Избор на отопление: Газ или климатици

• 52 373
  • 103
  •   1
Отговори
# 75
  • София
milittana ти си за завиждане  Peace За такива пари и аз ще съм доволна, независимо за какво ще ги давам, ток или газ,  при това квадратурата ни е на половина от вашата.

# 76
  • София
Асос, добре ви е разхода за отопление с термопомпата. Нашият е по-висок, но си има причини за това.
Аз, лично никога не съм се чувствала комфортно в помещение отоплявано само с климатици. За къща - пък съвсем.
vesi1,
Скрит текст:
не е много добре. Помпата в момента не работи ефективно и има накъде да се оптимизира, но фирмата, която я монтира си прави оглушки. Само се заплашваме с разни институции и дотам Sad
Иначе не бих сравнявала стандартни климатици с подово, освен ако климатикът не подгрява подовото.

# 77
Сега се замислих  тук не е сложено коректно класацията -  пропан бутан и природен газ нямат нищо общо.Първото е не
Аз коментирам да природен газ ,двуконтурен котел и и като се приспадне готвене и топла вода - за мен отоплнението си е супер изгодно.
 У нас стоим по тениски и синът ми шляпа на бос крак  Grinning  

# 78
Сега се замислих  тук не е сложено коректно класацията -  пропан бутан и природен газ нямат нищо общо.Първото е не
Аз коментирам да природен газ ,двуконтурен котел и и като се приспадне готвене и топла вода - за мен отоплнението си е супер изгодно.
 У нас стоим по тениски и синът ми шляпа на бос крак  Grinning  

Пропан бутанът го написах за да стане ясно, че готвя на газ само за котлон, та не влиза сметката и готвенето на котлон на ток. Иначе готвенето на ел.фурна си остава. Просто само за това го ползвам. Аз не знам някой да се отоплява с пропан бутан, но може и такива да има.

# 79
Аз визирах класацията -анкетата по -горе 
 отопление с пропан бунан и отопление с природен газ ли се има в предвид.
 Ние сме на природен газ и затова не мога да разгранича зимата пряко консумацията за отопление от тази за топла вода и готвене.
  И когато напиша тя е обща.
 За месец ноември имам 0,123 m3 / но тук се приспада и коефициент за коригиране ,който този месец е 1,0310 / .
Пролетта  и ранно лято вкъщи и направо по -студено отколкото през зимата. Температурата в жилището и минимум 22 градуса.
Ами някой ми поясни че бойлер на газ нямало да е икономичен и не знам за какъв тип газ се говореше.
  Максимум 10 куб газ за готвене и топла вода лятото за консумация  -около 12-13лв за месец -не мисля че на ток може да е толкова икономично.
 Съседката ни се отоплява с климатици и -като се покаже е навлечена с блузи и елеци и от коридора й  не ме лъхва топло.
 Аз се появявам по къс ръкав ,ако се позвъни на вратата и срещам обикновено слисани погледи.
  Та според мен  на газ е по -удачно.

# 80
Аз не виждам как мога да докарам сметка от 12-20 лв.месечно за газ в неотопляемите месеци?!Съседите ми плащат около 30 лв.лятото,ние между 30-40лв.,като това е само за топла вода.Отделно имаме и по 50-60лв.ток.Системата ни е с бойлер ,който се подгрява от газ,комшиите с проточен бойлер в котлето.

# 81
То е ясно, че всеки се отоплява така, както му е най-изгодно. Включително и при 26 градуса на въздуха ходи с пуловер и вълнени чорапи, а пък друг при 18 градуса по тениска. Затова е коректно да се каже - отоплявам еди каква си квадратура с еди колко си градуса постоянно, има или няма изолация и така горе долу може да се направи сравнение. Щото на едни им е жега и без никакво отопление. А щом има хора да се топлят на газ, а други на климатици, явно така им харесва и им е удобно на хората, затова го правят.

Съседката ни се отоплява с климатици и -като се покаже е навлечена с блузи и елеци и от коридора й  не ме лъхва топло.
 Аз се появявам по къс ръкав ,ако се позвъни на вратата и срещам обикновено слисани погледи.
  Та според мен  на газ е по -удачно.

