Голямата тема за малките масла - 9

• 68 585
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема,Фрея ,   bouquet
Бяхте публикували линк за ЯЧРМ в E-bay,но не го намирам,може ли пак ?  Praynig

# 16

И аз със същия въпрос и благодаря за темата   bouquet

# 17
Дивиана,завиждам ти,че си успяла да намериш правилния начин за поддръжка на косата. Peace
Маслените маски ми ги препоръчаха преди време тук във форума (косата ми е с мазни корени и сухи краища, но тогава не се поинтересувах по колко пъти да ги правя.
Благодаря ти за отговора!  Hug

# 18
Анчето и моята коса е като твоята. Би ли споделила маслени маски с какви масла са ти препоръчали във форума и колко често?

# 19
  • София
Момичета, следя темите за масла от известно време! Правих си маска с кокосово масло, рициново + зехтин вече няколко пъти, но честно казано не виждам кой знае какъв ефект :/ косата ми не е много суха, но е много хвърчаща и права... Може ли да ми препоръчате други масла, или може би да си добавям и яйце към маската с масла? Благодаря!  newsm78

# 20

И аз със същия въпрос и благодаря за темата   bouquet
Аз лично поръчвах това http://www.ebay.com/itm/351094017499?_trksid=p2060778.m2749.l264 … TRK%3AMEBIDX%3AIT
Мисля че и други момичета поръчваха от тук, понеже линка и аз го намерих в темата  Peace  bouquet

# 21
aDaMaNt^ , мерси  Hug

# 22
На мен тази вечер ми дойде това: http://www.ebay.com/itm/Sunny-Isle-Jamaican-Black-Castor-Oil-Ext … sh=item4182d6528c Но се чудя, не трябва ли, като е екстра дарк да е някакво тъмно  newsm78 Има цвят на бира и е доста гъсто, не мирише тежко, както бяха писали други мами, че мирише тяхното екстра дарк...  Crossing Arms
 Дойде ми и това http://www.ebay.com/itm/ROSEHIP-OIL-100-NATURAL-PURE-UNDILUTED-U … sh=item43c88574e0 (30мл) и сега си направих маска с ярчм, кокосово, арганово, зехтин, шипково, от чаено дърво и малко мед... ама нещо не ми стигна за дължините, но пък и не ми се струва рентабилно, да правя по-голяма доза и се чудя... мога ли да добавям малко прясно мляко и така да се разнася навсякъде?  Thinking

# 23
Записвам се и аз в новата темичка с благодарности към ФРЕЯ за старанието  Hug
Искам да си пренеса последния въпрос от старата, а именно мога ли да капна масло от чаено дърво в шипково и колко (10мл. е шипковото) ? И това ще направи ли шипковото с по-голяма трайност? Не че много ще го бавя  Mr. Green

# 24
Ох, прочетох близо 100 коментара, ама сакън да не изтърва някоя важна информацийка  Laughing

Аз продължавам да се мажотя с шипка + чаено вечер. Само дето се дразня, че покрай лицето ми се омазнява косата в областта около лицето, как се справяте с това? При мен много трудно попиват тези масла, дори май изобщо не попиват  Thinking отиват във възглавницата  Joy някой друг със същия "проблем"?

Не ги държа в хладилника, надявам се да не се развалят толкова бързо...

Много смешно ми стана, някой по-назад попита няма ли да ни се окосми повече лицето, все пак ги мажем маслата по коса, вежди, мигли... ама и на мен ми мина през акъла  Laughing

# 25
Анчето и моята коса е като твоята. Би ли споделила маслени маски с какви масла са ти препоръчали във форума и колко често?

Деси,препоръчаха ми масло от чаено дърво за бързото омазняване.А тук в тази тема също съм питала-бадемово,гроздови семки.Аз съм новак в ползването на масла.Дори имам само от чаено дърво и бадемово.За съжаление нямам възможност да си купувам много и редовно,но постепенно ще си набавям.За това не мога да кажа точно какви маски да си правиш.Но следи темата,тук се научават много неща за използването на маслата,и за кожата и за косата.  Peace   bouquet

# 26
Mari Lin, на мен пък екстра дарк-а ми се струва по-рядко от светлото ямайско  Thinking Утре ще се мажа и ще снимам и двете на дневна светлина в ръката си и ще покажа за сравнение. Иначе мирише, но не много силно, аз очаквах повече опушено, но не ми се струва толкова.

