АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 332
  • 665
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ам аз за количка се замислих, не е ли наистина по-добре да бъде купена възможно най-късно? Тъй като имат гаранция и ако бъде закупена сега не започва ли веднага да и тече гаранцията?  Смисъл на първа станция за първия месец реално само кошче за кола ти трябва нали?

Synni__ аз ще взема съсвем малко по-дебели дрешки, все пак при мен има възможност голяма март да се роди и се все още студеничко.

# 541
Все си мислех, че с една количка с кош за новородено и летен кош ще мога да изкарам. Момичета, вие купихте ли си вече колички, че на мен ми писна всички около мен да ми казват да не избързвам.
А за дрешките вие зимни смятате ли да взимате или направо пролетни. За някакви якенца предполагам, че няма да има нужда, защото отначало ще е повито като го извеждам, а след това става вече топло. Хич не съм наясно с тези дрехи какво точно ми трябва.  Rolling Eyes
Що да не можеш да изкараш?! Аз си карах с една до преди 1-2 месеца, синът ми вече беше навършил две ...  Peace Ние ще харесаме количката, но ще я купим след като родя, както направихме и първият път. Не е заради суеверия, а заради финанси и възможни изненади ...  Whistling Пък за дрешките сигурно ще трябва нещо връхно, въпреки че бебето ще е завито с одеалце или пелена. Аз имам едни поларени цели гащеризончета с качулки /подобни на ескимосче/ от баткото, понеже с него пък правихме първите разходки през есента.  Peace
Маце, зависи ... Ние разходките ги правим пеша /аз не съм шофьор/ и излязохме за първи път десетина дни след раждането, кошчето за кола го ползвахме само за прибирането от болницата. А и е добре с бебе да се използват слънчевите лъчи на макс /заради вит. Д/ и възможно най-много да се ограничи придвижването с кола.  Peace

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 14:40 от Vaseto29

# 542
И според мен, още е рано за количка (ние сега само оглеждаме), ама пък няма да чакам 9 месец. Или с онези суеверия и предразсъдъци след като се роди бебето. И леглото и количката, живот и здраве мислим към февруари месец да ги купим, хем да имам време да се чудя какво искам  hahaha .
За дрешките, една приятелка ми даде малко по -дебели, ако все пак е студено времето да имаме какво да сложим. И те са две якенца по - плътни. Всичко друго ми е пролетно, а вече се заглеждам и за летните дрешки по - големите  Laughing

# 543
  • Пловдив
Да ви се похваля, сутринта бях на гости на едно бебе - бъдеща кака хихи и ме изпрати с една торба метро, пълна с дрешки .. и това е само за до към 3-4 месец, после ще има ново зареждане хихих. Оказа се, че има много не-розови дрехи. Много съм доволна.  newsm44
Даже си оформих списък за в болницата (тъй като ще раждам на същото място, където и моята приятелка). Сега само остана да го разчета и напиша на разбираем език  Grinning

# 544
Ами и аз не знам, те някои мои приятелки казват, че 10-15 дни след раждането им е било първото извеждане, което малко ме съмнява като знам, че са били секцио. Едва ли толкова бързо можеш да се възстановиш след това. Относно месеца за раждане и аз може да родя март, не е задължително да е 9-ти април като се има в предвид, че ако е всекцио те нали по-рано от термина го назначават.
Аз от време на време ходя до работа, защото имам някои неща да свърша, а там където стоя е доста задимено. А и не стоя малко време. Всички са наясно, че съм бременна, но това не им пречи да си запалят цигара. Тази седмица за втори път ми се наложи да отида и сега направо главата ме заболя от този дим. Как мислите дали това може да повлияе на бебечето по някакъв начин.  Confused

# 545
мои прителки започнаха даже по-рано да извеждат бебчетата си ,аз също ще съм секцио и е важно за да се възстановиш бързо много да се движиш , така че това е начина ,много разходки с бебо Simple Smile

# 546
ПойзънДейзи, това срастване е по-скоро слепване на малките срамни устни и се казва синехия. На едно момиченце от предишната ни тема се беше получило. Става така в следствие на някакво възпаление /което е често срещано при момиченцата/ и по-тънка и нежна кожа ... Знам, че се разлепва от лекар и после се лекува с някакви хормонални кремове ...  Peace Доста съм информирана за мъжка майка, а?!  hahaha Joy
Васето, благодаря за разяснението  Hug Чувствам се много невежа на тема малки бебета  Confused А ще се наложи да се информирам и за момченце и за момиченце  Heart Eyes
Съни, това за близнаците при ин витро не е съвсем така. Възможно е да е трансфериран един ембрион, който впоследствие да се раздели на две и да се получат еднояйчни близнаци. Медицината познава не един или два такива случаи. Факт е, обаче че в повече случаи са двуяйчни. Моите са си двуяйчни. Мисля, че може би на Карина и Мохита бяха еднояйчни, но не съм сигурна.
Радвам се, че всичко при теб е наред. За контракциите - аз съм с такива от 4ти месец, така че не се тревожи. Не е приятно, но се оцелява и с тях. Познавам мами, които през по-голямата част от бременността си бяха с контракции пък си родиха здрави и доносени бебчета. Повечко лежане и почивка оправят нещата  Peace
Лина, какво стана с теб? Мина ли кръвопреливането? Много нисък този хемоглобин... Дано всичко да е наред  Praynig
Шльоки, честити ти придобивки! И аз съм голям фен на не-розовите неща за момиченце. От толкова много розово понякога ми се  Sick
За дрешките - аз май ще купя по 2-3 зимни по-дебелички, че и при мен вероятността да се родят по-рано е голяма. Всъщност нон стоп ми се повтаря как няма да изкарам и до 34-та седмица. Аз обаче съм се заинатила да изкарам  Crossing Arms

