Отговори
# 540
  • София
Здравейте! Прегледах предходните теми в търсене на онкогинеколог, който преглежда с направление, и само д-р Ковачев от ВМА се открои като име, но споменавате, че е особен като характер.

Сещате ли се за друг надежден лекар в София, който работи по НЗОК?

Някой има ли информация д-р Христо Станков колко взема за преглед+колпоскоп+цито?

# 541
Аз ходя при д-р Станков в Шейново. Не работи с направления. Записвате си час и прегледа +колпоскоп струва 40 лв. Заплаща се на регистратурата. Цитонамазка  - 20лв.

# 542
  • София
Благодаря за информацията! Питам изрично за цената тук, защото като звъннах в кабинета и питах сестрата за цените, тя ми каза да се обадя на касата - а оттам ми казаха 40 лв. преглед, 40 лв. колпо, 20 лв. цито, 40 лв. ехо #Crazy
Все пак при Ганчева всичко това излиза 60 лв...

# 543
  • София
Да,при Ганчева в момента всичко е 60лв.
Някой чака ли резултат от цито при нея newsm78,аз чакам вече една седмица,кога ли ще ми звъннат newsm78

# 544
  • София
Имате ли информация Ганчева къде дава цитонамазките за анализ?

# 545
  • София
аз не Rolling Eyes

# 546
Здравейте,пак нахлувам с въпрос. И по конкретно към някоя дама,която е била кърмачка,когато са я сюрпризирали с лош резултат от цито.

Влияе ли кърменето върху резултатът от изследването?

Питам този безумен въпрос понеже наскоро при въпрос свързан с вземане на яйцеклетки се оказа,че за да е всичко ОК,т.е. яйцеклетките да са с най-добро "качество" трябва да са минали поне 6 месеца от спиране на кърменето.
Питам понеже 2 месеца след реконизация резултатътр ми е 3Б,та си търся причина,че иначе май отивам на хистеректомия

# 547
  • София
По време на кърмене не се прави цито!

# 548
То хубаво не се прави,ама на мен даже 2 конизации ми правиха. А като попоитах за връзката между двете и ми казаха "Категорично няма връзка"

# 549
  • Бургас
Влияе ли кърменето върху резултатът от изследването?

Правила съм цитонамазки по време на кърмене, винаги съм предупреждавала, че кърмя и са ми казвали, че това няма значение. Дали са прави не знам.
Само един гинеколог ми беше казал да отида на подробни изследвания след като спра да кърмя.

Второто си дете го кърмих 17мес, през това време съм правила 2 цитонамазки и двете бяха втора група.

Да попитам и аз нещо: около половин година след края на кърменето ми излезе 3А група. До този момент не бях имала никакви проблеми от подобно естество. Поне 10г вече си правя редовни профилактични прегледи 2 пъти годишно, винаги всичко е било ок.
Сега заради тази 3А група правих няколко прегледа с колпоскоп, биопсия /няма ЦИН/, лечение ... от вчера съм отново 2-ра група, без атипизъм, но с хроничен ендоцервицит или поне така пише на изследването. Оплаквания нямам. Сега чакам поредната МБ.

Има ли момичета с хроничен ендоцервицит, от какво се причинява, как са ви лекували?
Разбрах, че може да се дължи на гонококи, хламидии, стрептококи, чревни анаероби. Други възможни причинители има ли?

# 550
  • София
Може да не съм се изказала съвсем точно...
Прави се, но не е показателна!

# 551
Именно и аз в тази посока мисля,че резултатът няма да е реален.

# 552
  • София
Има ли момичета с хроничен ендоцервицит, от какво се причинява, как са ви лекували?
Разбрах, че може да се дължи на гонококи, хламидии, стрептококи, чревни анаероби. Други възможни причинители има ли?
Може да се дължи и на микоплазма или уреаплазма.

# 553
Може да се дължи и на микоплазма или уреаплазма.

А болка има ли при него? Аз май се мъча сама да си поставя диагнозата  Confused

# 554
  • София
Хайде и аз да питам - спирала може ли да попречи на цитото или колпоскопията?

Общи условия

Активация на акаунт