Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 947
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,момичета!Искам да попитам нещо(обръщам се към вече раждалите) - на последният преглед при АГ т.е. когато излизате в майчинство 45 дена преди раждане,докторката дава ли ви нещо някакво направление или изследвания ? newsm78
Това не ти е последния преглед. Имаш си преглед при АГ и в 9-ти месец. Освен 45 дневния болничен лист, ще получиш направление за хоспитализация и обменна карта, в която са вписани резултатите от всичките ти изследвания и особености на бременността, ако има такива. Леко раждане  Peace

# 571
Здравейте, бременна съм в 6г.с. първа бременност по естествен път. Нямам оплаквания освен лекото придърпване в корема, което както чета си е нормално. При прегледа при гинеколога всичко изглеждаше наред.
Въпроса ми е практика ли е на лекарите да изписват Утрогестан 100мг 2х2 вагинално за всеки случай до края на първия триместър. Имам доверие на лекаря си, но моля споделете дали и на вас са го изписвали в началото.

# 572
Здравейте, бременна съм в 6г.с. първа бременност по естествен път. Нямам оплаквания освен лекото придърпване в корема, което както чета си е нормално. При прегледа при гинеколога всичко изглеждаше наред.
Въпроса ми е практика ли е на лекарите да изписват Утрогестан 100мг 2х2 вагинално за всеки случай до края на първия триместър. Имам доверие на лекаря си, но моля споделете дали и на вас са го изписвали в началото.
Не се притеснявай утрогестана само ще ти помогне, той всъщност е прогестерон и пази бременността, защото при прогестеронова недостатъчност може да прокървиш.

# 573
Момичета, аз искам да ви попитам следното: бременна съм в 10 г.с  и от няколко седмици корема ми е изклчително подут. И да съм яла и да не съм, все си ми е подут. Чувставм се доста дискомфортно, все едно съм глътнала балон. Нормално ли ви се струва това?

# 574
  • Хасково
Да,нормално е ! Подута се чувстваш от хормоните,не се притеснявай скоро ще започнеш реално да си "надута"  Mr. Green Hug

# 575
  • Варна
Аз пък не мисля, че превантивното тъпкане с прогестерон е добра идея. Изобщо превантивното приемане на каквито и да е лекарства. Твоят лекар пусна ли ти поне изследване за нивото на прогестерона, преди да ти го изпише? Явно не... Масово го правят лекарите, но това не значи, че е правилно.

# 576
Аз също съм против превантивното даване на лекарства, колкото и безобидни да са.
Щом нямаш проблеми или поне съмнения за такива, според мен не ти е нужно лечение.

# 577
Не знам дали е практика, защото нямам богат опит с гинеколози. Аз нямах оплаквания от сорта на зацапвания или някакви различни от менструални болки. Не са ми изписвани медикаменти "за всеки случай".

# 578
  • София
Сигурно лекарят си е имал причина да и изпише утрогестана. Може не му е харесал формата на сака, може жълтото тяло да не му е харесало и може не е искал да я стряска. Ако си имаш доверие на лекаря слушай си го. Тук не сме лекари.

# 579
Момичета, позволявам си да повторя въпроса си,ще се радвам да споделите мнение -
Имам разширени вени, диагнозата ми е потвърдена от съдов хирург. Какво трябва да направя в този случай? Мисля да поискам направление от ЖК за специалист, да ме насочи към подходящи чорапи с правилната компресия за мен. Но нещо друго? Наясно съм,че това е доста сериозно, искам да съм подготвена и да знам какво да направя, за да предотвратя евентуален проблем за в бъдеще.

Благодаря!

# 580
Здравейте.
Много ме боли гърлото днес и пратих мъжа ми да ми вземе прополки. Той ми взел някакви с алое вера, мога ли да ги смуча? И може ли да използвам Тантум Верде спрей?
Благодаря   bouquet

# 581
  • Sofia
Здравейте.
Много ме боли гърлото днес и пратих мъжа ми да ми вземе прополки. Той ми взел някакви с алое вера, мога ли да ги смуча? И може ли да използвам Тантум Верде спрей?
Благодаря   bouquet
Прополките могат да алергизират. По-добър вариант е стрепсилс, или хомеопатия ( хомеовокс)

# 582
  • София
Здравейте.
Благодаря   bouquet

Първо се увери че не е гнойна ангина. Аз смучех иначе Исла Мус.

# 583
Прополки с вкус на лимон смучех. Ангин хийл също. Гаргара с лайка и сода. Тантум верде съдържа лидокаин. Предписвано ми е за в краен случай. Бързо оздравяване  Peace

# 584
Явно няма да мина само с прогестерон Sad Имам и гъби!  Ужас.. Изписа ми Гиназол. Някой лекувал ли е гъби в първи триместър. Имам още 6 седмици до 12та седмица. Какво мислите за гиназола. Много мислех преди да си го бутна. Все пак хапчетата са по-опасни от кремовете, нали? Чакахме тази бременност 4 години...Sad Планувахме инсеминация след два месеца. Доктора е наясно колко е чакано и допускам, че за това ми предписа прогестерона, но сега и ГЪБИ. Моля ви кажете ми че гиназола не е вреден  Praynig кажете ми, че и друг се е мазал с гиназол и всичко е било наред

Общи условия

Активация на акаунт