Боледуване на децата ни – тема 20

• 37 371
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Оффф,не съм давала Хексалгин,как се дава?Бе какво е това чудо,какъв е тоя бронхит с такава температура?!

# 91
  • в огледалото на живота
Оффф,не съм давала Хексалгин,как се дава?Бе какво е това чудо,какъв е тоя бронхит с такава температура?!
Уми,аз съм давала само веднъж/дъщеря ми беше тогава много малка и с диагноза бактериална ангина/
На килограм капка ми казаха в спешното тогава.
За половин час от Т 40гр.спадна на 39....страшно беше...само на 10месеца да гледаш бебе как гори от топлина... Confused

# 92
Уми,как сте,поспадна ли Т?

Момичета,в крайна сметка кога е противопоказно да се вади сливицата - лятото ли ?  newsm78

# 93
Хекслгина е точно капка-кило,при нас винаги е действал безотказно!

# 94
Не пиша често тук, но ви следя постоянно, защото и ние сме в кюпа Sad
цветна палитра, явно такъв е актуалният вирус, при нас протече по абсолютно по същия начин.
Първи ден с Т, малко хрема и лек гърлобол. На следващия ден нямаше Т, както и целия минал уикенд и мислех, че се оправя, хремата почти изчезна. В неделя вечер се разкашля и отново вдигна Т - към 37,6.
В понеделник ходихме пак на лекар, вече се чуваше лек шум в гърдите, изписа АБ Сумамед, но каза да изчакаме до следващия ден да видим дали ще се пребори сама. Имах надежда, но накрая на втория ден отново вдигна Т, този път над 39, отпадна, кашлицата стана постоянна и почнахме АБ.
Диагнозата е бронхит, направихме 2 курса по 3 дни АБ и сега сме на инхалации с Вентолин и сироп Мукосолван.
Надявам се да приключим дотук, защото вече имаме 2 пневмонии в сметката за тази година  Tired
Бързо оздравяване на всички болни!
Бяхме сутринта на лекар. Гърдите са чисти. Температурата я свали с една доза Панадол и не е вдигал от тогава. Не кашля. Само сополите са. За сега каза да даваме Коризалия и Еуреспал сироп.

# 95
  • София
Ох, и при нас стана страшно Sad Вчера сутринта както си мислех, че и двамата са по-добре и нещата вървят на оздравяване, така големият вдигна 39 привечер  Confused Та от снощи се борим с тази Т - не знам какво става, нищо не помага. Направихме ПКК, ЛЛ твърди, че е прихванал нов вирус, не е бактериална инфекци, аз даже си мислех дали не го е обърнал на пневмония. Изписа му Терафлу, за Т само Нурофен и Хексалгин. Непрекъснато му се повръща и го тресе. Дадох Хексалгин преди малко, но нещо не действа Sad В ужас съм малкия да не вдигне и той...

# 96

Момичета,в крайна сметка кога е противопоказно да се вади сливицата - лятото ли ?  newsm78

да

# 97
  • Пловдив
На моите деца при температура давам Шуслерови соли.
Номер 3 до 38.5, над нея номер 5.

# 98
  • в огледалото на живота
Аз не съм склонна да експериментирам с ШС при Т над 39 гр.
За по ниска може би да.Това е лично мое мнение  Peace
Миралюба,доколко висока сте понижавали и с какво времетраене?

# 99
Давате ли рибено масло ?
Ако да, какво?
Благодаря!

# 100
  • в огледалото на живота
Давате ли рибено масло ?
Ако да, какво?
Благодаря!
Ескимо съм давала.
Доволна  Peace

# 101
  • Пловдив
Над 38 започвам да давам № 3 през 15 мин.
Бебето имаше Т преди 2 месеца. Беше много късно вечер и не и я мерих, не беше топла (тогава разбрах, колко полезен ще ми е безконтактния термометър). Дадох по една таблетка номер № 3 през около 30 мин-час. После през деня пак давах тройката, на около час. Тя имаше сополи, вадеше и първи зъби.
С големия съм процедирала по същия начин.
Иначе имам и Беладона в течна форма.

# 102
  • Дъблин
Бяхме сутринта на лекар. Гърдите са чисти. Температурата я свали с една доза Панадол и не е вдигал от тогава. Не кашля. Само сополите са. За сега каза да даваме Коризалия и Еуреспал сироп.
Стискам палци да отминава при вас!

Ние продължаваме и днес с инхалациите, а утре сме на контролна слушалка, дано тя да покаже, че се е преборила.

# 103
  • shumen
Ние минахме през УНГ.Гърло,нос,уши нищо му нямало.Била му увеличена 3 сливица и от това така хъркал с носа и се давел.За бактерията каза,че е имало навсякъде и ни изписа Назик Кидс и капки за очи Унидекса да ги смесим и да слагаме в носа и Лимфомиозит капки за сливицата.От АБ нямало нужда и още по добре.За кашлицата каза,че най-вероятно е от сухия въздух и сега зимата винаги да имало съд с вода на печката.Сега вече и аз съм по спокойна,но от сряда сме на ясла и дано не лепне пак поредния вирус,че ми иде да се  #2gunfire вече.
Да се оправят всички болни бързо.

# 104
  • Mediterraneo
Тарталета,знам че ти имаш опит с пневмониите,мислиш ли,че ако е пневмония би се повлияла от Оспен?

Късно ти отговарям, но не, не смятам. Аз това щях да ти пиша- Оспен с него и без него, все тая. За мен това не е АБ, просто отбиване на номера. Едва ли има нещо, което би се повлияло от Оспен  Confused

Общи условия

Активация на акаунт