Голямата тема за малките масла - 9

• 68 514
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Linnda, аз слагам доста. Обикновено правя две маски - една за скалпа и една за дължините /в момента имат различни нужди  Crazy/. Та в тази за скалпа, която е към 50мл слагам 10 капки ЕМ от розмарин.

# 256
Значи на моите 200мл, по около 20 капки от всяко да речем Grinning Аз по дължините няма да мажа, че нямам нужда толкова и ще клепна, но искам да се погрижа за скалпа, корените, добра среда за растеж да подсигуря Simple Smile

Сега като спомена, ще взема май и розмарин и тогава ще си правя сместа Simple Smile
Нали могат да се слагат няколко вида етерични масла?

# 257
Да, може.

# 258
Момичета, присъединявам се към вас по съвет на съформумка.
От години съм с розацея, а от скоро и със себореен дерматит по носа и челото, под устата се сдобих и с акне, последните 2 покрай 2рата ми бременност  ooooh!

Купих си масло от чаено дърво и ще пробвам върху проблемните места, като го смесвам с крема.

Силно повлияна от темата си купих и масло от шипка, но сега се чудя дали е подходящо за СД?

Продуктите на Ревана ги има в Ремедиум (едва ли казвам нещо ново), та и там важи промоцията за подарък 1 мл. масло от портокал, до 31.12 е, но трябва да се изиска на касата, че са много зле там.

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 16:03 от red shoe

# 259
  • София
Момичета, присъединявам се към вас по съвет на съформумка.
От години съм с розацея, а от скоро и със себореен дерматит по носа и челото, под устата се сдобих и с акне, последните 2 покрай 2рата ми бременност  ooooh!

Купих си масло от чаено дърво и ще пробвам върху проблемните места, като го смесвам с крема.

Силно повлияна от темата си купих и масло от шипка, но сега се чудя дали е подходящо за СД?

Продуктите на Ревива ги има в Ремедиум (едва ли казвам нещо ново), та и там важи промоцията за подарък 1 мл. масло от портокал, до 31.12 е, но трябва да се изиска на касата, че са много зле там.

Маслото от ему, маслото от таману и това от боабаб са много бобри за твоите проблеми.

За маслото от ему цитирам част от написаното в блога на Дивиана:

"Използва се за Суха кожа, сърбеж, псориазис, екзема, розацея, дерматит;
Слънчеви изгаряния;
Акне и кожни раздразнения;
Сух скалп, сърбеж по скалпа, косопад, оплешивяване, алопеция;
Суха коса, нуждаеща се от подхранване"

За маслото от боабаб: Силен хидратант, облекчава сухата и/или раздразнена кожа, съдържа голямо количество витамин С

За маслото от таману: Освен че възстановяват и регенерират кожната тъкан, химическите компоненти на маслото допринасят за действието му като антисептик с антимикробни, антибактериални и антивирусни характеристики. Маслото от таману може да се използва не само за третиране на увредени кожни участъци, избледняване на белезите, но и като превенция срещу акне, за гладка и чиста кожа.

# 260
Да, четох за маслото от Ему и ще си го набавя.
А за чаеното и шипката, все пак се сдобих с тях?  Laughing

# 261
red shoe, аз също бих ти препоръчала да пробваш маслото от ему. Не мога от опит да говоря за ефективността му при наличие на розацея, но четох, че се препоръчва. Четох и отзиви, че намалява зачервяването и раздразнението на кожата. При мен има анти-ейдж и лифтинг ефект. Повлия и растежа на косата ми.
Помня, че при розацея се препоръчва и вит.Е и хиалуронова киселина. Вит.Е съм си взела от ибей цяло шишенце и щедро смесвам с маслата, които ползвам. Хиалуронова киселина може да ползваш чрез някой готов крем или сама да си направиш лосион/серум. Последното е за предпочитане, защото можеш да контролираш концентрацията на активните съставки. Не е голяма философия. Да не говорим колко средства спестяваш. Аз си правя серум с вит.С, вит.Е, ферулова киселина и Q10. Мислех да включа и хиалуронова киселина, но коледните намаления на Биофреш ме изкушиха да си купя лифтинг концентрата им, та ще отложа  Laughing
Също бих ти препоръчала да пробваш домашна маска от овесени ядки и мед. На мен ми е любима и съм чела, жени страдащи от розацея да я хвалят много.

Относно чаеното и от шипка нищо не мога да кажа. Ползвала съм ги двете. При мен нямат ефект. Чаеното не се пребори с пъпките, които имах. Шипковото не промени кожата ми осезаемо, както други масла правят. Пробвай ги, може при теб да действат. Индивидуално е. Със сигурност няма да ти навредят.

# 262
  • В къЩи.
Здравейте.  Hug
Прегледах последните 5-6 странички, но не открих от къде си поръчвате маслото от  Ему?
Ако може да не е от чужбина.  Blush

# 263
А за чаеното и шипката, все пак се сдобих с тях?  Laughing
Аз мога да дам положителен отзив за тези масла. Започнах вече трета седмица да третирам локално пъпка ако има с чаено дърво и после мажа цялото лице с шипка. Това само вечер обаче. Ефекта при мен е че се избистри тена, няма ги разни там червени и кафеникави петънца от стари чоплени места, кожата ми е като нова, така гладка и чиста не е била от месеци и съм много щастлива. Редно да добавя обаче че пия и масло от вечерна иглика, четох че балансира хормоните, а аз определено имах нужда от такова нещо след раждането, засега ми влияе много добре.  Peace

# 264
Здравейте.  Hug
Прегледах последните 5-6 странички, но не открих от къде си поръчвате маслото от  Ему?
Виж тук , а това е концентрат,но не знам дали е качествено  Blush Peace

# 265
Какво масло да си взема за под очите за премахване на тъмни кръгове?
Да ми предложите и масло за лицето 35 годишна пастърма съм  Laughing

# 266
Какво масло да си взема за под очите за премахване на тъмни кръгове?
Да ми предложите и масло за лицето 35 годишна пастърма съм  Laughing
Арганово, жожоба, шипка за под очите. Пастърма била  Joy

# 267
За тъмни кръгове четох, че помага масаж с бадемово масло, но така и не пробвах.

# 268
  • В къЩи.
Здравейте.  Hug
Прегледах последните 5-6 странички, но не открих от къде си поръчвате маслото от  Ему?
Виж тук , а това е концентрат,но не знам дали е качествено  Blush Peace

Благодаря ти.   bouquet
Ами ,ако не се включи друг, ще поръчам него. Thinking

# 269
  bouquet Благодаря ще пробвам

Общи условия

Активация на акаунт