Искам да кажа ... (13)_01.12-07.12

• 48 513
  • 1 077
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Нали може да се празнува с малко закъснение РД?
Разбира се. РД може да се празнува и с много закъснение.  Grinning

# 271
  • Ямбол
Белинда,ха...и аз така...другия месец помъдрявам със същата цифра Whistling Wink
Не че нещо, ама 36 е число.
Да си жива и здрава да ги стигнеш и минеш.

# 272
Може да се празнува и по- късно, разбира се.
Аз защо знам че карантината е 21 дни от появата на първата пъпка? Thinking Толкова държах и детето изолирано като хвана. И аз не съм карала.

# 273
  • София
Аз защо знам че карантината е 21 дни от появата на първата пъпка? :
Това е инкубационният период.

# 274
  • Бургас
Аз знам, не е хубаво да се празнува по-рано. Иначе за по-късно няма проблем

# 275
Карантината е 10 дена.
Голямата ми дъщеря я изкара на 13 години. Беше ужас. Съжалих, че наистина не съм я набутала като по-малка да се зарази. Имаше около 3 хил. пъпки по себе си. Боля я гърло, кръст и какво ли не. Все от болестта. Не спахме 2-3 нощи подред.

Малката беше на 4г. Излязоха и около 100 пъпки и изобщо не ги усети.

Давах Изопринозин, Мажех с ментолов спирт и Сулфатиацол прахче за поръсване. Като се разраниха и започнаха на завяхват, понеже изглеждат едни такива зачервени и недобре /ама това си е нормално/, аз се притесних и да се застраховам поръчах в аптеката един антибиотичен разтвор и мажех и с него.

Майка ми и свекърва ми твърдяха, че с мъжа ми не сме карали варицела. Бяхме на тръни дали ще се разболеем, защото щяхме да пътуваме в чужбина. Слава Богу, не се разболяхме и си мислим, че сме я карали, но явно майките са забравили.

# 276
  • югозапад, под "Марков камък"
Аз по думите на майка ми съм карала шарка дори имам белег на носа. Обаче тя не помни коя шарка. Предполагам, че е Варицела, ако ли не времето ще покаже  Sad

# 277
Извинявам се, че пак ви досаждам, но да питам - някакъв лек за изгубен глас???

Малката ми дъщеря миналата седмица прекара някакъв вирус с много гаден ларингит - като нямаш глас и ти е пресипнало гърлото без да те боли. Тя ми прави ларингоспазми често и пръсках кортикостероид, за да се оправи.

От вчера и аз съм така. какво ли не смуча - няма и няма. Гласът ми не излиза, но което е по-лошото чувствам гърлото си като запушено, сухо и мн неприятно.

# 278
  • югозапад, под "Марков камък"
Utro 77, опитай хомеовокс.

# 279
  • София
utro,  аз съм си възстановявала гласа с един спрей за гърло с невен: http://bilki.bg/propolis-s-neven-sprey-za-garlo-50-ml-higitest.h … 8ICFQiWtAodfDcA-Q

# 280
  • Пловдив
utro,  аз съм си възстановявала гласа с един спрей за гърло с невен: http://bilki.bg/propolis-s-neven-sprey-za-garlo-50-ml-higitest.h … 8ICFQiWtAodfDcA-Q
Много е лют...надали детето ще иска Wink
По-добре някой бабин лек-компрес,гаргара с чай и мед Peace
Има едни хапчета за смучене-Исла мус - има и за пресипнал глас.

Хомеовокс не го коментирам...аз комбинирани продукти не давам.

# 281
Прекарах варицела на 20 години, прибрах се болна от морето. Помня, че имах висока температура, имах пъпки навсякъде.

Искам да кажа още ,че пряката ми началничка се пенсионира.Неочаквано, поне за останалите-типично в неин стил и с думите, че няма незаменими хора.Замесничката, която временно ще сложат в никакъв случай няма качества за ръководител.Та се питах, как някои хора се наемат с цената на всичко,да се катерят по стълбичката, без да имат нужния потенциал.  newsm78  Да не помислите ,че завиждам-за себе си дори не съм и помисляла да ставам началник, а и да ми бяха предложили нямаше да приема. Naughty

# 282
За варицелата да кажа и аз. Моята я кара на около 2 г. аз дърто магаре не се заразих. Само викаше- Мамо, мажи, мажи, след 1 минутка Мамо духай духай мамо.
Една колежка каза за пуберитета - ако до 18 г. възраст не се избиете, всичко после ще е наред Simple Smile

# 283
  • някъде ... тук ...
Аз пък не знам дали и кога дребният ще изкара варицелата.
Когато беше на 6 месеца, баткото се разболя от варицела. Няколко дни след диагнозата на големия малкият вдигна много висока Т и след 2 дни му изби ситен обрив, но доста различен от обикновените пъпки, който се скри от само себе си след още 3 дни. Докторката каза, че е невъзможно да е варицела, било тридневната бебешка шарка. После съм го събирала с варицелени деца, обаче не се е разболявал. И сега се чудя дали някой ден няма да ме изненада с варицела...

# 284
  • София
То на 6 месеца и да изкара варицела, имунитет няма да изгради.
Иначе да, описаното с висока температура и ситен обрив на розеола прилича.

Общи условия

Активация на акаунт