Голямата тема за малките масла - 9

• 68 527
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Само дето е задаван многократно  Laughing и е отговаряно също толкова много пъти.
Сега се връщам и започвам да си уча домашното  smile3529

# 676
  • Русе
Aradiq,   bouquet за отговора за чаеното масло.
Определено шипковото масло ми стана любимо. Кожата ми има видимо подобрение. То всъщност нали има избелващ ефект? Лятото ползвате ли го?  Thinking

# 677
  • В полите на Пирин планина
Само дето е задаван многократно  Laughing и е отговаряно също толкова много пъти.
Сега се връщам и започвам да си уча домашното  smile3529

Гали, в първия пост на темата има в скрит текст впечатленията на някои от пишещите в темата за ЧЯРМ. Аз видях видим растеж на нови косъмчета, но след поне 2 месеца доста стриктно и често прилагане - отпред на темето при пътя косата ми беше доста изтъняла, а също и от двете страни над слепоочията. Сега пак трябва да си купя, че ми свърши, но ще поровя в e-bay, пък някой ако може да ми даде линк към изпитан продавач ще съм благодарна  Peace

# 678
  • Русе
Аз съм като участник в боксов мач след употребата на един тестер в сряда вечерта Sad Под очите съм яко подута.
Вчера цял ден се обтривах с отвара от лайка, снощи се мазах с гела алое, ни не знаех мие ли се и го измих след 30-40 мин.
След това нанесох шипковото масло с капка чаено дърво в него. Тая сутрин обаче се събудих още по-подута, но пък сърбежа го няма.
Чудя се да отида ли до аптеката за алергозан  newsm78

# 679
Аз съм като участник в боксов мач след употребата на един тестер в сряда вечерта Sad Под очите съм яко подута.
Вчера цял ден се обтривах с отвара от лайка, снощи се мазах с гела алое, ни не знаех мие ли се и го измих след 30-40 мин.
След това нанесох шипковото масло с капка чаено дърво в него. Тая сутрин обаче се събудих още по-подута, но пък сърбежа го няма.

Според мен не слагай чаено дърво на очите, защото много люти. Иначе не е лошо да питаш в аптеката какво да правиш. Маслата не са панацея Simple Smile

# 680

Не слагай чаеното дърво на очите.
Отока може да си го свалиш с пакетчета от чай от лайка или зелен чай. Правиш си чая с две пакетчета, лееко ги оцеждаш и ги слагаш в камерата за малко, да станат студени и си лягаш и ги слагаш на очите. Можеш няколко пъти да го направиш. Действа безотказно (поне при мен)

Аз да споделя, че пак почнах да мажа лицето с ЯЧРМ, като смесвам с другите-шипково арганово и гел алое. Порите ми са видимо по-свити и има доста по-избелващ ефект от шипковото.
Обаче не ми израства нова коса от него  #Cussing out Вече сигурно 3м се мажа. Иначе корените ми растат с бясна скорост, демек ускорява растежа, но нещо не забелязвам да има ефект при израстването на нова коса  Sick Оплешивелите места си ми стоят "празни"  Crossing Arms

# 681
Обаче не ми израства нова коса от него  #Cussing out Вече сигурно 3м се мажа. Иначе корените ми растат с бясна скорост, демек ускорява растежа, но нещо не забелязвам да има ефект при израстването на нова коса  Sick Оплешивелите места си ми стоят "празни"  Crossing Arms
Не е малко. А ти от какво имаш оплешивели петна? Защо не пробваш да смесваш с етерични масла, които да активизират фоликулите или с чесън?

# 682
  • Русе
Благодаря ви момичета, аз сложих само една капка чаено в шипковото и така се намазах, иначе се усеща колко е лютиво само като отворя шишенцето, но повече няма да слагам.
Mari Lin моля те сподели как и в какво съотношение приготвяш ЯЧРМ с другите неща.

# 683
Не е малко. А ти от какво имаш оплешивели петна? Защо не пробваш да смесваш с етерични масла, които да активизират фоликулите или с чесън?

Аз не държа да ми расте бързо косата, дори напротив, така се налага по-често да се боядисвам (къносвам). Оплешивяването е след изкарана бременност и кърмене. Онзи досаден косопад. Който вече намаля значително, но искам да ми се сгъсти отново косата  Naughty Те не са чак плешиви места, но е доста рядка на места Close
С какви етерични масла да смесвам, че да ми расте повече? Аз смесвам с други базови, кокосово, арганово, шипково, слагам и по няколко капки ЕМ от чаено дърво... Чесън не искам да слагам, защото си мирише гадно. Знам само за ЕМ от люти чушки, че активизира растежа, но не смея, защото имах (имам) себореен пърхот и четох, че не е желателно да се маже, ако скалпа не е изцяло здрав  Thinking

# 684
Аз си смесвам ЯЧРМ с ЕМ от розмарин. Дали е достатъчно? искам да ми се сгъсти косата отпред и от двете страни на слепоочията  Rolling Eyes

# 685
  • in Wonderland
Момичета, препоръчайте ми гел алое вера. И каква е разликата между гел и тоник в действието му върху кожата??

# 686
  • Русе
Дали е ок да смесвам равни количества ЯЧРМ и гел алое? 
И в крайна сметка не разбрах дали се мие алоето после или не?
~ _Dee_Dee_~ в друга тема ми препоръчаха това

# 687
  • in Wonderland

~ _Dee_Dee_~ в друга тема ми препоръчаха това

Благодаря ти.

# 688
  • Варна
Lady Brinne много благодаря за отговора  Hug

# 689
Дали е ок да смесвам равни количества ЯЧРМ и гел алое? 
И в крайна сметка не разбрах дали се мие алоето после или не?

Не се мие алоето.
За кое да се смесват, за лицето ли? Принципно алоето можете да си го мажете, където и колкото си искате.

Момичета, препоръчайте ми гел алое вера. И каква е разликата между гел и тоник в действието му върху кожата??

Тоника, предполагам е смес от алое с още нещо. Обаче там зависи твоята кожа от какво има нужда. Тониците са много разнообразни и при избор на неподходящия, може дори да се влоши състоянието на кожата. Гелът би трябвало да е чист гел, евентуално с някакъв стабилизатор.  Peace
Аз ползвам това:

Общи условия

Активация на акаунт