Мери и на мен ми се случва това, но зависи какви масла и как съм ги сложила (не че имам голям опит с кожата на лицето де). Ако си правя масаж за 20-тина минути, по-добре проникват и няма омазняване (а и след това си лягам и може наистина възглавницата да си казва думата  Grinning ). Можеш да изтриваш със салфетка или кърпа ненужното количество, 20-30мин. след като нанесеш. А за другото, ако беше така то досега всички щяхме да сме с бради, бакенбарди и какво ли още не  Joy

# 27
Магнолия го е обяснила изключително добре и разбираемо дори за онези, които още не са се ориентирали или тепърва навлизат в материята!  bouquet
И аз като нея съм на мнение, че когато косата е преситена от протеин, то трябва да се разреди употребата на маслени маски за известен период. В противен случай косъмът ще се изсуши, ще стане лесно чуплив и косата ще започне да се къса.

Анчето, никой не може категорично да ти отговори на този въпрос. Зависи от състоянието на косата, от нуждите й.
Аз правя маслени маски 2-3 пъти в месеца. Отделно правя редовно и протеинови терапии.
Моята коса много обича протеин, а пък и аз много я тормозя - през два дни я суша със сешоар, изправям с преса, боядисвам я редовно вече над 20 години, та го "горя" и явно си има нужда нонстоп от него.
Наравно с маслените маски, използвам и разни други благини за косата /хидратиращи, подхранващи и прочее/. Намерила съм баланса за себе си и нямам оплаквания - косата ми е здрава, лъскава, жива, макар да я "скъсвам" от тормоз.

А каква протеинова терапия си правиш?

# 28
 Ужасно много ми харесва темичката. Много добре структурирана е и снимките са много красиви, и информацията от момичетата е супер. txtloves

Чаеното дърво е супер. Ползвам го от месец и половина някъде. В аромалампа ми действа супер за синузита, въпреки че ароматът не ми е много любим. С ЯЧРМ (него ползвам от три месеца) го ползвам за скалпа и дължините. От толкова време ползвам и противопърхотния шампоан (той също е с много масла) на Напура. Аз съм със себорея, но нито съветите на лекари, нито бабини рецепти, са имали такъв ефект.  Шампоанът ми изчисти скалпа още с първото миене, а маслата го заздравяват и според мен също почистват. Все едно не е моята глава и скалп  Laughing  Отделно си има ефект и на омекотяване и и лъскав косъм. В началото наистина маслата малко омазняваха скалпа допълнително, но сега забелязвам, че явно отделянето на себум се регулира и съм много доволна. Наистина забелязвам малко поизсушаване и по-дължините, но си мислих, че с маслата достатъчно хидратирам след напротеинчването от другите миенета през седмицата. Не се бях сетила, че може да има обратния ефект. Благодаря много за информацията и ще понаблегна на хидратацията с купешка маска.
 Не съм забелязала от ЯЧРМ да имам нови израстнали косъмчета, но мисля, че е още рано. За засилен растеж мисля, че има някакъв малък ефект, ама май си е в моята глава само.
 Вчера си забърках ЯЧРМ, зехтин, бадемово, чаено дърво и кокосово. Обикновено слагам макадамия и не знам от липсата й или от новото за мен кокосово, но косата ми няма такъв блясък, както предишните пъти с маслена маска. Иначе забелязах, че нанесох много лесно и то на суха коса. Или е от кокосовото, или косата ми е спряла да попива скорострелно. Сложих си само кококосово на лицето, седях два часа с косата и мисля, че е добре. След като се изкъпах сложих кокосово и на лактите и коленета. Мисля, че много хубаво омекотява. Знам, че повечето го позлвахте, но реших и аз да споделя впечатления.

# 29
ЯЧРМ ми мирише силно, ако си навра носа в бутилката. Моето, което ползвам в момента, е гъстичко. Кожата ми го "изпива" и почти нищо не остава по кърпата при горещата маслена баня (аз само по този начин използвам маслата върху лицето).

Цитат
Дивиана,завиждам ти,че си успяла да намериш правилния начин за поддръжка на косата.
Анче, с времето и ти ще го намериш. Hug
Пробвай, косата ще ти покаже дали и колко й харесва.

S&S, от купешките - милк шейк млечно-протеиновата, бамбуковата на Алфапарф, ензимно-колагеновата на Шварцкопф, от домашните - разни бъркочи с хидролизирана коприна; с хидролизиран колаген; хидролизиран кератин; MSM и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт