Голямата тема за малките масла - 9

• 68 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Отзиви след първа среща с ЯЧРМ:
- Измих си косата с шампоана на мъжа ми - мъжки на Алфапарф, някак не ми се искаше са хабя моите  Party
- стоплих си на водна баня рициновото масло, като сложих 3 капки чаено
- започнах да го втривам на влажна коса, обаче ми се стори много гъсто, трудно го нанасях, скубех се някак си, трудно го разстилах, лепнеше ми, беше ми кофти докато се масажирах. Дали не е ок да го разредя с зехтин следващия път?
- сложих найлонова шапка и стоях 90 мин пред камината, доста добре ми се нагря главата
- в банята първо сложих балсам в корените,масажирах малко,изплакнах, измих след това с шампоан - протеинови
- след подсушаване трудно се сресах,косата ми се смете,  следващия път ще мия с шампоан и после балсам
Кажете ако някъде съм сбъркала  Rolling Eyes

Следващия път задължително го разреди със зехтин или бадемово масло. Също пробвай да го нанесеш на мръсна суха коса. Пак няма да е много лесно обаче. След това измий два пъти с шампоан и нанеси балсам/маска по дължините. Ако и така ти отежнява явно маслото не е за теб. При мен също нанесено на коса измита с шампоан и влажна след това остава недоизмита, макар пак да я мия с шампоан.

# 706
Здравейте,бихте ли ми препоръчали масло,което да е подходящо по време на отслабване ?

# 707
Вие как точно нанасяте маслата в косата? Аз досега проблем с ЯЧРМ и нанасянето му не съм имала, тъй като разделям косата на сектори и с капкомер нанасям директно в корена и след това масажирам с пръсти. Simple Smile

# 708
Вие как точно нанасяте маслата в косата? Аз досега проблем с ЯЧРМ и нанасянето му не съм имала, тъй като разделям косата на сектори и с капкомер нанасям директно в корена и след това масажирам с пръсти. Simple Smile
Охо, капкомери, разделяне... Пълня купичката и мажа с пръсти наред  Laughing Първо в скалпа с масаж и после по дължините, наблягайки повечко на краищата накрая.

Здравейте,бихте ли ми препоръчали масло,което да е подходящо по време на отслабване ?
Кокосово, какаово, бадемово, шипка.

В момента съм омазана прилично с едно яйце, разбито с миксер в зехтин, разтопено кокосово масло, ячрм, обикновено рициново, глицерин, няколко капки ЕМ от лавандула, розмарин и мента. Сместа стана рядка майонеза, много приятна за нанасяне.

# 709
  • Русе
Аз проблем с измиването нямах, дори сега косата и не изглежда отежнена.Реших да нанеса на измита, защото винаги ползвам крем за обем, който вероятно е запечатал скалпа и няма как маслата да проникнат. Иначе предпочитам да нанасям на мръсна коса ако това не е проблем за проникването им.
Да питам и още нещо - със зехтин в равни количества ли се разрежда и нали говорим за обикновено смесване, не за миксер нали?

# 710
Обикновено смесване. Не е задължително да е с миксер. Не е проблем да се нанасят на суха коса.

# 711
Благодаря,Фрея  Hug

# 712
И на мен днес ми беше маскен ден. Правих си маслена маска на косата с много масла, като разликата от друг път е, че забравих да сложа яйце и първата доза шампоан разбих с кокосово мляко, което днес си правих от кокосови стърготини. Ползвах ДПШ и не ми се изми добре косата. Thinking
За втори път ми се случва този номер и все с този шампоан /ДП на Лабел М/. Май само хвалбата му е голяма. Crossing Arms

Към момичето, което питаше за маслото от пракакси: получих моето от Зоя, но далеч не е това, което очаквах. По принцип маслото е с хубав, наситен /понякога до тъмножълт/ цвят. Моето е супер светло - почти бяло, няма и намек за жълт цвят. Crossing Arms Ако не си избързала да си поръчаш, по-добре не си давай парите. Close

# 713
Moмичета, знам, че маслото от невен е подходящо за силно раздразнена кожа, но някой от личен опит може ли да каже дали действа добре?

