Голямата тема за малките масла - 9

• 69 951
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Аз слагам масло от жожоба в розовата вода / така съм чела тук някъде/ на 100мл розова вода 20мл жожоба.
И двете ги купувам от Зоя. Чисти грим. Доволна съм и като тоник може да се ползва . Вечер вместо крем мажа шипково масло ,много добре попива и чудесно се отразява на кожата, сутрин капвам малко в крема за лице, супер е. Тия дни взех масло от японска камелия и пробвах вместо шипката да слагам от него или да ги редувам .....ами нещо не се харесваме с тая камелия, стои ми по тежко, не попива толкова добре и се чудя дали дали да не го слагам на косата

Benita благодаря   bouquet

За маслото от жожоба в розова вода знам ( все още не съм го пробвала обаче).
Попитах за розовата вода и чаеното дърво,че днес си вземах от него и мислех да сложа малко в розовата вода..
А относно маслото от японска камелия и аз го поръчах и чакам до 2-3 дена да пристигне.
Сега като те прочетох и се притесних да не ми дойде тежко и на мен  newsm78
На теб каква ти е кожата на лицето?

# 526

Benita благодаря   bouquet

Попитах за розовата вода и чаеното дърво,че днес си вземах от него и мислех да сложа малко в розовата вода..
А относно маслото от японска камелия и аз го поръчах и чакам до 2-3 дена да пристигне.
Сега като те прочетох и се притесних да не ми дойде тежко и на мен  newsm78
[/quote]

По скоро суха ми е кожата... Добре и се отразяват по принцип масла... не знам защо с камелията нещо не ми е най, най..../ама съм мазала и само два,три пъти/ А за чаеното дърво отсипи си малко розова вода и сложи малко чаено дърво да пробваш няколко пъти и ако ти хареса си ги смеси, ако не ще ги ползваш отделно. Имам една приятелка си слага и в розова вода и в мицеларна масла каквито има на око и настроение и няма проблем , казва че все и е добре / и нейната кожа е суха/

# 527
Benita благодаря ти отново за изчерпателните обяснения  Hug

Моята кожа не е суха..като ми пристигне Камелията,ще споделя и аз как го усещам маслото.
А относно розовата вода и чаеното дърво,ще направя както ме посъветва  Flutter

# 528
alex.viki
На 100мл. розова вода не слагай повече от 3-5 капки чаено дърво. В първата ми доза сложих към 8-9 от зор да ми чисти и лекува кожата, но много изсушаваше, после слагах по-тежко масло вместо нощен крем, за да компенсирам. Сега вече 2-ро шише изхабявам почти от тоника, но само с 3-4 капки от маслото и ми е екстра. Даже се чудя дали малко да не почина и да си ползвам чиста розова вода.  Peace

# 529
Linnda благодаря  Hug

# 530

Benita благодаря   bouquet

Сега като те прочетох и се притесних да не ми дойде тежко и на мен  newsm78
Аз направо си купувам един лосион за почистване с жожоба и розова вода, идеално ми сваля грима и кожата ми е мекичка след това...

# 531
Moмичета,взех доста масла,а си имах и от преди други и сега ще правя маска на косата.Само се чудя за сух ,белещ се скалп дали да прибавя и няколко капки масло от шипка? newsm78.Другите , които ще забъркам са : бадемово,кокосово,рициново и ши.Как мислите,да капна ли 2-3 от шипка към сместа?

# 532
Амии... съвсем извън темата е и се извинявам, за което, но Изопринозин таблетки (имуностимулатор е) за пиене + ваготил върху херпеса - аз лично пукам мехурчетата и мацвам с клечка за уши.

Купих си имуностимуланта и го почвам още тази вечер.
Между другото си мажа личицето с масло от гроздови семки вечер и сякаш от както го мажа цялата съм се изпъпчила... Не знам на какво се дължи и дали е нормално Sad
Въобще имам чувството, че или не използвам правилните масла или не ми влияят на мен положително тия масла... Не знам и аз... Вместо по-хубава да ме правят, те по-грозна ме правят  Joy

Ами важно е и какви са маслата, които ползваш, още повече за лице. Икаров не стават. Поръчай си само едно по-леко и качествено био масло и виж как ти се отразява.

Маслото от гроздови семки, което слагам на лицето вечер и маслото от чаено дърво, което слагах на херпеса са на Ривана. А до колкото четох назад в темата доста потребителки са доволни от марката. Така че, вероятно не е в това проблема.  Thinking

В интерес на истината, гроздовите семки точно за това ги избрах, защото бях убедена, че кожата ми ще капризничи нещо, а от това, което четох за тях под формата на масло останах с впечатлението, че е едно от най-леките..

Маслото от гроздови семки е мазно, ползвай жожоба и няма да имаш проблеми, аз съм много чувствителна и веднага реагирам. А за Икаров не съм съгласна, че не са добри, но всеки си има мнение.

# 533
2-3 капки от което и да е базово масло в смес за коса си е направо равно на нула за мен. От етеричните се мерят капки, но от базово поне 10-ина мл. може да си сложиш.
Моята смес например е от 100мл. бадемово, толкова и авокадо, по 40мл. невен, шипка и макадамия, и вече няколко етерични масла. Отрзява ми се много по-добре в сравнение с предната ми смес: разни масла на икаров+стимулнта Sick

# 534
2-3 капки от което и да е базово масло в смес за коса си е направо равно на нула за мен. От етеричните се мерят капки, но от базово поне 10-ина мл. може да си сложиш.
Моята смес например е от 100мл. бадемово, толкова и авокадо, по 40мл. невен, шипка и макадамия, и вече няколко етерични масла. Отрзява ми се много по-добре в сравнение с предната ми смес: разни масла на икаров+стимулнта Sick

Shocked Ти това цялото количество за един път ли го ползваш?Аз питам за веднъж newsm78

# 535
Неее, просто имах много подходящо шише от един шампоан с накрайник и си направих сместа, за да не се занимавам всеки път. Mr. Green

# 536
Аз направо си купувам един лосион за почистване с жожоба и розова вода, идеално ми сваля грима и кожата ми е мекичка след това...

Би ли дала линк към този лосион  Praynig

# 537
  • София
Linda,
Маслото от семкте на диня може и самостоятелно и смесено. Не е само за почистване може и да се слага в крем, да се маже самостоятелно. Много е хубавао да мажеш и масажираш бебка с него.   bouquet

# 538
Linda,
Маслото от семкте на диня може и самостоятелно и смесено. Не е само за почистване може и да се слага в крем, да се маже самостоятелно. Много е хубавао да мажеш и масажираш бебка с него.   bouquet
Много ти благодаря, Magnollia  Hug
Ще "намаже" и тя от новите придобивки, непременно ще масажирам някоя вечер. Simple Smile

Наистина много леко и приятно масло, снощи правих маска само с него преди баня на косата, а и на лицето, след като почистих лицето малко повече от необходимото количество размах в дланите и разтривах на чисто лице известно време, после пак почистих.

# 539
Здравейте, не знам дали е много за тази тема, но ще се пробвам, току що си направих заготовка за домашно кокосово масло, сега остава да изчакам 24 часа и ще е готово, но се чудя, понеже е тема за масла , някой правил ли си е от вас и какво прави с "остатъците" от кокоса, като протеинов слой, кокосовата вода и пресните кокосови стърготини, някой знае ли как да си ги изсуша , без да им намалявам от качествата Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт