгнем да се припсиваме...А по какъв повод са ви пратили на невролог,какво го притеснява?

# 108
Самото никнене е проблемът, после као избие и вече е ок. Венецът побелява някак и се вижда леко подут. Ако са зъби, дано ви минат бързо! Дъщеря ми изкара първи зъбки много рано, появиха се всички много бързо един след друг и почти не ги усетихме. Даже съм намирала нов зъб, вече след като се е подал.

Направих заявка в плод и зеленчука да проверят февруари кои от необходимите ми захранване зеленчуци ще има- най-вече пащърнака. Ако не ще взема да замразя малко.

Мерси за инфото за емаг!

# 109
  • София
Вчера бяхме на ДК - преледаха ни, изрично помолих да се види и гърлото по-обстойно, че преди 10-ина дни беше влажно и леко червено, и тъй като бяхме ок, ни сложиха тетраксим. Вчера и снощи и днес до обяд всичко беше ОК, но от следобед сме с хрема, от която от време на време се задавя. Колко да се притеснявам сега заради ваксината? Каките изкараха едим много неприятен вирус с хрема и много отвратитилна кашлица - страх ме е...
Доколкото знам, вследствие ваксината просто може да изкара бебето по-тежко вируса, който е хванало. Дано нямате проблем!

Фиона, аз също пея за колелото, ама в комбинация с лайното, ще се опитам да запомня новия формат.  Joy

Миа не се обръща на никъде сама. Тя деня предимно го изкарва в шезлонга, там няма как да се научи. Иначе прави "коремни преси", много е смешна. Даже в ръцете ми не иска полулегнало, а се набира да сяда, а се притеснявам че е рано.

Здравейте, днес замина още една порция майчини нерви. Допуснах грубата грешка да вляза да се изкъпя към 12 и диването се съдра да реве. Явно според него майките не са направени, за да се къпят. Набутах го в количката и в момента, в който излязохме кротна и пет минути по-късно откърти.
Развесели ме...  hahaha Аз затова се къпя с бебето в шезлонга (заспало) пред вратата на банята. Така мога да изскоча и да подам биба, да залюлея в някой краен случай. Иначе не се получава. Веднъж се къпах на прибежки така и измръзнах, направих във вода всичко и вече не рискувам.

# 110
Вчера бяхме на ДК - преледаха ни, изрично помолих да се види и гърлото по-обстойно, че преди 10-ина дни беше влажно и леко червено, и тъй като бяхме ок, ни сложиха тетраксим. Вчера и снощи и днес до обяд всичко беше ОК, но от следобед сме с хрема, от която от време на време се задавя. Колко да се притеснявам сега заради ваксината? Каките изкараха едим много неприятен вирус с хрема и много отвратитилна кашлица - страх ме е...

Лекарката даде хомеопатични за разтваряне на таблетката във вода (цинабсин, тонзилотрен), промиване с физ. разтвор, капане на вит. С в нослето, мажа с Низита в нослето... Колко да се притеснявам, момичета? А това хлапе се хили като пача.

Пак е наддала 500 г, пораснала е с 2,5 см. Весело, спокойно бебе е, спи по няколко пъти през деня по 2-3 часа, нощем се буди веднъж. Това - за отчета.

И ние караме това в момента -аз и ММ,дъшеря ми го донесе от училището и зарази и бебето миналата седмица  , отвратително е, а той милия ,по същия начин, хили се и му хърка яко носа. Аз пуснах носен секрет и отказах ваксината, въпреки,че според единия педиатър ,при който ходим, гърлото като не е червено и няма висока темп, не пречи за ваксината...ама мен ме е страх.
СПоред мен не се тревожи, то няма и какво да направиш,освен да се лекувате сега и да се оправи бебка.

Между другото, Coming, искам да ти кажа едно огромно благодаря за рецептата за хумата, само с това му се оправя д-то на Тео. Simple Smile
Elliiee, ако искаш да те включа във групата във фейсбук,прати ми мейла си на лично съобщение.
Нямам сили да се включа по другите теми....отивам да спя, че вече имам крещяша нужда от сън...

