Ужасът от квартирите през моите очи

• 20 454
  • 202
  •   1
Отговори
# 105
Прочетох темата по диагонал и реших да споделя мнение Simple Smile
Живяла съм на квартира, не съм гледала куче. Давам апартамент под наем и нямам нищо против наемателите да имат домашен любимец, ако го видя и преценя дали е ок. Не пазя толкова апартамента, колкото не ми се занимава с изнервени от лаене на куче или крясъци на папагали съседи например.
Майка ми има куче и й беше толкова трудно да си намерят квартира с мъжа й, че чак аз се ядосах! Накрая се принудиха да живеят на първи етаж, където е студено, защото навсякъде им отказваха. В случая животинчето е душичка и нищо няма да направи на скъпоценния апартамент...  Peace
Само не разбрах как ти си давала апартамент под наем, а майка ти си е търсила апартамент под наем, или толкоз ли е трудно да се събере 2 и 2.
Инак, ако апартаментът ти е свободен, пиши на авторката, на лични.

# 106
Апартаментът е във Велико Търново, а майка ми търсеше квартира във Варна...
Не е свободен. Иначе щях да предложа Simple Smile

# 107
Какъв НАП не разбрах  newsm78
Човек си декларира доходи и си плаща данъци върху тях  Peace

# 108
Цитат
Само не разбрах как ти си давала апартамент под наем, а майка ти си е търсила апартамент под наем, или толкоз ли е трудно да се събере 2 и 2.
Отдавания апартамент  може да се намира в Пловдив, а майка й да  търси апартамент за себе си и мъжа си във Варна, да речем...
Събери 2 и 2
Сори , авторката ме е изпреварила , но близо бях в предположенията- само за градовете не Simple Smile

# 109

Точно заради такива хитруши аз винаги имам ключ от имота. Мога да вляза когато пожелая, без предизвестие. Това е записано в договора и ако не им харесва - просто не подписваме.

Била съм наемодател, понастоящем съм наемател.

Имала съм проблеми с наематели, не е като да нямам разбиране по въпроса, но такова навлизане в личното пространство е много екстремно.

От жилището, в което сега живеем, хазяите ни имат ключ. Изрично ни попитаха дали сме съгласни, нямаха против и да нямат, ако ни е дискомфортно. Ние предпочетохме да има ключ и в тях. Живеем извън Бг и ако нещо се случи с апартамента, докато ни няма, добре е някой да може да влезе. Всичко става - обир, наводнение, пожар и т.н.

Но това не означава, че могат просто да си влязат без предупреждение и да си се ражождат в дома НИ. Наистина съм изумена, че има хора, които биха подписали подобен договор.

# 110
  • София

Точно заради такива хитруши аз винаги имам ключ от имота. Мога да вляза когато пожелая, без предизвестие. Това е записано в договора и ако не им харесва - просто не подписваме.

Била съм наемодател, понастоящем съм наемател.

Имала съм проблеми с наематели, не е като да нямам разбиране по въпроса, но такова навлизане в личното пространство е много екстремно.

От жилището, в което сега живеем, хазяите ни имат ключ. Изрично ни попитаха дали сме съгласни, нямаха против и да нямат, ако ни е дискомфортно. Ние предпочетохме да има ключ и в тях. Живеем извън Бг и ако нещо се случи с апартамента, докато ни няма, добре е някой да може да влезе. Всичко става - обир, наводнение, пожар и т.н.

Но това не означава, че могат просто да си влязат без предупреждение и да си се ражождат в дома НИ. Наистина съм изумена, че има хора, които биха подписали подобен договор.
Такава ни беше уговорката с бившите хазяи - за нещо спешно, наводнение и тн. В един момент почнаха да се обаждат че са идвали докато ни е нямало, после си идваха и без да се обаждат... Тяхно си е, имали право. Ми да си го държат, не може хем да вземаш наем хем да ти е на разположение.
Не сме го имали в договора, не бих подписала подобно нещо.

# 111
Авторката,
има една словесна заигравка с НАП, която винаги върши работа.

Наистина ли смятате, че наемодателите не си декларират доходите, че ги плашите с НАП?
Всички наематели ги регистрирам и адресно, такива нелегални не приемам.

# 112
Дори и да не ги декларират, едва ли някой би допуснал наематели, които не иска, дали заради куче или нещо друго, заради заплаха с НАП.  ooooh! Занапред сигурно много биха се разбирали двете страни  Laughing

# 113
  • Пловдив
Цитат
Наистина ли смятате, че наемодателите не си декларират доходите, че ги плашите с НАП?
Всички наематели ги регистрирам и адресно, такива нелегални не приемам.
Тук ли да го напиша в новата тема, която пуснах ли  newsm78
Наемодателката ми понеже беше много "готина" жена и всичките и съседи я "обожаваха" (живяла е в апартамента, като дете, а майка и се изнесе непосредствено, когато ние се нанесохме) чак ни гледаха съседите със съжаление, че сме се хванали да общуваме с тая .... #Cussing out Та тя си знаеше, че е любимка на входа и всички си имат за какво да се възползват при шанс да и направят мръсно. Нейната реплика беше:
"Ако ви питат тука разни любопитни съседи, защо сте в апартамента на майка ми ще им казвате, че сте ни роднини от друг град и ви правим услуга да не ходите по квартири." Това ми го е повтаряла поне 20 пъти все едно аз по цял ден стоя, като нея и майка и и се чудя с кой от съседите да клюкаря.

# 114
poohito, зарежи хазяйката Sunglasses, сега ти видях лентичката, честито!  bouquet

# 115
  • Пловдив
Ееее естествено, че тази "смотла" отдавна сме я зарязали. После 3 месеца апартамента беше на обяви (с моята покривка на дивана и на масата). Никой не го взе (може би хората са по-умни от нас или по-прозорливи) До днес 2,5 г. по-късно не е нает апартамента. Знам това, защото от epay получавам задълженията за ток (не съм се отписала от мързел), а то такива над 6 лв. няма.

# 116
От развитието на темата до тук очаквам следващата - " Гадни наемодатели!!! Взех си кон за домашен любимец и никой не иска да ми отдаде апартамент под наем!!! Какво ще ме посъветвате - да ги заплаша с НАП, или нелегално/скрито да вкарам коня в апартамента?"   #Crazy  newsm78

# 117
  • Пловдив
Цитат
От развитието на темата до тук очаквам следващата - " Гадни наемодатели!!! Взех си кон за домашен любимец и никой не иска да ми отдаде апартамент под наем!!! Какво ще ме посъветвате - да ги заплаша с НАП, или нелегално/скрито да вкарам коня в апартамента?"   #Crazy  newsm78
Няма начин според българското законодателство в областта на животновъдството и ветеринарната медицина е забранено да се отглеждат селско стопански и продуктивни животни на телрторията на градовете (това важи и за пчели - не можеш да си сложиш кошер на терасата, но кучешка колиба можеш).
Ако някой иска кон значи трябва да наема на село и тогава вече в договора ще може да се коментира има ли право на кон или не и къде ще го държи.
Другото е, че ако те хванат с кон в апартамент ще те съдят по регламентите за защита на животните. има си норми за ферми и условия за отглеждане на коне  Laughing Laughing Laughing
Има норми и за кучета и никъде не пише, че кучета над 30 кг. трябва да се гледат единствено на двор, защото другото било мъка за животното (това са си интерпретации на хората) има норми за квадратура и принципно не съществува апартамент с твърде малка квадратура за 1 животно (куче), ако са повече може да се излезе извън нормата и пак стопанина да бъде осъден и животните да бъдат конфискувани.
Знам, че в България не се случват такива неща.

# 118
Точно тук идва проблема , че в България наистина хората нямат културата да си обучават кучетата . Моето куче съм го обучавала специално два месеца след като го взех . Но говорим специално обучение , за което съм си отделила два месеца , докато не стане идеално кучето ( пак , не говоря за някаква военна подготовка Grinning става дума да знае ясно какви са правилата , като отделно може да си играе , но с правилните определени от мен играчки и когато му е време за игра). Ами , какво да ви кажа, едно нещо нямам изядено вкъщи (освен първия месец на обучението , но тогава си прибирах важните предмети така , че да не може да ги стигне) . Имам късмета да съм от по-заможно семейство и родителите ми ми купиха апартамент , но аз също не искам да имам щети особено по моя си апартамент. В момента даже имам две кучета - хъски и чихуахуа.  Никакъв проблем нямам с тях.

# 119
  • Be realistic - plan for a miracle.
Много ме ужаси това, че някои хазяи си позволяват да влизат в жилището със собствен ключ без предупреждение... и го възприемат за нормално. Това може да е квартира, но е моят дом - аз съм вложила в него от сърцето и душата си, за да го направя уютен и ми е скъп на сърцето, нищо, че не е моя собственост. Представата, че без предупреждение някой може да влезе и дето се вика да ме завари на калъп с мъжа ми, излизаща от банята или дори да ме няма, а той да обикаля, души и рови... просто ми се повдига, честно.

Да са ми живи и здрави хазяите, от тази тема осъзнах какви съкровища са. Превеждаме им наема по банков път и ги виждаме веднъж на 2 години, ако се наложи да се оправят някакви документи. Изключително внимателни и деликатни хора. В квартирата сме вече 4 години, обичаме я - тя е нашият дом, в който за пръв път заживяхме само двамата (преди това бяхме с други хора, съквартиранти) и дори да се изнесем един ден, защото това неизменно ще стане, винаги ще остане в сърцето ми тоя апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт