Боледуване на децата ни – тема 20

• 36 811
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • shumen
Силви,стискам палци силно.Дано се подобрите и да се разминете по леко.Ще ви мислим,пиши при първа възможност.
Цветна Палитра оправяйте се и Вие.
Нашият час за УНГ е утре за 17.00 часа и дотогава ще лудна.Сега заспа,но като легне много се дави от секретите ли от какво не знам.Днеска на обяд пак беше така.На всичкото отгоре и една мама с която сутрин ходим с такси до яслата ми се обади,че и те са пак с кашлица и хрема и утре и тя нямало да води нейния и сега си мисля да не са ни заразили те или ние тях.

# 61
  • Дъблин
Не пиша често тук, но ви следя постоянно, защото и ние сме в кюпа Sad
цветна палитра, явно такъв е актуалният вирус, при нас протече по абсолютно по същия начин.
Първи ден с Т, малко хрема и лек гърлобол. На следващия ден нямаше Т, както и целия минал уикенд и мислех, че се оправя, хремата почти изчезна. В неделя вечер се разкашля и отново вдигна Т - към 37,6.
В понеделник ходихме пак на лекар, вече се чуваше лек шум в гърдите, изписа АБ Сумамед, но каза да изчакаме до следващия ден да видим дали ще се пребори сама. Имах надежда, но накрая на втория ден отново вдигна Т, този път над 39, отпадна, кашлицата стана постоянна и почнахме АБ.
Диагнозата е бронхит, направихме 2 курса по 3 дни АБ и сега сме на инхалации с Вентолин и сироп Мукосолван.
Надявам се да приключим дотук, защото вече имаме 2 пневмонии в сметката за тази година  Tired
Бързо оздравяване на всички болни!

# 62
  • shumen
Смърфиета,дано се разминете само с това.
Ох,при нас май тази кашлица е от секретите,защото преди малко така се задави,че оповръща всичко и досега сменях одеяла и чаршафи.Дано да е било само това и да не се повтаря,че посред нощите не ми се оправят легла пак.

# 63
Върнахме се от спешното.Ходихме на друго място.Снимка чиста,диагноза вирусен трахео-бронхит.Каза,бе няма смисъл от АБ,но ако темп.не спадне да сменим Оспена с Клацид.Аз направо купих Клацида и от утре го почвам.Той сам каза,че от Оспена смисъл няма.

# 64
  • shumen
Umi Zoomi,оправяйте се скоро.Аз също мисля,че Оспена не е АБ за бронхити и пневмонии.На нас ни го изписват 2 път за ангина,а сега бяхме на Панцеф.
Моето дете от снощи повече не е кашляло и повръщало и явно е,че всичко е било от секретите.

# 65
Бързо оздравяване на всички дечица !

Силви , чакаме да кажеш после какво става с вас  Hug

Ние подкашляме от днес ,но не къртещо,а сухо ....  ooooh! днес сменяме личната и направо ще ходят при другата след малко,която ни е някаква роднина май т.е. на баща ми.

Ще звъня и на Меджидиев днес да питам там как е въпроса с операцията...

# 66
  • Варна
Umi zoomi,
ох, много се радвам, че сте стабилни, доста ви мислих, особено като прочетох снощния ти пост.
бързо оздравяване на всички.

# 67
  • shumen
Лисе,дано е добре Габи.
Моя сега пак се дави от секретите и звънях на педи и каза да му взема сироп Проспан или Ен титус.Досега бяхме на Стодал,ама от него файда йок.Помолих я и за направление за УНГ,но ми отказа.Ще си платя като поп 30 лева и повече няма да се разправям с нея.
Силви,чакаме новини от вас.

# 68
  • Варна
Дани, защо ти отказа пък тая??? Ей, не мога да се нахваля с нашата педиатърка, досега направление не ми е отказала. Тази седмица трябва да се пиша и аз при нея. За секретите, ако наистина се дави от тях файда много от сиропи няма... Евентуално наистина някой билков, за успокояване на лигавицата - проспан, ен ти тус, хустагил, гринтус.

# 69
  • Бургас
Добро утро!
Да се разпиша с 39,3 през нощта при сина ми, сваля за малко и пак вдига, тресе го. Казва, че са му схванати ръцете и краката и едва ги движи. Това грипът ли е, почна ли се вече?
Водих го на лекар, изписаха само Изопринозин, вит Ц и за сваляне на Т....
Тръпна в ужас малкото да не прихване и то... Tired

danaeka , Стодал на моите деца никога не е помагал. Ен Ти Тус е добро сиропче ако не е много сериозна кашлицата. Помага и за гърлото. ГринТус също става, както и Хустагил.

# 70
И мен ми е интересно защо отказват направленията,днес е началото на месеца,имат такива,а и за деца доколкото знам не се отказва...
Ние минахме през новата лекарка и нищо нямало на детето,от сухият въздух подкашляла.Гърди,уши всичко е видяла.

Сега се получи кофти само,че трябва да взема документите на малката от прегледите от бившата ЛЛ ...пък хич не искам да я виждам  hahaha

# 71
  • shumen
Месечинке,Лисе,каза,че според нея тая бактерия била ясленска(градинска) и нямало нужда от всичко това.Да съм го спряла от яслата и щяла съм да видя,че нямал да се разболява,ако съм искала да отидем с антибиограмата и тя да изпишела нещо друго като опашка и т.н.Е,ами не искам да го разболявам зорлем още и няма да отида само за да му изпише нещо.Сега нямала направлнения,а и първи било.Е,успя да ме ядоса и да и затворя телефона и май ще е сменям,че ми писна да ме върти всеки път.

# 72
Дани,ужас.

Мон,дано бързо овладеете високата Т ,и ние сме на Изопринозин от съботата.

# 73
  • shumen
Лисе,благодаря.Аз обаче сега се замислям,че моя не може да издухва секретите и дали ще има файда от сироп за кашлица какъвто и да е или само ще го затлача повече с него.

# 74
момичета, аз съм  Shocked
цяла нощ треперих. нали трябваше да издържим до понеделник, бяхме на отипакс и нурофен. отидохме, доки гледа, гледа под микроскопа и каза "спирай отипакса и нурофена". казах си "айдее, сигурно се е спукала мембраната и сме влошили нещата с тия капки и нурофена", а доки казва "подобрява се, да!" и се усмихва насреща ми. течността в ухото намаляла, третата сливица - първа към втора степен.
в редки случай организмът започвал да се бори сам, при моето момиченце не го очаквали... ще ходим всеки ден за наблюдение, в края на седмицата ще направим пак тимпанограма. още сме в бойна готовност, но се надяваме и на чудо  Praynig
сега като се замисля, всички стиснати палци, които имахме от вас, май сътвориха някаква магия  Laughing  благодаря ви, че ни мислите bouquet

Общи условия

Активация на акаунт