Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво трябва да направя, ако ТЕЛК забави преосвидетелстването на съпруга ми?
Какво трябва да направя, за да получа обезщетения за инвалидност със задна дата след преосвидетелстване?
Какво е удостоверението от ЛЛ за частично платени лекарства от ЗК, което се изисква за интеграционни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво трябва да направя, ако ТЕЛК забави преосвидетелстването на съпруга ми?
Ако ТЕЛК забави преосвидетелстването, може да се подаде жалба до НЕЛК. Това може да доведе до изплащане на обезщетения със задна дата, особено ако забавянето е по вина на ТЕЛК. Важно е да сте запознати със сроковете в закона и правилника относно подаването на молби и да наблюдавате развитието на случая.
-
Какво трябва да направя, за да получа обезщетения за инвалидност със задна дата след преосвидетелстване?
-
Какво е удостоверението от ЛЛ за частично платени лекарства от ЗК, което се изисква за интеграционни?
Удостоверението от ЛЛ за частично платени лекарства от ЗК, което се изисква за интеграционни, съдържа информация за закупените лекарства и дали детето има специални диетични нужди. Личният лекар знае какво да издаде и удостоверението трябва да отразява закупените лекарства и специфичните хранителни изисквания.
-
Кога започва изплащането на пари за инвалидност и други помощи след заповедта от социалните?
-
Какво да правя, след като ТЕЛК промени процента на увреждане на детето ми?