Цветята в нашия дом -Тема 69

• 58 000
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте , нова съм при Вас , но виждам колко топли и сърдечни хора сте , няма как да е другояче с тези , които обичат и отглеждат цветя . Та...миналото лято видях на един балкон човек си беше пуснал по едни бели връвчици някакви увивни , но много нежни растения ( зелени ) които се бяха увили до горния край на връвта , закачена за тавана на балкона . Т.е. беше си направил нещо като жива преграда , наместо грозните метални решетки , които хората си слагат по терасите .
Самите растения бяха засадени в сандъчета . Беше си решил проблема с 4 сандъчета и 15-тина връвчици Simple Smile Някой знае ли какви биха могли да бъдат подобни растения (дето се вика може и обикновен боб да е ...ама като незнам ) , защото искам да си направя и на моя балкон.

Трябва да са сенколюбиви и да растат бързо , т.е да не са многогодишни . А да се подменят всяка пролет .

# 541
Имам си коледна звезда в къщи, знаете ли от кога е в покой и какво се прави в този период до др. зима . Да я изчакам ли да и опадат цветовете или друго ? Наистина съм "нова в занаята " Simple Smile

# 542
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам си коледна звезда в къщи, знаете ли от кога е в покой и какво се прави в този период до др. зима . Да я изчакам ли да и опадат цветовете или друго ? Наистина съм "нова в занаята " Simple Smile

поливай си я, не е добре да и падат листата.
червените листа ще станат зелени и ще изглежда съвсем обикновено зелено растение. ако имаш късмет около Коледа пак ще почервенеят, ако не, ще си е зелена  Peace
чувала съм за "затъмняване" преди Коледа, но на мен не ми се е получавало. Hug

# 543
  • Пловдив
gattaca, не съм по балконските цветя много, но при едно бързо търсене в Гугъл ми излизат кобея, тунбергия, калистегия, декоративен грах, увивна латинка -едногодишни са, а тук има и статия за прозорци е, но напълно приложима и за тераса Simple Smile

Честит Рожден Ден на Инат до Откат! Пожелавам ти здраве, успехи, щастие и цветя!  Wink

# 544
  • в огледалото на живота
Здравейте , нова съм при Вас , но виждам колко топли и сърдечни хора сте , няма как да е другояче с тези , които обичат и отглеждат цветя . Та...миналото лято видях на един балкон човек си беше пуснал по едни бели връвчици някакви увивни , но много нежни растения ( зелени ) които се бяха увили до горния край на връвта , закачена за тавана на балкона . Т.е. беше си направил нещо като жива преграда , наместо грозните метални решетки , които хората си слагат по терасите .
Самите растения бяха засадени в сандъчета . Беше си решил проблема с 4 сандъчета и 15-тина връвчици Simple Smile Някой знае ли какви биха могли да бъдат подобни растения (дето се вика може и обикновен боб да е ...ама като незнам ) , защото искам да си направя и на моя балкон.

Трябва да са сенколюбиви и да растат бързо , т.е да не са многогодишни . А да се подменят всяка пролет .
Добре дошла в темата  Hug
Като за начало пробвай тези:
-грамофонче
Скрит текст:

-дива лозичка:
Скрит текст:

-клематис/за него не съм сигурна обаче дали е едногодишно/:
Скрит текст:

Някъде бях събрала семенца грамофончета,ако успея да ги открия с радост бих ти пратила  Hug

# 545
Мила Dev, и аз с радост бих ги приела , но като на запалена новачка , ще трябва да ми ги пратиш с упътване : кога да ги засадя по сандъчетата - направо навън или първо вътре , как да ги поливам и наторявам ...

От твоите предложения ми допадна Клематиса , но дали знаеш откъде да взема семена ?
Много цветна и приятна вечер ти желая !

# 546
  • Варна
5ъоопмп;л;л;;,;;;мм;;;;кйй;й; ;;к'к'к''м'','л'л'л'==';шл';ю'щ'ю'ююю;-'л'л',;',лк;к;к;пим;пио;'к;'к,;м;,;;к'ю.пщЮ.Ю;'ю.;';;ющю"?Ю;Ююлп;;;юю'ю''ю'юююю'ююююю'ю'
ю'ю'лйкйиоуииоуоуйопопоиш;п;.;о;лпкиш9о'ощо'ю'ю'ю'юююю'юю'ю'ю''юю'юш'';о;ло;о'ши'шпщпшщпшп

# 547
tabakova , страхотна статия , ще има да решавам напролет . Още незнам за семенца към кои магазини да се ориентирам , може би към Градинските центрове на големите хипермаркети...ще проуча . Иначе съм от Пловдив с изключително сенчест балкон, южно изложение , но под дървета . Да се чудиш какво да засееш - май само циганчета и бегония ще си гледам всяко лято Simple Smile

# 548
  • В полите на Пирин планина
Дев,ако намериш семената от грамофончето  и имаш в повече искам и аз  Grinning

# 549
клематиса и лозичката не са едногодишни. могат да се купят от разсадник или да се вкоренят от резник. второто не ми се получи, но съм чела че става.

