Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят

• 31 315
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив/София
Моят бебо прави доста неща май вече, ама честно казано не виждам голям смисъл, нали все някога ще ги направи. Странна ми е гордостта тип "мойто бебе има умения за 3 месеца напред". По-важно е да е спокойно и кротко, а моето е ревливо и мрънкащо Sad

Главата от самото начало не му я държим, сам си я държи още от родилното, само като му се спи я отпускаше, но ние забравяхме да я придържаме Embarassed

Обръща се от корем на гръб, но не винаги, 3-4 пъти съм го засичала. То и няма много къде, нали сме с куче и не го оставям на земята, а на диваните не е толкова широко...Постоянно маха с крака и ръце и като е на повивалника се измества напред и го връзвам вече. Посяга за играчки, хваща обаче само някои с удобни дръжки. Надига се от легнало положение частично- глава, врат и рамене, скоро ще иска да става явно.

И много говори и се хили, когато е в настроение. Вашите по колко се усмихват и по колко реват на ден? Чудя се дали е нормално, моето реве всеки път преди сън (ако не заспи с кърмене), освен това реве, ако седи над 5 минути в шезлонга. Изобщо ако не се занимавам с него около 10 мин започва също да реве. А вечер е кисел и от 4 до 9 иска на ръце и занимания, иначе пак е рев. Вчера е бил с баща си и е ревал от 7 до 10 вечерта...

Същевременно се хили също много- сутрин се смее с глас и говори дълго, после почти на всяка наша усмивка и закачка (ако не реве) се усмихва. Хили се с глас като му сменяме памперса. И като го събличаме вечер за баня. В коритото е сериозен, а след това като го обличаме реве. Случва се да се смее и да реве почти едновременно...лудо е моето бебе  Laughing 
При вас как е съотношението сериозно лице- усмивки- плач?

Преди малко питах педи за ваксина и сополи- каза, че ако няма температура и сополите са прозрачни, може да му бие Синфлорикс. Ще изчакам до утре и ако не са много, сигурно ще идем, не мисля, че е болен. Каза да му дадем адреналин с разтворени капки физ.разтвор, ама на мен ми се вижда малко кофти това, не е ли по-добре просто капки някакви? Засега сме си само на физ. разтвор, но с едни дебели тубички и май не му влизаше навътре. Сега със спринцовка слагам и дано е по-добре.

# 121
A как се установява има или няма рахит? Марти много се върти на сън. Но той е и болен, та го отдавам на това, че не спи спокойно.

Снощи Макс ми се смя с глас няколко пъти! Направо ме разтопи.

Държат си главичките почти стабилно, щом се уморят обаче не успяват.

Да си призная вчера издирих по постовете им инфо за мамунка и ети. Ако ни четете все още много се радвам, че при вас изглежда всичко е наред!

Стели, големи юнаци си имаш още от раждането!

Аз знам, че на 6 месеца детето би трябвало да си удвои теглото от раждане. Моите отиват към 5 кг, което е 2,5 пъти теглото им. Обаче не знам дали има същата зависимост при деца, родени с по-ниско тегло и при близнаци.  newsm78

Харесах си столчетата за бебоците в емаг, дано да ги има и утре, че снощи половината им модели не бяха в наличност. Ще сменя и бибероните с номер 2 направо. Аз съм с малки шишета на авент. Те побират около 140 мл спокойно. Децата сега ядат около 110-125 мл на хранене. Дали да не взема направо от по-големите бутилки? Имате ли идея колко ще хапват след около месец-два, че не ми се пазарува около Коледа- навсякъде е лудница. Измислих и подаръци от каката за бебетата- ще им направя по един сет панички с лъжички. А пък от бебетата към кака им комплект с ластици за гривни.  Crazy ДК май ще донесе нови тенджери/тигани на мама  Laughing По-специално и една по-малка за храната на бебетата.

