Перилни препарати и омекотители - 27

• 61 728
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
В момента в ДМ прах Бинго колор или стери найт е на промоция - 20 пранета за 4,39лв...
Отдавна му се чудя, дали да не грабна един стери найт Thinking
Всъщност каква е разликата между колор и стери найт?

# 481
твърдостта на водата как може да влияе на аромата  аз не се сещам  newsm78
според мен е важно кога програмата взима омекотителя и има ли след това още плакнения.  ако омекотителя се вземе на първото наливане с вода (говоря когато започне плакненето) и след това имаме още 2-3 плакнения  аромата ще е един.  а когато когато са минали плакненията и омекотителя се вземе на последното  аромата ще е съвсем друг и по-силен. приеднакви други показатели - дрехи , прах и твърдост на водата.
така че зависи как е програмирана дадена програма при различните перални.  оттам може би идва и разликата , че при едни един омекотител е доста ароматен , а при други не чак толкова.
друго което съм забелязал при мен е , че зависи и колко време дрехите ще се плицикат с омекотителя. при една програма след 10-на връткания на барабана водата с омекотителя се изпомпва и започва центрофугирането. това не е достатъчно според мен  защото част от дрехите излизат без да са се ароматизирали.  днес направих експеримент да изключа пералнята 2 пъти за по 5-6 мин  за да удължа времето на киснене на дрехите във вода с омекотител. резултата е ,че всичките дрехи вече са "прихванали"  от аромата.

# 482
Варовитата вода убива мирисът и омекотяващият ефект на един омекотител. Ако нямаше значение каква е водата нямаше да има различна дозировка (прах или омекотител) за различната твърдост вода.

# 483
Няма различна дозировка на омекотителя за различна твърдост вода. Мисля, че вчера сложих снимка за доказателство, но ето пак измислени твърдения.

# 484
Аз вчера грабнах един Персил от Кауфланд и 4 кила Ариел с ленор  Crazy

Че ми писна през две седмици да купувам прахове  hahaha

# 485
В момента в ДМ прах Бинго колор или стери найт е на промоция - 20 пранета за 4,39лв...
Отдавна му се чудя, дали да не грабна един стери найт Thinking
Всъщност каква е разликата между колор и стери найт?
Bingo Starry night е от парфюмната линия, а Bingo color - от класическата. Поне така го дават тук. Не знам дали има друга разлика в състава, освен в аромата.
На мен класическият за цветно ми харесва повече откъм миризма и трайност. Starry night ми идва малко тежък и сладникав.

# 486
Ако водата мирише на хрор мисля ,че ще оказва влияние на аромата.
 Четох мнения преди време , че при един няма аромат след изпиране ,а при друг има и пералните бяха еднакви .
 Така че може да си има и някакъв фактор ,който влияе - а и зависи с какъв перилен препарат се комбинира.
  Bingo Starry night  след изпиране няма такъв тежък аромат / за мен дето грам не обичам силни миризми и ме боли глава от тях./ и пере добре .

# 487
Bingo Starry night  след изпиране няма такъв тежък аромат / за мен дето грам не обичам силни миризми и ме боли глава от тях./ и пере добре .
Да, миризмата на Starry night почти не се долавя след изсъхване на дрехите, за разлика от обикновения за цветно, но въпреки това, докато вадя прането от пералнята, я усещам и не бих казала, че това е моят аромат. Въпрос на вкус и предпочитания.

# 488
При мен изчезва . Харесва ми ,че като чели черното става освежено. Аромата и на мен не ми допада .
 Моите любими аромати са жасмин ,нар /има едно веро на Фея с нар само заради аромата го вземам  Grinning /

# 489
Няма различна дозировка на омекотителя за различна твърдост вода. Мисля, че вчера сложих снимка за доказателство, но ето пак измислени твърдения.
О  ooooh! извинявам се моя грешка. Омекотителите се дозираха според килограмите на прането. Аз така съм си свикнала повече омекотител за нашата вода. Само Гес да не ме разпне, че се обърках.

# 490
Ти слагаш в пъти повече от препоръчаната доза, така че не е учудващо, че при теб мирише силно. Проблемът е ефектът върху дрехите от толкова много омекотител.

# 491
Ти слагаш в пъти повече от препоръчаната доза, така че не е учудващо, че при теб мирише силно. Проблемът е ефектът върху дрехите от толкова много омекотител.
Да, че слагам повече слагам. Негативен ефект в/у дрехите няма. Ти какво имаш в предвид с проблем за дрехите?

# 492
Натрупва се в тъканта и може да създаде проблеми с попивателната способност или със самия външен вид на дрехата. Някои омекотели могат да доведат до появата на пъпки заради определени съставки.

# 493

Това никога не съм го виждала, но го искам. Mr. Green
На българския пазар просто няма прах за пердета, а с обикновен прах пяната е като бит белтък.

# 494
Гес покрай тази твоя страст по перилните препарати научавам толкова нови и полезни неща . Благодаря !
 Прах за пердета не предполагах ,че има .
 Може да има и прах за обувки или маратонки .

Общи условия

Активация на акаунт