семена от грамофонче - ипомея има във всеки магазин за семена. цената е около левче за българските, имаше и по-скъпи  Hug

http://sortovisemena-bg.com/categories/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BC% … =1000011&c=66

# 550
  • Пловдив
5ъоопмп;л;л;;,;;;мм;;;;кйй;й; ;;к'к'к''м'','л'л'л'==';шл';ю'щ'ю'ююю;-'л'л',;',лк;к;к;пим;пио;'к;'к,;м;,;;к'ю.пщЮ.Ю;'ю.;';;ющю"?Ю;Ююлп;;;юю'ю''ю'юююю'ююююю'ю'
ю'ю'лйкйиоуииоуоуйопопоиш;п;.;о;лпкиш9о'ощо'ю'ю'ю'юююю'юю'ю'ю''юю'юш'';о;ло;о'ши'шпщпшщпшп
Предай на Малкия Тигър, че 5юмосдноауurxкий \''''\lojciold['DCNVNV[NVхнсдснцзво - той ще разбере  Wink

Сори за спама, ама не се сдържах  Blush

# 551
  • на североизток от Рая
Оп, оп,, ааааа, не добре ми е клавиатурата. Grinning

Писмо до Тигър: дотку66а966 ;м нвтмхтз.пяШя л -  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes! н4с58444%зу7::ыбомо!
 До майката на Тигър:  Hug Heart Eyes Heart Eyes!

Табакова, такъв спам да има!  Hug Wink

gattaca , добре дошла в темата!  Hug
 Замислих се аз какви цветя имам, които висят от сандъчета. Ами най-вече и всяка година имам латинки. Вземам и от стандартните, вземам задължително и каскадни. Тях можеш да ги пуснеш надолу, а ако искаш - слагаш нещо, което да ги придържа и завиваш стъблото нагоре. Много благодарно цвете е, расте неуморно цъфти пак така, радва те цяло лято до най-късните дни на есента. Прибирала съм цъфтящи латинки в студените дни  и цъфтят и вътре. Вече съм си купила две пакетчета, от двата вида взех, може още да взема, но без латинки няма да остана.
Грамофонче имам , но в градинката. И семена имам, но не знам къде са.  Blush Събирам, защото раздавам. Тази година имах едно с красив бял цвят и леки петна вътре. Дано да намеря, ще пратя. На Танчето - също. Но и Доби е права, че има семена по магазините, при това покълват винаги, а  и не са скъпи. И това е вариант за  снабдяване.  Peace

Клематисът е за градина по-скоро. Иска почва, увива се еи прави доста листна маса. А и стеблата са здрави и жилави, като лоза става. Аз няколко години засявах едни бобчета -  Долихос лаблаб. Не знам помните ли го, показвала съм как засенчва, пуска бобови шушулки, цъфти красиво. Къде ли имам бобчета? Ако намеря ще ти пратя,  gattaca . Hug

# 552
Нели , четеш ми мислите - тъкмо четох за бобеца , че е добър вариант , но откъде се купуват семена , ей това незнам... Ей, хора , благодаря за топлото посрещане ! Много ми е приятно !

# 553
  • на североизток от Рая
Нели , четеш ми мислите - тъкмо четох за бобеца , че е добър вариант , но откъде се купуват семена , ей това незнам... Ей, хора , благодаря за топлото посрещане ! Много ми е приятно !

Този боб на мен ми го дадоха преди години. Завъдих го  и раздавах семена. Пращала съм и на момичета от темата. Не знам къде имам семена. И на майка давах, но тя май вече не сее и няма при нея. Ще търся, защото имам намерение да го въдя отново. Много са красиви - черни, като копчета. Дано да намеря, ще имаш.  Peace Hug

# 554
пак там  Blush декоративен грах

Общи условия

Активация на акаунт