# 714
  • София
И на мен днес ми беше маскен ден. Правих си маслена маска на косата с много масла, като разликата от друг път е, че забравих да сложа яйце и първата доза шампоан разбих с кокосово мляко, което днес си правих от кокосови стърготини. Ползвах ДПШ и не ми се изми добре косата. Thinking
За втори път ми се случва този номер и все с този шампоан /ДП на Лабел М/. Май само хвалбата му е голяма. Crossing Arms

Към момичето, което питаше за маслото от пракакси: получих моето от Зоя, но далеч не е това, което очаквах. По принцип маслото е с хубав, наситен /понякога до тъмножълт/ цвят. Моето е супер светло - почти бяло, няма и намек за жълт цвят. Crossing Arms Ако не си избързала да си поръчаш, по-добре не си давай парите. Close
И други момичета са споделяли, че ДПШ не им измива добре и заплита. На мен много добре ми се измиват маслата с всякакви шампоани, но никога не съм мила с ДПШ след маска. Мисля си, че не би било добре /мое виждане/,  защото изстъргват напълно маслата. Аз, противно на логиката много добре измивам с Елексир Ултим,  който е маслен шампоан, но преди да го ползвам поне 5 минути обливам косата с доста топла вода, тя омеква, маслата се разтварят и измивам точно с две шампонирания.
Ти от къде си взимала преди маслото от пракакси?  bouquet
Ти когато похвали маслото от Чия, аз много време го търсих, но когато го намерих, бях много доволна. Страхотно е, толкова нежно и попива невероятно бързо, кожата е пухкава и мека. Слагам го и на коса и на тяло. Слагах си го в супата или салатата, направо преди консумация.  Имам още около 100 мл. и трябва да го потърся отново.

# 715
Moмичета, знам, че маслото от невен е подходящо за силно раздразнена кожа, но някой от личен опит може ли да каже дали действа добре?
Аз съм го позлвала, отразяваше ми се много добре на лицето, слагах по малко и мажех цялото лице. Също съм добавила доволно количество и в маските си за коса от него.

# 716
  • Бургас / София
Решила съм да сложа 2 супени лъжици от това http://www.zoya.bg/Ямайско-черно-рициново-масло-с-розмарин-118-мл.5363 и няколко капки мента . Удачно ли е ?

# 717
red shoe, много е хубаво маслото /или маслен извлек/ от невен и много помага при суха, напукана и разранена кожа.
Аз сега ползвам и един мехлем с невен от Зоя /водят го крем, но не е/ и съм много доволна. Мирише на лимон и има ментово усещане върху устните /моите са все напукани през зимата/.

cityofangels , да. Peace

Мagnollia, масло от пракакси от Амазон или akomaskincare.co.uk /доставката до англ.адрес е различна, в зависимост от бр. на продуктите /за пракакси и масло от бабасу е 2.99 лири, например/.

И аз обливам дълго с по-топла вода и да, всички други шампоани, които съм ползвала, са ми измивали чудесно косата, но не и точно този ДПШ.

Много се радвам, че ти е допаднало маслото/олиото от чиа. Hug
Ти беше казала, но забравих, откъде го купи?

# 718
  • Бургас / София
Сложих ЯЧМР с розмарин 3 лъжици  и 6 капки мента + 1 супена лъжица зехтин, та да видим какво ще стане сместа ми стигна и ми остана, но тази мента така мирише че ми се зави главата  Shocked

# 719
Сложих ЯЧМР с розмарин 3 лъжици сложих и 6 капки мента + 1 супена лъжица зехтин, та да видим какво ще стане сместа ми стигна и ми остана, но тази мента така мирише че ми се зави главата  Shocked
Ох, ти да знаеш пък маслото от риган как мирише. Чак люти. Laughing
И един пчелен мед с евкалипт имам - слагам по 1/2 ч.л. в маските за коса - освен че ми подпалва скалпа, ми насълзява и очите. Laughing

Аз вчера ползвах за първи път ЯЧРМ с иланг-иланг. Хубаво ухае /средно силен аромат/, доста гъсто е, светло на цвят.

Общи условия

Активация на акаунт