Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 873
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Здравейте,не съм бременна но искам да попитам нещо.Интересно ми е дали повръщането при бременноста е задължително,често ли е,какво представлява дали е само стомашен сутрешен сок и т.н всякакви подробности.Благодаря.  Hug

# 316
Здравейте,не съм бременна но искам да попитам нещо.Интересно ми е дали повръщането при бременноста е задължително,често ли е,какво представлява дали е само стомашен сутрешен сок и т.н всякакви подробности.Благодаря.  Hug
Разбира се, че не е задължително. И с двете ми бременности не съм повръщала, но ми се е гадело и не съм можела да ям тогава.

# 317
  • София
Не е задължително, но при повечето бременни е факт. С 1вата ми бременност ми се гадеше и повръщах само сутрин. При втората бременност нямах проблеми със сутрешно гадене, но повръщах в края на бременността (проблеми с жлъчката).

# 318
Добър вечер!Много съм притеснена имам един малко странен въпрос!На 26.09.2014г ми беше последния полов акт,след 6 дни ми дойде и от тогава октомври,ноември и декември ми идва менструация,сега си чакам януарската,но поради съмнения и параноя си направих 4 теста ..и 4те са отрицателни,но вече един месец ми е подут корема под пъпа ..но при тези отрицателни тестове,при положение,че ако има бременност съм в 3ти или 4ти месец и те да са отрицателни е малко странно.Според вас?Нямам възможност да отида на д-р,защото съм много заета и нямам време бих се радвала да ми дадете някакъв отговор..

едва ли си бременна, със сигурност тестовете щяха да отчетат вече, но отиди на лекар, ако все така има проблем

# 319
Благодаря!Съжалявам,че ви занимавам,но имах нужда от някое мнение  Hug

# 320
Добър вечер!Много съм притеснена имам един малко странен въпрос!На 26.09.2014г ми беше последния полов акт,след 6 дни ми дойде и от тогава октомври,ноември и декември ми идва менструация,сега си чакам януарската,но поради съмнения и параноя си направих 4 теста ..и 4те са отрицателни,но вече един месец ми е подут корема под пъпа ..но при тези отрицателни тестове,при положение,че ако има бременност съм в 3ти или 4ти месец и те да са отрицателни е малко странно.Според вас?Нямам възможност да отида на д-р,защото съм много заета и нямам време бих се радвала да ми дадете някакъв отговор..
Е, колко да си заета, че четири месеца нямаш 30 мин. за един преглед? Абсурдно е да си бременна, вече в няколко теми ти го казаха. На мен ми звучи като здравословен проблем, който неглижираш. Може дори да не е гинекологичен. Поне при ЛЛ отиди.  Crossing Arms

# 321

Много се съмнявам да си забременяла,но дори и да си такава безотговорност от твоя страна нямам думи.Толкова пък да нямаш време за един преглед..... Това да си мислиш,че може да си бременна в четвърти месец и до сега да не си се консултирала с лекар извинявай,но ако е налична бременност до тука трябваше да са ти направили пълни изследвания и да приемаш витамини и фолиева киселина.Съжалявам ако ще ти прозвучи грубо,но с такова нехайство от твоя страна просто си представям каква "загрижена" майка ще си......

# 322
Здравейте, акушерката ми ми каза, че ако много почна да наддавам с кг мога да приемам хапчета за намаляване на бременния апетит Pine Oil (Pinolenic Acid) . Мислите ли че са опасни. Тя ме наплаши, че ако кача много кг е опасно за плода, а аз и без бременност винаги съм имала апетит  Blush Някой има ли информация, аз изчетох в нета, но ми се иска да го чуя и от някой който е пробвал. Благодаря  Peace

# 323
Здравейте, акушерката ми ми каза, че ако много почна да наддавам с кг мога да приемам хапчета за намаляване на бременния апетит Pine Oil (Pinolenic Acid) . Мислите ли че са опасни. Тя ме наплаши, че ако кача много кг е опасно за плода, а аз и без бременност винаги съм имала апетит  Blush Някой има ли информация, аз изчетох в нета, но ми се иска да го чуя и от някой който е пробвал. Благодаря  Peace

Бубстър, наистина ли чак толкова не можеш да се контролираш, че хапчета да трябва да пиеш? Стегни се. It's all in your head. Убедена съм, че можеш да надвиеш над желанието си за големи и висококалорични блюда.

Яж неща с висока хранителна стойност. Ако не знаеш кои са, ще ти дам примерен списък.

# 324
Благодаря. С кг съм си ок за сега. Акушерката ме попита как съм с апетита и си й казах, че си хапвам честичко и затова тя ми каза за тези таблетки и се стреснах. За сега съм в много начална бременност и дори не съм качила кг, предполагам, че превантивно ми ги е предложила, но се учудух, защото знам, че не се пият такива неща по време на бременност newsm78

# 325
Продължавай да хапваш често, но по малко. Иначе казано, разпредели нормалната си дневна дажба на 4-5 порции, вместо на 3. Така хем ще ти е по-леко на стомаха в случай, че ти се гади или когато бебето започне да те притиска.

# 326
Благодаря ви за съветите  Peace Няма да я слушам и да се тъпча с химия!

# 327
 Здравейте!
Изследванията на щитовидната жлеза рутинни ли са, или се назначават само при съмнение за проблем? Четох, че на някои бременни са дали направления от ЖК. Благодаря!

# 328
Здравейте!
Изследванията на щитовидната жлеза рутинни ли са, или се назначават само при съмнение за проблем? Четох, че на някои бременни са дали направления от ЖК. Благодаря!
Мисля, че не са рутинни.

# 329
  • Варна
Не са в стандартния набор, при съмнение евентуално се правят.
Емелче,
как са резултатите? Предполагам, че всичко е ОК Praynig

Общи условия

Активация на акаунт