ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 156 084
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
hmhm вероятно това е причината, понеже изрично лекарката попита лежал ли е и преди дали сме пускали стерилна урина. В такъв случай само мога да се радвам, че ги нямаме тези проблеми. Колкото са дали, толкова.

# 526
Сини очички, в някои градове никаква заверка не се прави - т.е. както са ти дали решението, след две седмици направо отиваш с него в социалните - двете седмици са за евентуално обжалване. Така, че щом са ти казали направо там, сигурно няма нужда от заверка  Peace
Моите писма с новите условия трябваше да отида да си ги получа в пощата.

# 527
Аз много дълго го написах първия път и за това ще ви досаждам пак. Нормално ли е, че не ни казаха процентите на самата комисия? Дали е, защото ще сме с по-висок процент и няколко диагнози или просто такава е практиката в първа градска?

# 528
  • Пловдив

Pали и аз така си мисля, защото лекарката ми каза направо в социалните. А заверката какво представлява, печат ли е или нещо друго?

# 529
Нямам идея какво е заверката, сигурно е печат, но и  на нас ни го дават в готов вид, направо за пред социалните. И да се заверява нещо, те явно си го правят още там, преди да ни дадат документа.
За %-тите - на нас ни дават решението с тях 10-на минути след явяването  Peace

# 530
  • Пловдив
Може понеделник да питам в социалните направо. Ние за решението чакахме 3 часа и лекарката (само една беше в комисията) започна да ми се прави на интересна като попитах от кога е датата на инвалидизацията, какво значение имало, че питам. Искрено се надявам да не ходя повече по такива места. 

# 531
Имахме документи от специалисти - нефролози,  уролози, детски нефролози, детски уролози, но явно вече много внимават какъв процент дават. Благодаря много за информация и се извинявам,  че питам за нещо вече написано.  Хубава вечер ви пожелавам.
Дали са ви нисък процент, понеже явно не прави инфекции и не сте били в болница. Моето дете също е с бъбречни проблеми и знам, че дори и без един бъбрек, ако няма инфекции процентът е под 50%.

Зависи, сина ми е с един бъбрек и му дадоха над 50%. Сега ще видим след като от процента зависят парите може и да променят нещата. На детенцето ми телка е до следващия януари.

# 532
Нямам идея какво е заверката, сигурно е печат, но и  на нас ни го дават в готов вид, направо за пред социалните. И да се заверява нещо, те явно си го правят още там, преди да ни дадат документа.
За %-тите - на нас ни дават решението с тях 10-на минути след явяването  Peace
Заверката е печат тип "Вярно с оригинала" и в него се записва датата на заверката и да послужи пред... когото трябва. Така, че на вас не ви го дават със заверката, а без нея. Заверката си я правите вие като изтекат 14-те дни за обжалване. И да - може и да минете пред социалните и без този печат /стига да е възможно в съответната соц.служба/, но задължително след като са минали 14 дни от датата на Решението. И затова sini_o4i4ki, няма смисъл да ходите в понеделник където и да е, тъй като документи не можете да подадете. Най-много да си вземете формуляр за попълване  Peace

# 533
В София последния път като подавах документи в социалните и занесох ТЕЛК-а ми казаха, че ще получа превод едва , когато дойде оригиналът от ТЕЛК комисията на телк-а. Ама и аз го написах...
Та тогава имаше едно 2 месеца без преводи. Сега не го правят това изчакване, така ли е?

# 534
  • Пловдив
На нашето решение има печат "Сверено с досието" с дата 09.02.2016.Предполагам, че това е заверката?

# 535
Хмм... Това "Сверено с досието " за първи път го чувам. От социалните ми казаха, че ще изчакат да получат оригиналът от комисията и чак след това ще има изплащане на помощта. Но моето инфо е старо. Това , явно е новото. Благодаря за отговора  bouquet

# 536
  • Пловдив
Явно навсякъде са различни доста неща. Утре може да се обадя в социалните да попитам, но като знам колко са отзивчиви държавните служители...

# 537
От коя дата ти е Решението sini_o4i4ki? Ако датата ти е също 09.02., няма как това да ти е заверката  Crazy
Сега погледнах - последно заверка съм си правила декември месец. На печата пише "Вярно с оригинала. Важи пред.... с ръчно изписана датата на заверката и мокър печат". Това всичкото се прави на копие на решението, не на оригиналното.

# 538
  • Пловдив
Да, датата е същата. При нас е мокър печат "Сверено с досието" и ръчно написана дата. Надявах се това да е заверката  Laughing Благодаря ви за информацията.

# 539
  • София
Окончателно потвърдено със заповед 70% -450 лв.☺

Общи условия

Активация на акаунт