Голямата тема за малките масла - 9

• 68 551
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Аз продължавам да се мажотя с шипка + чаено вечер.

Мери, кажи ми моля те, в какво съотношение ги смесваш?  Peace

# 31
И аз да се запиша. Видях някои дами да споделят, че от скоро са почнали да се грижат за косата си с масла и ме наведе на мисълта да споделя нещо.
Открих какво голямо значение има и количеството масла, които се нанасят и как едно и също масло влияе по различни начини - пример с мен - от години съм фен на бадемовото масло, то ми е основното, което ползвам и преди нанасях количество с малък тампон (колкото 2 грахови зърна голям), колкото може да попие в него и така втривам в скалпа, като усетя, че вече нищо не пуска тампона, пак му слагам от маслото и никога не минавах втори път едно и също място по скалпа (тоест да нанасям екстра масло) - едно шишенце (на Икаров) едва го изразходвах преди да изветрее, последните 2-3 месеца почнах да изливам в ръката и в по-голямо количество с идеята "колкото повече, толкова повече" уж за по-голям ефект (същото шишенце на Икаров да кажем ми стига за 5-6 пъти) - да, ама не. Точно обратното - имам усещане, че косата ми се задръства от голямото количество масло и въобще няма положителен ефект, нито от към блясък, нито от към подхранване на косъма. Ето как едно и също масло, веднъж изпитано с години, че има резултат, изведнъж малка промяна в количеството му и води до негативни резултати. Така, че ако веднъж сте останали недоволни от едно масло, дайте му шанс като промените начина му на приложение. Simple Smile Това и във връзка с това, че чета тук някои дами да споделят, че им идват много някои масла (или комбинации от масла).
Това е само мое мнение, де и не ангажирам, че за всички се отнася. Simple Smile
едит: голям чаршав стана, ейй Grinning

# 32
Ох, прочетох близо 100 коментара, ама сакън да не изтърва някоя важна информацийка  Laughing

Аз продължавам да се мажотя с шипка + чаено вечер. Само дето се дразня, че покрай лицето ми се омазнява косата в областта около лицето, как се справяте с това? При мен много трудно попиват тези масла, дори май изобщо не попиват  Thinking отиват във възглавницата  Joy някой друг със същия "проблем"?

Не ги държа в хладилника, надявам се да не се развалят толкова бързо...

Много смешно ми стана, някой по-назад попита няма ли да ни се окосми повече лицето, все пак ги мажем маслата по коса, вежди, мигли... ама и на мен ми мина през акъла  Laughing

хаха да, аз питах за допълнителното окосмяване  Blush ама понеже имам неприятно малко повече окосмяване отстрани до очите, веждите ми са гъсти(и се разпростират много надолу и нагоре) и над веждите също имам... описах се като маймуна, ooooh! не е много, даже е почти незабележимо от пръв поглед, но се притеснявам да не се окосмя повече там.  Peace иначе за мое щастие нямам мустаци и брада  Joy

На мен също ми се омазнява косата до челото и се чудя и аз как да се справя  Thinking и на мен ми попива във възглавницата, вероятно, но и аз като масажирам повечко попива повече в кожата.
Аз още не съм си правила маслена баня, а все се каня и много искам, ама нещо все не се наканвам, време нямам, все съм с грим, не ми се сваля...бе оправдания  Crossing Arms ще гледам в неделя да си отделя повече време  Rolling Eyes

# 33
  • Пловдив
Фрея, благодаря за новата тема   bouquet

Цитат на: aDaMaNt^ link=topic=811615.msg29562309#msg29562309 date=14169296
[/quote
Аз лично поръчвах това http://www.ebay.com/itm/351094017499?_trksid=p2060778.m2749.l264 … TRK%3AMEBIDX%3AIT
Мисля че и други момичета поръчваха от тук, понеже линка и аз го намерих в темата  Peace  bouquet

Жани, и моето е от там  Simple Smile 2бр. по 236 мл. мисля, че ми струваха около 48 лв.

Сега си поръчах и аз екстра дарк, излезе ми 236 мл. за около 35 лв., малко скъпичко, но ми се искаше да го пробвам и него. Макар да имах спомен, че Фрея беше споделила, че не открива разлика.

Дивиана, не следва ли щом това е екстра дарк да има по силна миризма на пепел, да е по-гъсто?