Тези дни трябва да "пазарувам " по-големи дрешки за малките. У дома имам цял скрин с дрехи от приятелки. И вадя и почвам да избирам. За половин час им подменям гардероба с нови по-големи дрешки, без да съм потрошила маса пари. От пуста суета навремето за дъщеря ми започнах да приемам дрешки чак като беше по-голяма и понеже ми ги пращаха от чужбина и бяха такива, които не можех да си купя от тук. Сега изобщо не ми пука. Толкова пари ми спестиха. Кръстницата на щерката имаха детски магазин и половината от дрехите са носени съвсем малко и тя си е подбирала все яки дрешки.

Нещо ме е налегнала депресия и нищо не ми се прави, а искам толкова много неща да свърша. Имам и изпити другата седмица.  Confused

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 14:11 от fiona

# 122
Шехина, на нас лидалските ни пропускат, аз ги ползвах до скоро ама....свърши. Сега сме на памперс зелените.
Я кажи според теб пюретата на ДМ дали си заслужават?

Веднага казвам за пюретата - взимала съм май от всички видове и на баткото му харесаха плодовите, зеленчуковите, кашите и кремчетата Peace. Месните и рибните не стават или поне на баткото не му харесваха, а и на мен не ми изглеждаха толкова апетитно като хипските, примерно. Стояха гъсти и по-блудкави.

Аз пък днес се вкиснах - кумовете ни на сватбата нямало да дойдат на кръщенето на малкия, при все че сме ги поканили отпреди месец и живеят буквално на 20 метра от вкъщи (е, църквата няма да е у нас, но е близо, а ресторантът - точно срещу блока ни) Confused Разбирам, сигурно имат проблем с парите (те са перманентно в криза по ред причини), но все пак са ни кумове и ще се радваме да дойдат, ако ще и без подарък...

# 123
  • Точно където трябва
Бях при личната и даде направление за ортопед, даже го беше приготвила. Като казах, че положението с носа е същото без проблем даде и за педи. Shocked Пък сестрата пак ми чете конско колко сме изоставали с ваксината. Казах и" Бийте на ваша отговорност, аз не съм лекар!" Ама на лекарката не и стиска.То и на мен де.И нямаше да дам, нали си е моето дете! Все едно аз съм виновна! Днес беба пак плаче в сън и като се разбужда.Одавна го не беше правила. Sad
Засега главният ми проблем е неспокойното спане.Тая нощ е е мятала на час и половина.Като я гушна се успокоява.Ама не мога и през нощта да я държа. Сутринта се замята в 6, не издържах и станах.Тя се разрева, взех я и спа на ръце до 8,00 Crazy Вече съм зомби и и пея" Ти виждала ли си, мамо, зомби? Не? Ако продължаваш така още 2 седмици и ще видиш" И разни такива глупости. А тя се хили и се радва на внимание...
Като се водят децата на ортопед само крачетата ли се гледат? А кой би разгледал другите кости? Примерно за изкривяване на гръбнака. И като я държа все е като седнала, притеснявам се.Кой би казал има ли проблем.
А, сутринта като отскочихме до ЛЛ и заспа за секунди-навън в студа и в кенгуру. Ама бързо се прибрах и докато разпрегна и се ококори. Ако не прехвърчаше сняг можех да направя един тегел с това гюле. Еййй, спи и все реве...
fiona, неси написала на колко месеца трябва да удвоят теглото. Нашата го удвои на 4.
И аз имам 100 чанти с дрехи. От тях 80% чесно казано не стават за нищо, но пак има достатъчно, носим, не ми пука. И аз купувам, ама все харесвам едни дето не са ми във възможностите.
Пипи, моята бебка много се хили.Даже като се замисля почти не реве. Ревва, ако иска внимание или гушкане, което е мнооого често, но аз не издържам на мрънкане и я гушкам та рев на практика няма. На шезлонг, гимнастика, играчки се забавлява макс 10мин. и мрън-мрън. Ако застана при нея и и бърборя, пея, танцувам!, абе правя се на маймуна, се хили и така отлагам разнасянето.
Сутрин е най-сладка, щото се е наспала. Вечер е едно непрестанно мрънкане. Изобщо следобед почти не спи и до вечерта вече е кисела.

