Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 902
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Изобщо не се притеснявай това са пълни глупости.На мен фолиева киселина ми изписаха чак във втория месец.

# 271
Здравейте! От близо десетилетие пиша във форума, предимно в темите от Хоби и Красота. Днес вече мога да се преместя тук, бременна съм в 8 г.с. Всичко се развива добре, но едва вчера научих, че е следвало да приемам фолиева киселина дори преди забременяването. Не беше планирана бременност, дори късно се сетих, че цикълът ми закъснява. Дори и да се бях сетила да направя тест навреме и незабавно да започна приема на ФК, пак щях да съм закъсняла. Чувствам се страшно виновна, че не съм знаела тази важна подробност. Аз принципно съм против изкуствено вкарване на каквото и да е в тялото, както и не съм минала през неуспешни опити за бебеправене, поради което не съм и срещала материали за ФК в Интернет. Не пия лекарства, алкохол, не пуша, не съм на диета, гледам да се храня балансирано, готвя, въпреки че съм страшно заета.... От началото на бременността до сега единственият ми дискомфорт е лека болка в гърдите и може би по-лесна уморяемост. Въпреки всичко се чувствам страшно виновна, че не съм знаела и не съм го приложила.

Знам, че има тема за ФК, но ... ако може някой да ми помогне да се успокоя, ще съм благодарна.
Няма причина да се обвиняваш. Просто започни приема сега. Чрез храна организма си набавя ФК, но през бременността нуждите рязко се покачват и доброто хранене понякога не е достатъчно.
Аз имах ужасни първи месеци на бременността и не можех да хапна нищо. Чувствах се страшно виновна, че се храня предимно с препечени филии и някой друг зеленчук. Накрая родих доста голямо и здраво бебе. Понякога под действието на хормоните изпадаме в крайни състояния, НО всичко е преувеличено. Бебчето е ок, няма какво да се тормозиш Wink

# 272
Не се тормози, но почни да приемаш фолиева киселина, тя е важна против вроден синдром на невралната тръба и е витамин Б12.

# 273
  • София
Благодаря, момичета! Но все пак аз не срещнах и една бременна или раждала съвременна жена, която да не е пила ФК. Ей това е травмиращото ...

# 274
Благодаря, момичета! Но все пак аз не срещнах и една бременна или раждала съвременна жена, която да не е пила ФК. Ей това е травмиращото ...

Сама казваш,че бременността не е планирана. Никоя жена, която е забременяла не планирано е приемала ФК. Започва прием едва след посещение при лекар. Просто започни прием сега. Бебето усеща повече негативните емоции, отколкото това, че не си пила някакви хапчета  Peace

# 275
  • София
Права си.

# 276
  • Варна
Емел,
честито, много ми е приятно да те засека тук Hug За ФК са ти отговорили, присъединявам се към мнението на другите. Да, важна е, но не е нещо, за което да се притесняваш чак толкова, още повече че действително се набавя и от храната, а тази на хапчета не винаги се усвоява от организма (изключвам метилираната). Започни я сега, а още по-добре е ако си вземеш Мета, мисля Неофолик имаха такъв вариант newsm78

# 277
Здрвейте ,аз съм в 8 г.с.и имам болки в корема.Понякога са по-силни.Слагам си утрогесан 2 по 2.Лекарката ми предписа но шпа ,но го повръщам.Пия и фолиев киеселина всеки ден по една,но от няколко дни и нея приемем много зле.Повтъщам и нея.Моля дойте съвет за по лесен прием на лекарствата.Пия ги с компот и пак не става.Казах на лекарката си и тя ми отговори че е от бременосста,но аз се притеснявам защото съм чувала че фолиевата киселина е важна.Благодаря предварително.

# 278
А хапваш ли преди приема на хапчетата? Мен ми се случи да ги върна, когато ги пих на гладно.

# 279
Пий фолиевата киселина по време на хранене и питай лекарката си с какво да замениш но-шпа. От но-шпа повръщах и преди бременността си.

# 280
Здравейте мами. Бременна съм в 9 седмица и изникна един проблем слава богу не с бременността. Имам един мъдрец, който тия дни ми се извъртя към бузата и започна да ме боли. Как мога да процедирам?

# 281
Александрина, отиди на зъболекар да те види. Моят зъболекар обаче например не прави нищо на бременни преди 6 месец. Трябва да е изобщо много зле положението, за да тръгне да човърка. Питай и за обезболяващи, макар че само парацетамол и панадол може доколкото знам.

# 282
Здравейте мами. Бременна съм в 9 седмица и изникна един проблем слава богу не с бременността. Имам един мъдрец, който тия дни ми се извъртя към бузата и започна да ме боли. Как мога да процедирам?
Съгласна съм Бистракова, че трябва да идеш на зъболекар. Може зъбът просто да си расте. А може да има проблем.

А ти как смяташе, че е най-логично да постъпиш?

# 283
На 2 пъти имах проблем с възпаление на венеца поради никнещ мъдрец по време на бременността. Единият път проблема беше точно от никнещ към бузата горен мъдрец. Изпили го, почисти локално и всичко беше наред. Предписа ми вода за уста и едно гелче. Отиди навреме, за да не се налага антибиотично лечение. Peace

# 284
Винаги пия фолиевата киселина след ядена,а за но шпа уж требва да го пия заради болките в корема,които са почти като менструални.Преди но шпа пиех папаверин,но от него ме болеше много стомаха и оща повече повръщам.Сега пия само фолиевата киселина,когато имам по-силни болки просто си полягам.Дано да не е опасно за бебето и скоро да свършат.

Общи условия

Активация на акаунт