Косопад - 7 тема

• 100 089
  • 741
  •   2
Отговори
# 435
  • Казанлък
Според вас дали има проблем да се комбинира лосиона на Фитовал и стимуланта на Икаров. Примерно сутрин слагам лосиона и преди да измия косата - Икаров. Чудя се дали няма да се получи някаква реакция между двата продукта  Thinking?

# 436
  • гр. София
Според вас дали има проблем да се комбинира лосиона на Фитовал и стимуланта на Икаров. Примерно сутрин слагам лосиона и преди да измия косата - Икаров. Чудя се дали няма да се получи някаква реакция между двата продукта  Thinking?

Няма проблем, но продуктите на Фитовал не са нещо особено, не очаквай кой знае какви резултати от тях.  Peace

# 437
Да ви се отчета, че Нещо помогна. Но нямам представа какво Shocked
Спрях да събирам купчини косми от пода и бюрото, падането при разресване също е чувствително по-малко. Но наистина не мога да преценя на какво се дължи, дали просто е минало достатъчно време, за да се възстановят космените цикли, или на някое от новите неща, които пробвах напоследък, а именно:
- мия си косата със сапун Висака -- линк -- бях малко предубедена, но всъщност се справя много добре, има хубава пяна и не ми се заплита косата от него;
- къносах се! казват, че къната подхранва и се наслагва върху косъма, вместо да прониква в него като боите - т.е. дава И плътност;
- започнах Maxi Hair, макар че едва ли е подействало за няколко дни (в друго отношение освен че пишкам в цвят лимонада Laughing, да си знаете, ако мислите да ги почнете. четох, че е напълно нормално, дължи се на освобождаването на витамин Б2);
- купих най-сетне хининова вода и старателно се обливам Party

# 438
  • Street of Dreams
И аз днес правих почистване на всички подове и после на прахосмукачката - вместо както обикновено да има огромно кълбо с косми, този път нямаше никакви  Shocked Heart Eyes Heart Eyes

# 439
Здравейте дами,
Искам да потърся съвет от вас. Моята половинка от година някъде има проблем с косопада. За съжаление, както знаете, е доста трудно да убедиш мъжката част от населението да пие някакви хапчета или да отиде на лекар, за да провери евентуалната причина.  Rolling Eyes Иска ми се да го "изненадам" поне с някакъв шампоан или маска за това, но все пак има разлика в козметиката, която ползваме ние и тази, която можем да вземем за половинките си. Можете ли да ми препоръчате нещо, което да пробва?

# 440
  • Някъде там
Здравейте Simple Smile Да се запиша и аз да следя темата. Прочетох малко назад , но не цялата тема  Blush

Всяка година ранна пролет и ранна есен имам косопад , който Уж е нормален , но е доста продължителен . От известно време обаче започна да ми пада страшно много косата и вече се притеснявам . На всяко миене - шепа коса , на всяко разресване - също. Не забелязвам да е от точно определени участъци .

Не съм ходила все още на лекар. От известно време започнах да пия рибено масло. Имам шампоан на Nashi за косопад. Преди няколко дни го смених с някакви таблетки , гледах реклама и реших да ги купя Витамикс. Малко съм скептично настроена , заради цената. Четох доста от вас ползват лосион Креастим и се чудя дали да не го взема. 

За причина - не знам, само гадая . Имам детенце на 1г и 5 м , което кърмя все още . Преди 2 месеца за кратко време намалих кърменията драстично ( беше доста пристрастен и сучеше доста често ) . Та се чудя възможно ли е да е от това ?

# 441
  • Казанлък
Имам сериозни подозрения, че и на мен Себорал много ми помогна, всичко добро се случи след включването на лосиона. Сега ползвам Себорал Форте Плюс. Дори препоръчвам всяка от вас да си има един такъв, освен другите грижи - непретенциозен, мирише леко и естествено на билки, слага се веднъж на 3 дни... Flutter
И струва 3 лв.

OnDiNe, би ли споделила кой точно себорал ползваш и как. Намирам из аптеките само някакъв лосион портив пърхот. Ако може и снимка  Praynig  Hug

# 442
  • Street of Dreams
Имам сериозни подозрения, че и на мен Себорал много ми помогна, всичко добро се случи след включването на лосиона. Сега ползвам Себорал Форте Плюс. Дори препоръчвам всяка от вас да си има един такъв, освен другите грижи - непретенциозен, мирише леко и естествено на билки, слага се веднъж на 3 дни... Flutter
И струва 3 лв.