# 124
Искам да питам мамите с близнаци как давате вода/чай от 1 или 2 шишета, как  ги различавате кое на кого  е? Имам  шишета на авент  и те се еднакви,  а мисля да почна да им давам вода. При захранване и хранене с една лъжица или 2, от едно  бурканче ли? Е такива въпроси  ме терзаят.

# 125
...
fiona, неси написала на колко месеца трябва да удвоят теглото. Нашата го удвои на 4.
...
Сутрин е най-сладка, щото се е наспала. Вечер е едно непрестанно мрънкане. Изобщо следобед почти не спи и до вечерта вече е кисела.

Поправих се, на 6 месеца. Обаче като чета тук в темата, май не е точно така. Не може всичките ни деца да са към изключенията!

И моите сутрин са най-сладки. Стъмни ли се им изкарва най-дяволитите черти на яве.  Mr. Green После съвсем късно вечерта пак са щастливи. Има някакъв ужасн период привечер и не мога да разбера с какво е свързано това безпокойство тогава.

# 126
Ох, притесних се сега с този рахит... И моят бебчо много се стряска насън- разперва ръцете и краката все едно се страхува да не го изпусна или нещо такова. В момента спи в мен и вече 3 пъти се стресна. Утре сме на консултация, да видим какво ще каже педи, че много й се свидят и направленията.
Да ви питам как се справяте с лапането на юмруците. Побърква ме, постоянно са му в устата. Бибата не я иска, само като се приспива.
Иначе за усмивките- раздава ги не му се свидят:)) Много е ухилен, особено като се наяде. Иска постоянно внимание и да му говорят, да му пеят и най- вече да го гушкат. Мамин лигльо Simple Smile))
Как ги слагате вашите деца да спят- на една страна ли- страх ме е като започват да се преобръщат да не се захлупи по очи докато спи. Не че се е преобърнал още, но прави опити. Иначе коремни преси правим, много му харесва и се радва, защото изправянето завършва с целувка.
Момичета, моля някой ако може да ме добави във ФБ групата.
Толкова от мен, че с една ръка и през телефона трудно се пише.

# 127
  • Plovdiv, Bulgaria
Fiona рахита се установява от лекаря! Ако имаш някакви притеснения сподели ги с педиатъра или ортопеда!
Имам книга, в която подробно са описани симптомите, но няма да ги преписвам, защото  тях ги има почти всяко бебе. Лично на моя пухчо му увеличиха дозата витамин Д, защото споделих с докторката моите наблюдения, а тя пък му опипа фонтанелата и каза че е доста голяма.

# 128
Здравейте и от мен и моя Теодор роден на 9 август. Все още сме само на кърма. Виждам, че доста мами са включили и друго в менюто освен мляко и ми е любопитно. Мен ме уверяват, че е по-добре само сокчета след 4 навършени мвсеца и след 6 вече и пюренца. Иначе си гукаме и се смеем с глас, но още не съм го хващала да се обръща. Заинтригува ме това с треперенето на ръчичките и мисля да се консултирам с педи. Малко беше болен от задна хрема и отложихме ваксината. Дано не е късно! Ще следя темата с интерес Simple Smile

# 129
Поправих се, на 6 месеца. Обаче като чета тук в темата, май не е точно така. Не може всичките ни деца да са към изключенията!

Не са изключение изобщо, просто масовата тенденция е съвременните бебета да наддават повече от предишните поколения. Защо е така не е ясно. За АМ е ясно - сегашните АМ са много обогатени и напомпват. Обаче и кърмените бебета са по-едри - вероятно заради по-доброто хранене и състав на кърмата на днешните мами Wink Могат да се изкажат и специалистите, ако има тук разбиращи Wink

Иначе и Андрейката гони 7 килограма, а още няма и 4 месеца Wink И брат му беше същият Simple Smile Направо си е готов за захранване, но ще си потрае до началото на февруари Simple Smile

# 130
elliee ние да не сме при една лекарка , нашата сестра и тя постоянно дава зор за тези ваксини , но и дадох да разбере,че детето ми ще бъде ваксинирано , когато съм сигурна ,че е напълно здраво.