# 111
desimira, и аз се къпя с количката паркирана пред банята вече. На отворен врата, хем близо хем бял шум от душа.  Mr. Green

Абе то и аз го знам по този вариант това стихче, но не бих могла да го пея така на бебето. И го пея с дрървото. И дъщеря ми беше доста голяма вече и замина при свеки, а като се върна и каза- мамо, сега ще ти кажа едно много забавно стихче и ми ги изрецитира нецензурирания вариант. Стана ми лошо. И това става точно когато съм бясна по друга причина. Мъжът ми води детето, влизат у дома и гледам София на висока опашка, обче нещо неестествено ми изглежда. Мигнах два-три пъти и разбрах какво- косата на детето от кръста е нарязана до раменете, без изобщо да знам. И то милото бърза да ми се похвали и за стихчето, че баба му го е научила.... направо ми омекнаха краката. Набрях я виках  5 минути по телефона, тя ми каза, че съм била неблагодарна и ми затвори телефона. От тогава повтарям на детето предварително, че еди-кой си обича да говори глупости, но това е грозно и т.н. Надявам се да ме разбира.

# 112
  • София

Лекарката даде хомеопатични за разтваряне на таблетката във вода (цинабсин, тонзилотрен), промиване с физ. разтвор, капане на вит. С в нослето, мажа с Низита в нослето... Колко да се притеснявам, момичета? А това хлапе се хили като пача.

И ние караме това в момента -аз и ММ,дъшеря ми го донесе от училището и зарази и бебето миналата седмица  , отвратително е, а той милия ,по същия начин, хили се и му хърка яко носа. .

А с какво се лекувате? Ние май разчитаме на имунитет, придобит от майката. А тя майката е с един имунитет...

# 113
На невролог ни пратиха, защото много се стряска докато спи и заради свитите ръчички и крачета. Докторката ни даде направлението за всеки случай, но на мен ми се иска да отида. За мое успокоение. Въпреки че може би повече ще ме наплашат, отколкото успокоят. Дано и при нас неспокойството да се дължи на зъби, защото иначе не знам какво друго може да е.. Прегледа го, всичко е ок. Каза само, че имал газове и сега вземаме Еспумизан.

# 114
Мами  да се разпиша след ДК на 4  месеца сме Евгени - 7900 и Здравко - 7800  по 66см  са и двамата. Не ни правиха имунизация, защото леко прохъркват ,   пием амбрекс,  За  рахит   -  нямат, но бързо наддадаха и им се изпотяват главичките понякога в мен, пият калциев глюконат  и вит, Ц , вигантол по 9капки.
Да се оплача, че Здравко е  парашутист падна от спалнята  и  на  долната устничка и малка синка Sad

# 115
  • Точно където трябва
Мами  да се разпиша след ДК на 4  месеца сме Евгени - 7900 и Здравко - 7800  по 66см  са и двамата. Не ни правиха имунизация, защото леко прохъркват ,   пием амбрекс,  За  рахит   -  нямат, но бързо наддадаха и им се изпотяват главичките понякога в мен, пият калциев глюконат  и вит, Ц , вигантол по 9капки.
Да се оплача, че Здравко е  парашутист падна от спалнята  и  на  долната устничка и малка синка Sad
Какво показва бързото наддаване и изпотяването? Иначе ние сме по на 1 капка Вигантол заради малката фонтанела, но една позната сподели, че заради мятането на бебето в леглото са и увеличили капките. Сигурно има зависимост.

# 116

И ние караме това в момента -аз и ММ,дъшеря ми го донесе от училището и зарази и бебето миналата седмица  , отвратително е, а той милия ,по същия начин, хили се и му хърка яко носа. .

А с какво се лекувате? Ние май разчитаме на имунитет, придобит от майката. А тя майката е с един имунитет...

Coming, давах осцилококцинум, витЦ , проспан по 2 пъти на ден и така 4 -5 дни, след което педиатъра го видя и каза, че гърлото му е ок, белия дроб чист , нооо сополите назад си стоят, изписа коларгол, слагам вече 4 дни ,не виждам промяна. Днес излиза резултата от секретите и ще видим дали има нещо, а утре сме при УНГ . Надявам се да изпише адекватно лечение , защото очевидно вкъщи си разменяме някакви бактерии, защото аз не помня през живота си да съм страдала от хрема, а сега от ниския имунитет ли ,не знам, но прихващам всичко,което донесе каката от училище .

Масажите и гимнастиката много ги обича Тео, голям смях пада....По-често ще му правя вече, че още си клати главата , не му е стабилна.Вашите бебоци започнаха ли да си държат главичката хубаво?