# 34
  • При децата ми
ЯЧРМ ми мирише силно, ако си навра носа в бутилката. Моето, което ползвам в момента, е гъстичко. Кожата ми го "изпива" и почти нищо не остава по кърпата при горещата маслена баня (аз само по този начин използвам маслата върху лицето).

Цитат
Дивиана,завиждам ти,че си успяла да намериш правилния начин за поддръжка на косата.
Анче, с времето и ти ще го намериш. Hug
Пробвай, косата ще ти покаже дали и колко й харесва.

S&S, от купешките - милк шейк млечно-протеиновата, бамбуковата на Алфапарф, ензимно-колагеновата на Шварцкопф, от домашните - разни бъркочи с хидролизирана коприна; с хидролизиран колаген; хидролизиран кератин; MSM и т.н.

Дивиана, заинтригува ме с тази протеинова терапия! Би ли казала коя е ензимно - колагеновата на Щварцкопф? И ако може малко повече информация за тези бъркочи? Simple Smile Какво представлява хидролизираната коприна?

# 35
Благодаря на Анчето и на всички дами, които се включват и коментират. На мен като информация всичко ми е много полезно. Ползвам шипково масло от миналата сряда всяка вечер и съм много доволна за сега. От около 4-5 месеца ми се появиха пъпки. Идеята е с това масло да залича червеникавите белези. Прочетох че то заличава пресни, дори и стари белези. Наистина ще се радвам, ако и при мен стане така.

# 36
Току-що ми пристигна поръчката от Ривана Heart Eyes
Първо, ако не сте ги "лайкнали" във фейсбук - имат промоция за поръчки до 31.12. - дават мостричка на ЕМ портокал  Mr. Green
И второ, посъветвайте ме какво да го правя - мога ли към шипковото да го добавя, заедно с малко чаено дърво, вместо нощен крем като решение за леко проблемна кожа? Също така мисля да си направя лосион с розова вода и ЕМ от чаеното, мога ли и там да капна 2-3 капки от портокала? А как ухае само... за първи път имам такова Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 16:12 от Анонимен

# 37
Ох, леле чак сега се сетих какво забравих да сложа на 1-ва страница  ooooh! онлайн магазините, от които пазаруваме масла... И вече не мога да редактирам   Tired Знаех си,че нещо съм пропуснала...

Направих снимки на ямайското черно рициново екстра дарк и светлото ( или средното и аз не знам вече) и останах изненадана  Shocked екстра дарк-а е в пъти по-рядък и по-прозрачен, по-сивкав на цвят, докато другото е по-гъсто и по-кафеникаво. Доста по-плътно и тъмно на цвят. Вече почвам да се съмнявам. И двете съм ги купувала от Зоя. Довечера ще кача снимките,че сега ми го няма кабела за телефона.

# 38
Аз продължавам да се мажотя с шипка + чаено вечер.

Мери, кажи ми моля те, в какво съотношение ги смесваш?  Peace
Хм, в какво беше ... май към 10 мл шипка сложих около 10-15 капки чаено дърво.

# 39
  • Пловдив
На мен днес ми пристигна Ячрм от ebay, екстра дарк, много бързо дойде, отлично опаковано, с апликатор и годно до 12.15 Simple Smile Ще споделя като го отваря. Направо ме сърбят ръцете Simple Smile

# 40
В iherb има 20% намаление на всички масла  Party  http://www.iherb.com/Aromatherapy-Essential-Oils

# 41
  • в огледалото на живота
Първо, ако не сте ги "лайкнали" във фейсбук - имат промоция за поръчки до 31.12. - дават мостричка на ЕМ портокал  Mr. Green
Колко голяма е мостричката..... Blush

Фрея,прекрасно оформена тема,благодаря за труда   bouquet

Мери,правила ли си маслена баня на лицето?Опитай  Peace

# 42
Колко голяма е мостричката..... Blush
Като мострите на парфюмите е, пише 1мл. но си е доволно, защото капнах поне 3-4 капки в розовата си вода (100мл.) и имам за още 5 пъти да направя лосиона  Peace

# 43
Що е то маслена баня?  Blush

# 44
  • в огледалото на живота
Що е то маслена баня?  Blush
Начална страница на темата,''Практическа употреба на маслата'';стр.4  Wink
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт