Перилни препарати и омекотители - 27

• 61 818
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
Гел или прах? И кой омекотител би паснал най добре?

# 376
  • Стара Загора
Гел или прах? И кой омекотител би паснал най добре?
И двете потребителки ти отговориха, че са доволни от праха. Аз съм ползвала мегаперли /универсални/ и гел за цветно. Мегаперлите много ги харесвам за бяло пране, перат много добре, прането е бяло, не сивее. От гела за цветно не бях толкова доволна, защото не се справяше много добре с петна. Но него съм го ползвала преди няколко год. и тогава петната нямах навик да ги третирам предварително.
Аз не съм привърженик на това даден прах/гел да съчетавам с точно определен омекотител. Различни комбинации използвам, според наличността, или пък зависи кой омекотител ми е фаворит за момента.

# 377
За мен разлика няма като качество. Аз предпочитам гранулиран. Ако е синият Waisser Riese той е със стандартен (ако може така да се каже) аромат и повечето омекотители пасват. За жълтият бих казала, че пасва жълт Ленор, жълт Суплин, а лилавият за цветно може да се комбинира с лилав или червен Ленор, тъмно лилаво и розово Коколино, лилав Суплин. Това е по мое мнение  Wink Зависи какво харесваш трябва да прецениш сама  Peace

# 378
Прахът може да се комбинира с всеки омекотител, защото не мирише на нищо.

# 379
Разгледах сайта и този ВАЙЗЕР РАЙС - само универсален ли е ?
 Някой прал ли е с CLOROX 2 ?

# 380
Благодаря ви! Ще пробвам капсулите на Персил, още повече, че и цената ми се струва доста добра 10.95 лв. за 32 пранета.

# 381
Разгледах сайта и този ВАЙЗЕР РАЙС - само универсален ли е ?
 Някой прал ли е с CLOROX 2 ?

Вайсер Ризе има и за цветно, както прах и гел. Според мен не е нещо особено. По-слабичък е от Персил и цената съответно е по-ниска. В момента в Германия Персил за 16 пранета може да се купи най-евтино за около 4 евро, а Вайсер Ризе е под 3.

# 382
Ползвала съм Персил гел за цветно и бяло ,прането ми излиза твърдо и скриптящо след изпиране . Пере добре ,но искам и да е мекичко на допир като при Тема.

# 383
  • София
Взех за проба омекотител Медикс - червен. Убива всякаква миризма на праха и накрая едва-едва се долавя нещо, а като изсъхне прането, почти нищо не остава... Откъм омекотяване също не е кой знае какво.
Няма да повторя.

# 384
Момичета, да ви питам има ли откъде да си взема чашка-дозатор за течен препарат, която се слага в пералнята. Преди няколко години, когато започнах да ползвам течни препарати, имаше такава чашка върху капачката на всяка голяма разфасовка. Сега ги няма. Имах две, но едната се изгуби някъде, а другата е взела да се разваля.... Не знам от къде да си намеря нова или с какво да я заменя. Не ми се иска да наливам препарата в чекмеджето на пералнята.

# 385
  • Русе
Момичета, да ви питам има ли откъде да си взема чашка-дозатор за течен препарат, която се слага в пералнята.
Помня, че някой беше казвал преди година-две, че си е поръчал Германия, от производителя.
На мен ми поръчаха и чакам за Коледа да ми я донесат. Моята е от един Пурлан, купувам преди много години с чашка отгоре и вече се деформира.

# 386
Според мен мерителните чашки за геловете и праховете трябва да се продават с всяка бутилка или кутия. Все пак някой от геловете за по-концентрирани от други.
Има ли някой наблюдения върху сухите кърпички за ароматизиране на сушилни на Ленор newsm78

# 387
В момента се продава течен Ариел с мерителна чашка - това зеленото отгоре.
Скрит текст:
Отделно редовно виждам по супермаркетите Персил с мерителни чашки върху бутилките и пръснати по стелажите.

# 388
 Гес ,тази рецепта за домашен течен препарат за пране  http://www.kafeskanela.com/   , дали ще пере  добре .
  Не разбирам от химичният състав на праховете и препаратите и моля за твоето мнение . / Аз съм скептична за такива самоделки -поне за прах -може ли да увреди машината /

# 389
Ще пере, но в никакъв случай както праховете за пране. Мен повече ме притеснява пенообразуването и последствията за пералнята от тази микстура.

Общи условия

Активация на акаунт