Явно за твоята съседка е било по-изгодно да се отопляват по този начин въпреки възможността да се отоплява на газ. Няма значение как ходи в къщи, а колко градуса се поддържа там.

# 82
Там е студено . Това написах .
 В къщи имам радиатори във всички помещения и температурата е еднаква навсякъде /без терасата  /
 Не търпим студено и е включено на 50 -60 градуса .
 И не ми е жега без никакво отопление и няма как сина ми да ходи бос вкъщи и да е студено  Grinning
  Не казвам ,че тя трябва да се отоплява на газ .
  Факт е ,че в къщи е по -топло .
Ако си чела по -напред съм описала какво и как отоплявам -има ли изолация няма ли и так далее - затова коментара ти е напълно не на място.
И пак да си задам въпроса - 
  Как е коректен въпроса отопление на газ и на инверторен климатик -
 каква газ и следващото не е уточнено какъв уред  .
  На пример на пропан   -бутан има печки за отопление .
 но природният газ няма нищо общо с пропан бутана и цената не е еднаква ,
  газта не е уред ,климатика е уред работещ на ток ?
 Та аз ли не съм коректна или въобще въпроса не е формулиран правилно.

# 83
Там е студено . Това написах .
 В къщи имам радиатори във всички помещения и температурата е еднаква навсякъде /без терасата  /
 Не търпим студено и е включено на 50 -60 градуса .
 И не ми е жега без никакво отопление и няма как сина ми да ходи бос вкъщи и да е студено  Grinning
  Не казвам ,че тя трябва да се отоплява на газ .
  Факт е ,че в къщи е по -топло .
Ако си чела по -напред съм описала какво и как отоплявам -има ли изолация няма ли и так далее - затова коментара ти е напълно не на място.
И пак да си задам въпроса - 
  Как е коректен въпроса отопление на газ и на инверторен климатик -
 каква газ и следващото не е уточнено какъв уред  .
  На пример на пропан   -бутан има печки за отопление .
 но природният газ няма нищо общо с пропан бутана и цената не е еднаква ,
  газта не е уред ,климатика е уред работещ на ток ?
 Та аз ли не съм коректна или въобще въпроса не е формулиран правилно.

Споко де, то направо темата както е формулирана ти пречи, всъщност всичко те дразни. Давай го малко по-леко. Тук сравняваме информация, не си мерим....стандарта на живот, нали  WinkИ  в случай че някой го интересува има значение какви климатици се ползват, дали са във всички помещения и прочее важни подробности. Та нито познавам съседката ти, дето стои на студено, нито теб дето стоиш на 50 градуса. Аз гледам моите градуси и съобщавам цената за отопление на месец за 250 квадрата къща с всичко на ток в нея. За 23-24 градуса температура в стаите. Във всички стаи и коридори. Написах вече, че имам шест климатика, тоест навсякъде се отоплява равномерно и непрекъснато. Но да няма недоразумения - никого не карам насила да се отоплява на каквото и да е, така че няма какво да ми обясняваш дали коментарът ми бил на място или не бил. Така съм сметнала, така съм коментирала. Форумът е свободно пространство.

# 84
  • София
Аз не знам за какво спорите, отоплението с климатици е с около 25-30% по-евтино от това на газ, поне пет таблици се пуснаха по темата. При газта предимствата са други.

# 85
Ето нещо актуално, което говори достатъчно и без допълнителен коментар
http://otoplenie.info-mix.info/tablica-0.htm

# 86
Последна сметка за ток за два климатика- 69.70 лв

Имаме и газ, но не пускам още котела. Само за топла вода го ползваме. Сметката е 42.75 лв

Ако трябваше да се отопляваме на газ нямаше да е под 200 лв

# 87
  • София
Момичета, може ли някоя от вас въз основа на личен опит да ми каже кое е по-изгодно - отопление на апартамент в жилищна кооперация на електрическо котле или на индивидуално газово котле? Ако има и специалистки - моля да професионално сравнение и примерни изчисления?
Много ще съм ви благодарна!   bouquet

# 88
От опит казвам ел,котле ще е по-скъпо.

# 89
  • София
ДХЗ, благодаря ти! Аз имам опит с общ газов котел - хаос и високи сметки! Които сега търсят жилище - да го имат впредвид!

Общи условия

Активация на акаунт