Косопад - 7 тема

• 100 279
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Street of Dreams
От какво се прави маслото от ему?

# 61
Свинската мас от какво мислиш, че се прави?  Wink
От подкожните мазнини на животното...

# 62
  • Пловдив
Момичета направих си маска с :
2с.л. конски витамини
2с.л.ракия
1пак.канела
и 1 жълтък
Ми нищо не стана и я изхвърлих  EmbarassedТя стана на топчита и не става .
После сложих само конски витамини с ракия и се намазах .
Миналия път пък сложих витамините в каната и стана страхотно .

# 63
Ако някой иска да събужда "заспали фоликули" може да пробва лазера в Леграно  Peace

За локално приложение - лосионите и ампули на Дюкре (анастим, креастим, неоптид, хроностим), деркос на Виши, може и тези на Лореал и Керастаз, Рене Фюртерер  Peace

Би ли могла да опишеш на кратко разликите между тези различни лосиони на Дюкре. След второто раждане сериозно ми оредя косата, като най-засегната ми е зоната около челото.

# 64
  • София
Аз също искам да знам за някакви ампули, но не много скъпи, защото  Rolling Eyes Днес седя вече 4 часа с маска от чесън, маслата на Икаров и стимуланта, а и зехтин. Сега като сваля шапката ще приличам кой знае на какво. Но вече съм вдигнала ръце. Много е зле и е адски суха, изобщо не може да се среша  Sad

# 65
Моята коса започна да се разресва когато я подстригах, слагам и маска за коса(МИТИК ОЙЛ,с която седя 15мин.) и после и нанасям сметаната на Милкшейк/тя пак се води conditioner, но под формата на пяна и не се отмива/ + олио Митик ойл на краищата.
Зехтина освен,че едвам го измивах и си скъсвах нервите,май с нищо не помогна...
Евтини ампули са Ревалид - за косопад, аз не съм впечатлена, около 1.50лв.
На Кристиан оф Рома има една за краищата, с ленено семе. Много хубаво разплита - 2.50лв.

# 66
Здравейте,

На тези, които им се омазнява бързо косата да си изследват цинка. При мен беше под норма, при все че пиех цинк и биотин. При една друга приятелка с андрогенен косопад също се оказа под норма, въпреки добавките за коса.

А маските с чесън, хрян и подобни загряващи скалпа целят събуждане на заспалите фоликули. Аз правя тази - http://www.beu.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%B3%D … B0!-news7693.html, води се маска със суха горчица, но всъщност е смляно синапено семе, тъй като намерих само на зърна го меля в блендера.

И аз правя тази маска. Много съм доволна! Горчица на прах си купих от Руски магазин.
Само да вметна - тази маска е опасна. Аз седя към 10 минути,иначе има шанс с горчицата да си изгорите скалпа и тогава да се чудите, не за ампули, а за перука направо.. Трябва да се внимава много, не знам как някои седят по 30мин., моя скалп е изключително чувствителен.

# 67
  • София
white jasmine

благодаря за отговора. Явно ще трябва доста да я подстрижа моята. Ето след толкова висене с масла и маски сега воня на чесън и пак е безумно суха. И аз едно време съм  ползвала една сметана, но ми я носеха и не си спомням името. Много беше добра. Ще погледна още утре за тази, която я препоръчваш, има ли я в ДМ или Лили?
Толкова суха коса не съм имала никога, направо ми се плаши окото вече  Rolling Eyes

# 68
Не,купувах я от фризьорски салон - 25лв. Ползвам я вече около 1 година.

# 69
  • Street of Dreams
Свинската мас от какво мислиш, че се прави?  Wink
От подкожните мазнини на животното...
Нали не убиват животинчето заради това? Ако е така, няма да ползвам Naughty

# 70
Емуто не е ли щраусче  Laughing ?

# 71
  • в 1001-та нощ
Ако някой иска да събужда "заспали фоликули" може да пробва лазера в Леграно  Peace

За локално приложение - лосионите и ампули на Дюкре (анастим, креастим, неоптид, хроностим), деркос на Виши, може и тези на Лореал и Керастаз, Рене Фюртерер  Peace

Би ли могла да опишеш на кратко разликите между тези различни лосиони на Дюкре. След второто раждане сериозно ми оредя косата, като най-засегната ми е зоната около челото.

Преди колко време е било раждането?

Анастим са ампули,  а креастим е лосион във флакон с пулверизатор - и двете са за реактивен косопад, т.е. инцидентен косопад, провокиран от нещо - раждане, дефицити, стрес....

Неоптид и хронстим за хроничен косопад, в следствие на което косата оредява. Неоптид удължава растежната фаза. Ако косъм живее от 2 до 8 години - средно 4 г, то той за това време расте и после пада. Ако живее кратко - година-две - то косата видимо не расте - стига до под раменете и толкова, защото космите падат при тази дължина, която стигат за 2 години. За да живее по-дълго косъма е неоптид. А хроностим е пак за хроничен косопад - но в два флакона - дневен и нощен. дневния блокира ензимната активност, водеща до косопад, а нощната активира растежа  Peace

В твоя случай - зависи кога е било раждането, но аз бих започнала с креастим (по-лесно с еприлага от ампулите), след това неоптид и накрая хроностим. Терапията с трите продукта е за 9 месеца.

Ако раждането е било отдавна е хубаво да се пуснат първо хормони и да се видят нивата им  Peace Желателно е да се ползва и хр. добавка  Peace

# 72
a.l.e.n.a на мен кое от тези би ми препоръчала за косопад причинен от себорея? Макар, че я излекувах все още губя бая коса.

# 73
  • в 1001-та нощ
Ти какво ползва за себореята и ползваш ли го още? На каква основа беше, т.е. от какво беше провокирана?

# 74
Провокирана от стресови ситуации, защото всичко физически ми е добре. Използвах един лосион Алпикорт и състава му е 0,4 g. салицилова киселина, 0,2 g. преднизолон, L- аргинин, изопропилов алкохол, пропилен гликол, пречистена вода. Доизхабявам го и край с употребата му.

Общи условия

Активация на акаунт