# 117
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте!
Моя Калоян все още не се обръща сам, но аз упорито правя упражнения, с които да го науча как  да се обръща от корем по гръб, прави и "коремни преси", пада страшен хилеж, а и помагат за изхождането!
Съвсем от скоро държи дрънкалка и се забавлява със звуците, които произвежда.
Най - любимото му занимание е да гледа лицето на мама и на татко, които му правят разни физиономии и издават страшни звуци, тогава и той започва да вика и да се смее! Занимава се и с активната гимнастика, и в шезлонга обича да стои, но нищо не го забавлява повече от гореописаното Simple Smile!
Много нежно започва да ми подвиква когато се събуди и мисли, че аз не съм разбрала Simple Smile! Радва се на вниманието, което поучава дори и от далече, това ми дава възможност да свърша някаква работа докато е буден. Аз подреждам а той ми вика -Ауууууууу и аз отговарям и той отново и така може да задържим положението 5 - 10 мин. Ами това са особеностите на Калоян, този месец наистина много порасна, не чисто физически, а емоционално. Аз обичам да гледам разни видеоклипчета в ю-туб и оттам взимам идеи как и с какво да го занимавам.
Доколкото знам потенето на главата, въртенето и пъшкане на сън са едни от показателите за развитие на рахит, а бързо качените килограми се разглеждат като рисков фактор.
Спирам да пиша, защото сутрешния сън и почивката на мама свършиха Simple Smile!
Все забравям да питам - някоя майка завела ли е вече бебето на урок по плуване? Аз имах Голямо желание да го направя до третия месец, но пропуснах тази възможност, може би защото бащата не беше съгласен?
Нашата педиатърка ми препоръча да давам на бебо Арника вечерта и сутринта преди ваксинирането, аз я послушах. Някоя от вас давала ли е на своето бебе?
Трябва да отбележа, че Калоян действително леко понося поставянето на инжекциите!

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 09:52 от silvia45

# 118
Ами и на нас умручетата са ни почти посотянно свити..сега се притесних и аз не посяга още към играчки,но като му сложа нещо в ръката си помага и с другата да го набуда към устата..също си маха и с отворена ръчичка сам бибата от устата-съзнателно или не незнам.Сега чета ,че съзнателно започват да хващат и посягат към 4-5 месец.Относно хъркането и той хърка и вчера преди ваксината казах на доктора,той след като го прегледа каза че било нормално-от млякото и той няма точно сополки,колкото такива сухички по-скоро сутрин и вечер му ги вадя.Каза да пръскаме стеримара.А за бързото наддаване и ние наддаваме мн бързо,особено 1 месец-1кг и 700 #Crazy бях се притиснила,но го изкараха само на базик в кабинета,оттогава по 1 кг наддава и вече сме 7.200-300 65-66 см.не е дебеличък само бузки и шиийка има  baby_neutral И той прави коремни -баща му го слага между краката си полу легнал,той се изправя почти седнал да гледа тв-то  Laughing

# 119
  • София
Скрит текст:
Ясно Simple Smile . А ти тогава ли смяташ да захранваш?
 Ох, на една приятелка бебока е захранен с оризова каша още във  втори месец и как да и кажа ,че детето и е вече захранено  Cry  Embarassed Отидоха при някаква гастро от старата генерация и те им наложи диагноза  АБКМ, рефлукс и атопичен дерматит. Sad Оказа се,че няма нито АБКМ,нито атопичен дерматит.м  Излишно му даваха крем с кортикостероиди и специално млкяко,което "умницата им каза да разреждат с оризова каша  Cry   Cry  Cry И дори с тази каша повръщането не спря. Как да и кажа, че един вид детето и е захранено, а тя милата от сега се сбърква кога и как да го захранва Sad
Не знам дали ще дочакам 6ти месец. Никола е по-ящен и усещам, че скоро само млякото няма да му е достатъчно.
Как ще разреждат млякото с оризова каша, нали си има антирефлуксни млека за тази цел - явно лекарката е била от прекалено старата школа ooooh!
По въпроса ти за матрака - нямам мнение - нашият е ползван макс 10 пъти Tired Иначе е кокосов от двете страни, а по средата е някакъв друг пълнеж.

Shaktigirl, Никола също не си държи здраво главата, клатушка я некоординирано във всички посоки, не се и обръща, само петички набива и си надига тялото с тях.

Общи условия

Активация на акаунт