# 131
И при нас дребен сутрин е по-спокоен, като се е наспал може и самичък да се занимава на активната гимнастика. След 5-6 часа обаче се киселяви и иска да му се праеи компания. Вчера беше изключение - спа до към 5 часа, яде, заспа докато яде и се събуди окончателно към 6 и си издържа спокойно и ухилен до към 9, когато дремна половин час и се събуди точно за банята. Иначе усмивки и приказки раздава на поразия ако е наспан. Ако му се спи е мрънкалник.
За ръцете - напоследък го забелязвам, че спи с отпуснати длани, не както преди със стиснати юмручета. И играчките хваща, но не много осъзнато. Ръцете са на юмруци основно като ги тъпче в устата. Аз бутам бибероната когато го видя, но той плюе и тъпче пак ръцете.

Elliee, правя догадка според това, което забелязах при нас. Ако на дреб му е топло или студено, приплаква често насън, шава много и е неспокоен. След известно време опити и грешки налучках как му е приятно да спи. На температура на въздуха около 20-21 градуса го обличам с боди с дълъг ръкав и ританки/гащи с чорапи и завивам с две плътни завивки и една пелена. Или с пижамка, която е малко по-дебела от бодито, и махам пелената. Така опакован или не приплаква въобще, или се случва само един-два пъти около 6 часа. Може да не е това при вас, но ти предлагам да пробваш.

Нашата педиатърка ни забрани да го слагаме на една страна да спи, макар че в МД точно така го слагаха. Сега си спи по гръб с глава надясно, поради което е леко оплешивял от тази страна hahaha

За теглото -аз гледам таблиците на СЗО в интернет. Ето един линк: http://www.moetodete.com/content/view/131/66/

Днес мм е почивка и прояви желание да разходи дреб. След час и половина се прибраха и половин час мрънка, че било кучи студ и той измръзнал  hahaha да види лесно ли е hahaha

# 132
Maми и моят бебок много се стряска на сън, изпъва ръце и крака, все едно пада наистина и почва да плаче. Казвала съм на педито ама тогава каза, че било нормално. хм....
Дани от малък си държи главата изправена, е понякога я клати като пияно морковче...но не е притеснително. Играчките ги гледа, протяга ръце и ги хваща и всичкооо в устата. Немога да се преборя с ръцете, ужасно е. Педито гледа венците на 6-ти като бяхме на ДК и не каза да са зъби...знам ли. Много е станал мрънкащ.
Пипи и ние сме като вас  , малкият иска само внимание. Дори да хапна не ме оставя, само мрънка, плаче, гука....и ако не го гледам и не му говоря край...рев.
Днес ни дойде вибриращия шезлонг , но за момента няма файда. Не е очарован.
Сега отивам със свито сърце на зъболекар, че какъвто е не знам дали свекъра ше успее да го гледа:)))) хахахаха
Защо казвате че февруари почвате пюретата , те тогава ще са на 6 и нещо месеца нали?
Аз мисля да почна средата на януари-5 месеца и половина.

Забравих да кажа, че и Дани само се надига на мускули,но не се обръща още от гръб по корем.

# 133
Греталинка, Андрей ще е точно на 6 месеца в началото на февруари и затова мисля тогава да почваме Wink

# 134
Моят бебо прави доста неща май вече, ама честно казано не виждам голям смисъл, нали все някога ще ги направи. Странна ми е гордостта тип "мойто бебе има умения за 3 месеца напред". По-важно е да е спокойно и кротко, а моето е ревливо и мрънкащо Sad

coolcool coolcool coolcool

Като станат на 3 г. Всички ще говорят, ходят в тоалетната и ще се хранят с прибори

Общи условия

Активация на акаунт