OnDiNe, би ли споделила кой точно себорал ползваш и как. Намирам из аптеките само някакъв лосион портив пърхот. Ако може и снимка  Praynig  Hug

Себорал Форте Плюс.

Да, основната му функция е да се бори с пърхота, който аз също нямам. Но за да се пребори, трябва да подобри цялостното състояние на скалпа. На флакона пише: антивъзпалителен, антимокробен, подхранващ, стимулира растежа и регенерацията на косата, отстранява различни форми на пърхот и себорея. Тоест ако косопадът е причинен или "подпомогнат" от гъбички някакви, нарушена функция на скалпа, лосионът помага. За израстването на здрава коса - също. Peace
След къпане го нанасям на влажна коса, втривам леко и след малко суша.

# 443
  • Казанлък
Благодаря!   bouquet

# 444
Два пъти съм се борила с косопада - и двата пъти различни неща ми помогнаха. Преди две години имах умерен косопад - оправих го с чай Демирбозан. Последния път обаче чаят не ми помогна. През септември започна някакъв ужасяващ косопад, който към Коледа стана катастрофален. Не смеех да си докосна косата, защото ми оставаха кичури в ръцете. Много ми беше оредяла - съвсем видимо. Изчетох много информация, пробвах различни шампоани, масла, ампули, хапчета, лосиони.... ужас. От всичките експерименти  и четеници разбрах няколко важни неща:

Маслата (Икаров или синапено примерно) не са за всяка коса! На майка ми действат добре, но аз имам тънък косъм по природа и маслата го задушаваха. Не само не помогаха, а влошаваха нещата. Затова преценете каква коса имате и дали за вас са подходящи мазни продукти.
Силно препоръчвам Фитовала. Още в началото имаше признаци на подобрение. От почти 3 месеца се къпя се него (вече го редувам и с нормални шампоани).
Не е необходимо да пиете някакви супер комбинирани таблетки - най-важните са цинк и СЯРА!
От един месец ползвам един лосион за стимулиране на растежа на косата на фирма Криста. Още преди да започна да го ползвам си имаше някакво подобрение така или иначе, но мисля, че и той помогна доста. Това е подходяща алтернатива на мазните маски.

Накратко: оправих се с хапчета цинк и хапчета СЯРА, Фитовал и лосион на Криста. Косата ми спря да пада, сгъсти се и ми олекна на душата. Успех на всички, които се борят с този неприятен проблем!  Simple Smile

# 445
  • Street of Dreams
Моята коса спря да пада, но е ужасно тънка в момента и почти нямам нови израствания, въпреки грижите.
Ще прозвучи глупаво въпросът ми, но вярно ли е, че от многото къпане и горещата вода, косата пада? Не ми се вярва никак, но няколко души наскоро много старателно ме убеждаваха в това. А аз обичам да се къпя - с гореща вода и дълго - средно 40 минути на ден...

# 446
Здравейте, възможно ли е безамонячна боя за коса да предизвика косопад ? Дали е вид алергия.... Благодаря ви много!

# 447
Какви са хапчетата сяра ,не съм срещала до сега такива?

# 448
Какви са хапчетата сяра ,не съм срещала до сега такива?
Водят ги MSM или МЕТИЛСУЛФОНИЛМЕТАН.

# 449
  • в 1001-та нощ
В структурата на косъма участват АК, която съдържа сяра. Затова и такава АК се включва в добавкиет за коса - в добрите добавки  Peace

Здравейте, възможно ли е безамонячна боя за коса да предизвика косопад ? Дали е вид алергия.... Благодаря ви много!

Възможно е да провокира косопад - няма значение дали боята е силна Peace При алергиите от боя - целият скалп и лице стават на рани - потърси в гугъл снимки - че не са приятни за показване  Peace

Моята коса спря да пада, но е ужасно тънка в момента и почти нямам нови израствания, въпреки грижите.
Ще прозвучи глупаво въпросът ми, но вярно ли е, че от многото къпане и горещата вода, косата пада? Не ми се вярва никак, но няколко души наскоро много старателно ме убеждаваха в това. А аз обичам да се къпя - с гореща вода и дълго - средно 40 минути на ден...

Съмнявам се, топлата вода дори би следвало да подобри кръвоснабдяването  Peace Познавам хора, които го правят и имат коси в излишък  Peace

Общи условия

Активация на акаунт