Голямата тема за малките масла - 9

• 68 522
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Онзи ден ми пристигна маслото от ему с шипка (това, което Дивиана показа назад) и мажа всяка вечер. Кожата ми е супер мека сутрин, но вечер се побърквам с това мазно лице. Не знам какво очаквах от животински продукт, сигурно да попива за десетина минути като маслото от чаено дърво Joy. И мирише много неприятно.

# 721
  • Бургас / София
Сложих ЯЧМР с розмарин 3 лъжици сложих и 6 капки мента + 1 супена лъжица зехтин, та да видим какво ще стане сместа ми стигна и ми остана, но тази мента така мирише че ми се зави главата  Shocked
Ох, ти да знаеш пък маслото от риган как мирише. Чак люти. Laughing
И един пчелен мед с евкалипт имам - слагам по 1/2 ч.л. в маските за коса - освен че ми подпалва скалпа, ми насълзява и очите. Laughing

Аз вчера ползвах за първи път ЯЧРМ с иланг-иланг. Хубаво ухае /средно силен аромат/, доста гъсто е, светло на цвят.

Дано се измие лесно, че бая гъста стана сместа и нарочно сложих и зехтин. Те ръцете ми едвам се измиха, а представям си косата . Голямо мазало, дано да е за хубаво  Mr. Green

# 722
  • София/Дружба
Искам да нарежа пресен розмарин и да го сложа в зехтин, след това да си мажа скалпа с полученото.
Колко време да оставя шишето да си "почине" преди да започна да го използвам? Трябва ли да е на тъмно, на студено? И дали освен че зехтина ще се ароматизира ще има антикосопаден и антиомазняващ ефект върху косата?

# 723
  • Бургас / София
Аз мойто шише не го оставих трябваше ли ? Май оплесках работата като за първи път  Mr. Green

# 724
Аз мойто шише не го оставих трябваше ли ? Май оплесках работата като за първи път  Mr. Green
Не е трябвало  Laughing, solley пише за пресен розмарин,а ти използваш готово масло с розмарин  Wink

# 725
Искам да нарежа пресен розмарин и да го сложа в зехтин, след това да си мажа скалпа с полученото.
Колко време да оставя шишето да си "почине" преди да започна да го използвам? Трябва ли да е на тъмно, на студено? И дали освен че зехтина ще се ароматизира ще има антикосопаден и антиомазняващ ефект върху косата?

Минимум 30 дни на тъмно -стайна температура!

Аз досега така си правя зехтина мащерка,риган пресни бутам ги цели  на клончета в бутилката !
После салатите ми с какъв вкус са ммммммм окапах се , и само на филийка като си намажа зехтина и сол Embarassed

# 726
Можеш да накиснеш розмарина в зехтина и да го оставиш да престои така поне две седмици на тъмно и хладно. А може и на водна баня да свариш розмарина в зехтин /на слаб огън около 20-тина минути/, след което да прецедиш и да си го ползваш. Аз бих го направила по втория начин сега зимата.

# 727
  • Бургас / София
Не е трябвало  Laughing, solley пише за пресен розмарин,а ти използваш готово масло с розмарин  Wink
Благодаря ти за отговора . Аз сега престоях един час и влизам в банята . Дано се похваля от резултата   bouquet

# 728
  • София/Дружба
Мерси за отговорите   bouquet
Може би ще пробвам "варенето"  Mr. Green не се бях сетила за такъв вариант.

# 729
  • Бургас / София
Косата добре стана ама лицето ми е цялото червено  Shocked

# 730
  • Русе
Чета документа за практическата употреба за маската. Искам да си забъркам нещо за около очен контури чета това:
-масло от пшеничен зародиш-около очите самостоятелно вечер
-бадемово масло-около очите самостоятелно вечер
-масло от жожоба-по същият начин
Това означава ли, че не мога да ги смеся и да ги нанасям заедно?
пише, че са подходящи още:
-масло от праскова-против бръчки-за цялото лице и около очи
-масло от кайсия-същото предназначение
и те ли трябва да са самостоятелно?
 Joyслед обстойно четене си харесах да клепам лице и очи наред с бадемово, жожоба, праскова, кайсия, пшеничен зародиш, гроздови семена, шипка, рициново, арганово  Joy

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 21:09 от Viki&Niki

# 731
Някой може ли да ми каже домашна рецепта за мазна коса??? Hug  bouquet

# 732
Ох, ти да знаеш пък маслото от риган как мирише. Чак люти. Laughing

Дивиана маслото вътрешно или външно го приемаш?
За какво по точно го употребяваш?

# 733
  • София

Мagnollia, масло от пракакси от Амазон или akomaskincare.co.uk /доставката до англ.адрес е различна, в зависимост от бр. на продуктите /за пракакси и масло от бабасу е 2.99 лири, например/.

Много се радвам, че ти е допаднало маслото/олиото от чиа. Hug
Ти беше казала, но забравих, откъде го купи?

Hug Hug Hug
Благодаря за инфото Simple Smile

Купих го оттук:
http://www.naturalniprodukti.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BE%D0%BB … D0%B0%D0%BD%D0%BE

------------------------------------------------
Аз искам да попитам следното:
Много харесвам миризмата на пресен джинджифил, мирише ми на Коледа Simple Smile и си поръчах от ейхерб ето това етерично масло:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Essential-Oils-Ginger-1-fl-oz-30-ml/932
Ами не ми мирише на пресен джинджифил. Досега не съм купувал такова масло и не знам как следва да мирише, но очаквах по различна миризма. Сега се чудя какво да го правя и с какво да го смесвам и дали като се разреди ще си промени аромата.

# 734
Днес си купих масло пт невен. Имаше само 100 мл. В Ремедиум, но все ще го приложа някъде. Дано помогне за раздтазнената ми кожа.
Поръчах си от акхърб масло от пореч, но за пиене, пак за кожни проблеми пък да видим.
И да ви питам, имам останало масло от нийм, много гадно мирише, за информация, та дали мога да го прилагам в маска за коса, че за кожа не видях особен резултат, а го плесках усилено в продължение на месеци.

Общи условия

Активация на акаунт