Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 225
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета.Бременна съм в средата на 6 месец.Днес разбрах, че детенцето на наши приятели е болно от дребна шарка, а аз съм имала контакти с него.Боледувала съм от дребна шарка като дете.Според вас трябва ли да се притеснявам?Благодаря предварително.

# 121
  • Плевен
Може ли да ми кажете как става преместването при друг гинеколог?

# 122
Отиваш при личната и искаш направление за друг гинеколог.

# 123
  • Sofia
Здравейте,излязоха ми резултатите от БХС и съм леко притеснена. Пише че,комбинирания риск за болестта на Даун е 1 от 440. А биохимичния риск от болестта на Даун е 1 от 160. Не е ли прекалено висок риска, вие как мислите?

# 124
Здравейте,преди една седмица разбрах че съм бременна,още не съм ходила на лекар и искам да ви попитам има ли някаква опасност,ако ме прегледат с вагинален ехограф защото преди три години съм правила аборт по желание и сега много се притеснявам  CryЗнам,че трябва да питам лекар, но чак другата седмица ще имам възможност да се вида с нея за това реших да искам съвет и тук.

Няма опасност от вагиналния, но ако се притесняваш, може и с коремен. За пръв път отидох на преглед при 12 дневно закъснение. Лекарката видя сакчето с размери 6 мм с коремен, аз не желаех прегледи с вагинален  Peace

# 125
  • Плевен

Защото една приятелка ми каза, че трябва да си взема картона от стария и каквото имам при него, изследвания и резултата от БХС ми е там.

# 126

Защото една приятелка ми каза, че трябва да си взема картона от стария и каквото имам при него, изследвания и резултата от БХС ми е там.
Взимаш си направление от личния като изрично уточняваш, че ще си сменяш следящия бременността АГ. С направлението отиваш при новия лекар. Разбира се, че ако имаш изследвания и документи при стария лекар трябва да си ги вземеш. Новият ти лекар трябва да се запознае с резултатите и да е наясно какви изследвания си минала. Накрая на бременността е задължен да ти издаде обменна карта за болницата като вътре се вписват резултатите от всички изследвания. Няма как да го направи ако не е запознат.

# 127
Благодаря ви за бързите отговори момичета Peace Аз доста съм се шашнала сега напълниха ми главата с някакви глупости,че заради аборта можело сега с вагиналния ехограф да стане нещо на бебо и за това питам #Crazy

# 128
Попринцип на мен всеки ми казва да не се качвам на магарето, да не давам да ме гледат и пипат, защото точно така ставали спонтанните аборти. Само през корема квото има да гледат и това е  Laughing Не знам колко е  вярно ама за всеки случай не се давам на никой

# 129
Еми Дени, без да съм лекар, мога да кажа, че не е вярно, това са разни тип "бабени девитини" приказки. Всички забременели Инвитро като мен ги гледат много често до 12 г.с на вагинален и проблем не е произтекъл от това. Никой лекар няма да рискува инвитро бебе, което е толкова чакано и желано. Чак се дразня понякога как шашкат жените с глупости, като че ли нямаме хиляда други притеснения.

# 130
Попринцип на мен всеки ми казва да не се качвам на магарето, да не давам да ме гледат и пипат, защото точно така ставали спонтанните аборти. Само през корема квото има да гледат и това е  Laughing Не знам колко е  вярно ама за всеки случай не се давам на никой
Кой е тоя "всеки"? Медицинско образование има ли?

Не ти задавам тези въпроси, за да се заяждам, а за да ти дам логична основа за успокоение.

Масова практика е в начална бременност да се ползва вагинален ехограф. И мен са ме гледали така.

# 131
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
 Първия ми преглед беше в 7 г.с. , лекаря ми каза, че с вагиналния ехограф ще се види по-добре, защото матката е все още ниско долу и т.н., доверих му се, не е имало болка или проблем след това!
 За мен беше важно да се види добре дали не е извънматочна бременност, кухо яйце и т.н.

# 132
  • София !
Еми Дени, без да съм лекар, мога да кажа, че не е вярно, това са разни тип "бабени девитини" приказки. Всички забременели Инвитро като мен ги гледат много често до 12 г.с на вагинален и проблем не е произтекъл от това. Никой лекар няма да рискува инвитро бебе, което е толкова чакано и желано. Чак се дразня понякога как шашкат жените с глупости, като че ли нямаме хиляда други притеснения.

Абсолютно на същото мнение съм !

# 133
  • Варна
Попринцип на мен всеки ми казва да не се качвам на магарето, да не давам да ме гледат и пипат, защото точно така ставали спонтанните аборти.
Пълни глупости. А секс забраниха ли ти да правиш тези, дето ти "забраняват" вагиналните прегледи, защото последните със сигурност са по-щадящи и внимателни?

# 134
Виж за секса нищо не са казали  Laughing Може и да са бабини  девитини или просто преди да са стояли така нещата, че да е било по-вероятно от спонтанен аборт ако се преглежда по този начин. Казвали са ми го точно по-стари хора, майка, леля, баба... старото поколение

Общи условия

Активация на акаунт