# 547
Аз моята беба ще я стискам до април тогава съм я планувала, тогава си я искам  smile3534

Мами, тия пелени за какво се ползват, предполагам не са едновремешните, които са били вместо памперс. Нямам опит с толкова малки бебета, не разбирам от гащиризончета, гащички клинчета ...по магазините всичко има, ама аз откъде да знам кои ще са подходящи  ooooh!

# 548
мои прителки започнаха даже по-рано да извеждат бебчетата си ,аз също ще съм секцио и е важно за да се възстановиш бързо много да се движиш , така че това е начина ,много разходки с бебо Simple Smile
Оффф вие вече знаете как ще раждате, аз още не знам. Не съм казала, че ще съм секцио, просто предполагам, защото на първоначалното измерване на таза ми казаха, че е малко тесничък. Аз си мислех, че ще се разшири, но четох, че това е само с 1-2 см. Иначе желанието ми е за естествено раждане, но ще видим.

# 549
  • Sofia
И аз не смятам да бързам с купуването на количка, колкото и да ми се иска. Мисля март месец да си вземем, а и още не сме гледали навсякъде.

За дрешките - и аз май ще имам късмета да ми дадат някакви, макар и повечето около мен да са с момченца  Laughing

Хахах Рафи не си само ти така. И аз не съм особено ориентирана все още   Joy

Шльоки, честити придобивки.

Съни и аз не знам още как ще раждам. Аз искам да е нормално, но и на мен тазът ми е тесен, макар че не мисля, че само това трябва да е критерий.

# 550
  • София
Poisondaisy - ще стискаш, много ясно:)Simple SmileSimple Smile

Sunny - повечето, които си знаят за секциото от сега, имат показания и няма мърдане. Аз също искам естествено, но нищо не се знае докрая:)
За дима- и аз преди попаднах на едно подобно място, не мисля че е чак такава драма, особено щом не седиш по цял ден на задимено:) не забравяй че посвета има много майки, които дори пушат пеез цялТа си бременност.

Ох, аз пак поръчах от пъмпкина (Маце...), пак има намаление.
Обещах си сега (дано не си изменя) да изчакам всичко да дойде, да подредя и да си направя равносметка;)Simple SmileSimple Smile

# 551

Лина, какво стана с теб? Мина ли кръвопреливането? Много нисък този хемоглобин... Дано всичко да е наред  Praynig

Това съм го пропуснала, а ме интересува. Колко е бил хемоглобина на Лина, че е ставало въпрос за кръвопреливане?  Confused
Иначе за близнаците наясно съм, че и при ин-витро могат да се получат еднояйчни, но наистина процента е доста по-малък, но не знаех, че и тук си имаме мами с еднояйчни близнаци. Аз винаги съм се страхувала от такива, защото си мисля, че няма да мога да ги различавам  Embarassed Знам, че една майка винаги ще може да си различава децата, но една от приятелките ми с еднояйчни още като бяха съвсем малки ме убеждаваше кой кой е, а аз бях сигурна, че ме лъже, защото не може толкова от рано да ги различава Rolling Eyes

# 552
Съни това с раждането (ако няма медицински причини) си е божа работа. Не го мисли много, наслаждавай се.
Мале като се замисля след месец два с какъв корем ще съм, нощно време като ми се доходи до тоалетна, сигурно докато се върна ще съм забравила вече, че съм спала преди това  Joy

# 553

За дима- и аз преди попаднах на едно подобно място, не мисля че е чак такава драма, особено щом не седиш по цял ден на задимено:) не забравяй че посвета има много майки, които дори пушат пеез цялТа си бременност.

Кога си попадала- докато си била бременна или преди това си имала такава работа, защото аз преди да забременея не ме вълнуваше особено дима и това дали ще стоя продължително на такова място. А в момента на моята линийка пише, че сега му се развиват белите дробове  Rolling Eyes

# 554
  • Пловдив
PoisonDaisy аа то моето ще е мъж, но честно казано и момиченце да беше, нямаше  да го правя на бонбон, най-много бих се прежалила с лилаво хихи. Laughing
Съни, на мен лекаря, още на 1вия преглед ми каза следното - за сега си си за нормално, НО ако бебо реши, че няма да се обърне или се случи някоя друга простотия (кръвно ала бала) - секцио, така че до последно нищо не е сигурно.
За ранните разходки - една приятелка започна да излиза към 20тия ден, след секцио, но тя роди януарско бебе, та за това "малко повече" време си седя в тях. Иначе аз съм против седенето по 549837 дни. Особено пък ако е хубаво времето.. абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт