Ужасът от квартирите през моите очи

• 20 449
  • 202
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
От развитието на темата до тук очаквам следващата - " Гадни наемодатели!!! Взех си кон за домашен любимец и никой не иска да ми отдаде апартамент под наем!!! Какво ще ме посъветвате - да ги заплаша с НАП, или нелегално/скрито да вкарам коня в апартамента?"   #Crazy  newsm78
Няма начин според българското законодателство в областта на животновъдството и ветеринарната медицина е забранено да се отглеждат селско стопански и продуктивни животни на телрторията на градовете (това важи и за пчели - не можеш да си сложиш кошер на терасата, но кучешка колиба можеш).
Ако някой иска кон значи трябва да наема на село и тогава вече в договора ще може да се коментира има ли право на кон или не и къде ще го държи.
Другото е, че ако те хванат с кон в апартамент ще те съдят по регламентите за защита на животните. има си норми за ферми и условия за отглеждане на коне  Laughing Laughing Laughing
Има норми и за кучета и никъде не пише, че кучета над 30 кг. трябва да се гледат единствено на двор, защото другото било мъка за животното (това са си интерпретации на хората) има норми за квадратура и принципно не съществува апартамент с твърде малка квадратура за 1 животно (куче), ако са повече може да се излезе извън нормата и пак стопанина да бъде осъден и животните да бъдат конфискувани.
Знам, че в България не се случват такива неща.
Което ме наведе на култовата реплика
http://vbox7.com/play:b154074c
"Прасета не може, а кучета и котки- може"

# 121
Цитат
От развитието на темата до тук очаквам следващата - " Гадни наемодатели!!! Взех си кон за домашен любимец и никой не иска да ми отдаде апартамент под наем!!! Какво ще ме посъветвате - да ги заплаша с НАП, или нелегално/скрито да вкарам коня в апартамента?"   #Crazy  newsm78
Няма начин според българското законодателство в областта на животновъдството и ветеринарната медицина е забранено да се отглеждат селско стопански и продуктивни животни на телрторията на градовете (това важи и за пчели - не можеш да си сложиш кошер на терасата, но кучешка колиба можеш).
Аз този закон, за такава забрана не го знам, но това е наредба на столична община, от която е видно, че мога да имам кон, даже и с каруца и да си джиткам по улиците, ако съм си ги регистрирала и ми е забранено да си пускам коня да пасе в обществения парк, дворовете на училищата и детските градини...http://sofia.bg/smet/proekt_naredba_selskostopanski%20jivotni_22.2.pdf

# 122
Много ме ужаси това, че някои хазяи си позволяват да влизат в жилището със собствен ключ без предупреждение... и го възприемат за нормално.
И аз не го намирам за нормално. Имам ключове от апартаментите, но никога не бих отишла без предварителна уговорка. Не бих наела жилище при условие, че собственикът може да нахлуе докато правим секс например.

# 123
Нямам ключ и не желая да имам.

# 124
На мен ми е много интересно да обясни някой от посещаващите как посещава жилището... При масово мнение във форума, че свекървата няма право да има ключ от апартамента и мога да ходя на гости при майка ми само с предварителна покана.

# 125
От 5 години съм наемодател, не посещавам наемателите.
Била съм и от другата страна, мен също не са ме посещавали.

# 126
  • На земята, която е всъщност звезда.
А ако има и СОТ? Или наемателят няма право да си сложи, за да може наемодателката да влиза безпрепятствено? newsm78  

# 127
Бе как ще влизам да притеснявам хората?
Нали затова плащат наем, да си го ползват като свое.

# 128
  • Пловдив
Посещавали са ме без ад ме известяват. Не съм ги сварвала и не сме говорили за това, но зная, че са го правили.
Посещавали са ме и с известяване от типа след "10 минути идвам". нямаш право на "не, не е удобно". Въпросната, коментирана по-горе, първите 2 седмици не можех да я изгоня от жилището. идваше всяка вечер, винаги имаше причина някаква и задължително е много изморена, трябва да и предложа вода, може и сладки малко, да поседне, може и кафенце и т.н. и трябва да си говорим "любезно" към 1 час. Еееее аз не обичам много да си говоря с непознати хора, с които нито възраст, нито занимания и интереси ни свързват.
Един от първите ни по-остри разговори беше на тема, че аз не мога да прекарвам вечерите си в очакване тя или майка и да се появят.

# 129
Чуваме се по телефона и се разбираме кога мога да мина. И мен са ме "проверявали".

# 130
  • Пловдив
Телефана и разбирането ги приемама за нормални, това, което описах не го приемам за нормално.

# 131
  • София
Еее момичето е добре ако се съревноваваме за една квартира ще ме бие,моите домашни любимци са змии,ще е с предимство с ротвайлера Joy

# 132
Мненията ще са различни, в зависимост от това дали са погледнати през призмата на наемател или наемодател.
Да, случая с хазайката, която е досаждала на наемателите си- никак не е добър, а какво ще кажете за наемателка, която като няма какво да прави- досажда с присъствието си на хазяйката или пък като реши да излиза- оставя на хазяйката децата си да й ги гледа. По няколко часа на ден, почти всеки ден... Тя, хазяйката, нали си няма друга работа, що да не бъде безплатна детегледачка???
А в конкретния случай- децата са два терминатора, в сравнение с които един ротвайлер е кротка безобидна душица.
Това е от гледната точка на алчна и зла хазяйка- нали по дефолт всички са такива...

# 133
  • при късмета
Еее момичето е добре ако се съревноваваме за една квартира ще ме бие,моите домашни любимци са змии,ще е с предимство с ротвайлера Joy

При мен определено няма да те бие, ще предпочета змиите. Не ме е страх, имам познат който гледа и изобщо не са страшни. Не вярвам отровни да гледаш. Змиите си стоят в терариумите и като се пускат не се прави без надзор. поне моя познат така прави.
Ако и друг собственик на змия я гледа по този начин няма да имам нищо против. Даже не миришат

# 134
  • София
 PeaceРядкост са хората като теб,поздрав от мен.Много чисти,тихи не ги разхождаш,още повече ,че са с документи и всичко им е ок.Безумие да гледаш отровни,при условие,че и дете имаме.

Общи условия

Активация на акаунт