Голямата тема за малките масла - 9

• 69 956
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Записвам се да ви следя, засега съм новак в масата. Използвам ги за сега само за коса и тяло.

Най-ресто намазвам корените преди миене със смес от ЯЧРМ, дом.зехтин, арганово, бадемово и 2-3 капки чаено масло.

Скоро си взех и кокосово, какаово и жожоба.

Как процедирате с какаовото, толкова е твърдо, че не се разнася на кожата  newsm78

# 466
Момичета, намислям си поръчка от Зоя-та на някои неща, едно от които задължителното ми карите. Досега съм взимала на икаров (гадна маз Sick) и на Ривана, което беше много хубаво, но искам да пробвам нещо още по за сравнение Whistling

Та въпроса ми е някоя от вас взимала ли е от зоя карите и кое, че са 5-6 марките, които имат?  Praynig

# 467
  • вятър в маслините, вятър над хребета
joy_r, портокаловото масло след като обичаш да го миришеш, може да си мацваш малко от вътрешната страна на китките, където се сгъват /т.нар. жизнена точка/. Действа релаксиращо. Маслото има и анти ейдж ефект. Капвай го в маслата, които ползваш за лице или в крема, но вечер, защото прави кожата фоточувствителна и не е препоръчително да се ползва през деня.
Мерси, ще пробвам Hug

# 468
vessita, може. Такъв воден разтвор на ем масло от розмарин и чаено дърво се използва и при деца с цел профилактика срещу въшки.

nad_tab, ако искаш да използваш само какаово масло трябва да го загрееш преди това. Аз затоплям метална купичка на котлона, на много слаб огън и оставям вътре необходимото ми за едно използване количество да се разтопи /на изключен котлон/. Внимавам да не стига висока температура. За да не се налага всеки път да го затопляш може да го смесиш с друго течно масло. В случая е най-добре какаовото масло да разтопиш на водна баня, след което да добавиш течното масло. Разбъркваш добре и оставяш да се охлади.

# 469
  • Велико Търново
Линда, аз съм ползвала това http://www.zoya.bg/Масло-от-карите-100-37-чисто-и-нерафинирано-100-г.4340 и това http://www.zoya.bg/Био-Масло-от-карите-ший-100-г.687 - доволна съм и от двете Peace

# 470
Biskvitka благодаря ти много  Hug и аз се бях спряла на тях, или sheabutter cottage, реших него да взема, понеже съм доволна от други техни масла. Макар, че и на катиер каквото съм взела е било чудесно... само zoya goes pretty не съм тествала още Simple Smile

# 471
  • София
vessita, може. Такъв воден разтвор на ем масло от розмарин и чаено дърво се използва и при деца с цел профилактика срещу въшки.

nad_tab, ако искаш да използваш само какаово масло трябва да го загрееш преди това. Аз затоплям метална купичка на котлона, на много слаб огън и оставям вътре необходимото ми за едно използване количество да се разтопи /на изключен котлон/. Внимавам да не стига висока температура. За да не се налага всеки път да го затопляш може да го смесиш с друго течно масло. В случая е най-добре какаовото масло да разтопиш на водна баня, след което да добавиш течното масло. Разбъркваш добре и оставяш да се охлади.

Благодаря, приемам препоръки за използването на какаово масло в комбинация  Hug

# 472
  • Бургас
Благодаря за отговорите за розмарина! Ако лосиона се отрази добре на косата ми ще го споделя Simple Smile

# 473
Здравейте! За поредна вечер първо нанасям масло от пшеничен зародиш и след това крема и съм супер доволна от резултата на сутринта.
Набелязала съм още няколко масла и мисля тази седмица да ги поръчам. Само ЯЧРМ нямам идея от къде да си набавя. newsm78
Имам въпроси относно начина на употреба на маслата... Как нанасяте маслата върху лицето си - директно с пръсти или с памучен тампон? В какво съхранявате сместа на две и повече масла или ги смесвате непосредствено преди употребата им?
       bouquet

# 474

Имам въпроси относно начина на употреба на маслата... Как нанасяте маслата върху лицето си - директно с пръсти или с памучен тампон? В какво съхранявате сместа на две и повече масла или ги смесвате непосредствено преди употребата им?
       bouquet
Маслото на тампон не е добра идея, твърде много ще попие в него. Най-приятния вариант е да капнеш 2-3 капки на дланите, да ги разтъркаш по цялата им повърхност и след това с намаслени длани обхождаш лицето като леко ги притискаш към кожата. Така маслото се разпределя най-равномерно.
Аз съм си купила празни шишенца с пипета и в тях смесвам маслата, тъй като е най-удобно после да взимаш по 2-3 капки. Повече от това не е нужно да слагаш на един път.
Маслата е най-добре да се съхраняват в стъклени бутилки с тъмен цвят за най-добра защита.

# 475
  • Пловдив
По принцип нямам чувствителен скалп, но от Ячрм ми се появява сърбеж. Като го ползвам в комбинация с други масла,минава бързо, но последния път го нанесох само него и ми "пламна" главата,като това продължи, докато не си измия косата.
Етер.мосло от Розмарин, става ли за кърмачки?

# 476
По принцип нямам чувствителен скалп, но от Ячрм ми се появява сърбеж. Като го ползвам в комбинация с други масла,минава бързо, но последния път го нанесох само него и ми "пламна" главата,като това продължи, докато не си измия косата.
Етер.мосло от Розмарин, става ли за кърмачки?

А твоето ЯЧРМ чисто ли е или е комбинирано с алое, пипер...?

# 477
Здравейте! За поредна вечер първо нанасям масло от пшеничен зародиш и след това крема и съм супер доволна от резултата на сутринта.

Питам от чисто любопитство. Защо си решила да слагаш и крем? При мен пък се получи точно обратното. Откакто започнах да си мажа лицето с масла, спрях да слагам каквито и да е било кремове.  Crazy

Момичета, много ви благодаря за препоръката за измиващия гел на Алверде на ДМ, този бебешкия. Преди това ползвах измиващ гел на Клианас и в основата на клепачите ми оставаше черно от грима (не го махам предварително с тоалетно мляко, защото ми влиза в очита и ме дразни). Та, с измиващия гел на Алверде по клепачите не остава нищо от грима. Понеже не пари на очите, явно не ги затварям много силно и гримът може да се отмие. Абе влюбеа съм в този продукт   bouquet

# 478
Мишелин
Доколкото помня от по-задни коментари и съм го научила е, че кремовете проникват по-добре след като се нанасят върху масла. Аз също го правя доста редовно вечер.

# 479
Малко оф,но кой е измиващия гел на Алверде,от който сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт