ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 753
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • Стара Загора
Здравейте, момичета!
Аз имам запитване (не знам тук ли е редно да го публикувам, но ще рискувам).
2014 ме оперираха от рак на гърдата, махнаха само туморчето, защото беше в много ранен стадий, минах химио и лъче, явих се на ТЕЛК, дадоха ми 85% и.... сега получих писмо, в което ме викат за освидетелстване. Пак ли трябва да се явявам? Ще ми намалят процентите или просто ще ми кажат, че нямам нужда от освидетелстване вече? Пише, че искат производствена характеристика от предприятието, а аз от 1 година не работя (ще заминаваме в чужбина), т.е. предполагам нищо не трябва да нося в такъв случай?
Най-големия ми въпрос е какво означава КОЦ-ХА??
Комплексен Онкологичен Център ясно, ама това ХА?

# 376
Първият ТЕЛК е изтекъл, затова изпращат писмо, за преосвидетелстване. Нужно е да носиш това, което се изисква в писмото, както и епикризи, изследвания, които имаш в рамките на година или срокове, които са посечени в писмото.
Предполагам, че ХА е хистологичен анализ, който са направили в КОЦ.
Яви се и носи това, което ти искат. Нищо не губиш.

# 377
  • Стара Загора
Първият ТЕЛК е изтекъл, затова изпращат писмо, за преосвидетелстване. Нужно е да носиш това, което се изисква в писмото, както и епикризи, изследвания, които имаш в рамките на година или срокове, които са посечени в писмото.
Предполагам, че ХА е хистологичен анализ, който са направили в КОЦ.
Яви се и носи това, което ти искат. Нищо не губиш.

От сърце ти благодаря  bouquet Чудих се, чудих за това ХА.. Дори не се сетих за хистологичното изследване.. Благодаря : ) Ще се явя щом ме викат, пък каквото решат. Важното е да сме живи и здрави занапред.

# 378
Понеже личния ми лекар не е на работа вие сте втория вариант  Party
Та към въпроса: викат ме на ТЕЛК за преосвидетелстване (а аз съм си здрава вече), но видях, че искат етапна епикриза, а аз имам само стара такава (от предното явяване, където също бях здрава вече, просто бях претърпяла операция и т.н.). Та дали е възможно да се явя със старата етапна епикриза (и да не ме овикат и изгонят), защото пък ми е невъзможно да взема нова вече (личната е втора смяна утре, а мен ме викат сутринта преди 10:30 на ТЕЛК).

# 379
  • в полите на Балкана
До колкото знам не признават епикризи по-стари от 6м.

# 380
Понеже личния ми лекар не е на работа вие сте втория вариант  Party
Та към въпроса: викат ме на ТЕЛК за преосвидетелстване (а аз съм си здрава вече), но видях, че искат етапна епикриза, а аз имам само стара такава (от предното явяване, където също бях здрава вече, просто бях претърпяла операция и т.н.). Та дали е възможно да се явя със старата етапна епикриза (и да не ме овикат и изгонят), защото пък ми е невъзможно да взема нова вече (личната е втора смяна утре, а мен ме викат сутринта преди 10:30 на ТЕЛК).
А всъщност имаш ли нужда от нов ТЕЛК? Ако наистина си здрава и не ти е необходим, просто не ходи на ТЕЛК. Но ако ще се явяваш, да необходима е нова етапна епикриза, тъй като предишната ти /старата/ е важала до 6 месеца след издаването ѝ  Peace

# 381
Лошо за мен тогава.. Sad
Дано поне нямат против да я занеса по-късно или нещо от сорта. Благодаря за бързия отговор.

# 382

Ами здрава съм, единствено ръката ми се подува, ма то е нормално. Като цяло не ми се и занимаваше с това, даже не очаквах, че първия път ще ми дадат 80% инвалидност, а сега всички ми казват отиди, отиди, ще ти смъкнат процентите и пак ще си взимаш пенсия... Иначе ходя на контролни прегледи в онкото и т.н. както си му е реда. И така.

# 383
Добре де, защо като си здрава, ще се явяваш всъщност на ТЕЛК? И като си здрава каква епикриза ще занесеш "после"? И на база какво очакваш комисията да се произнесе за процент - на устен разговор с теб ли? Нали те се опират на етапната епикриза...  Crazy

# 384
Радвам се, че поне ти се забавляваш..
Ами не знам защо ще ходя, защото ми изпратиха писмо, с което ме викат утре да се явя. Аз реших, че нямам нужда да ходя, но всички, с които съм говорила ми казват да отида щом ме викат и че нищо не губя. Това е : ) Затова попитах относно етапната епикриза, защото всички други искани документи са ми на лице, но нова етапна нямам (по принцип знам, че се носи етапна епикриза, която отразява състоянието ти - подобрено, влошено и т.н.).

# 385
  • София
Ако на здрав човек да дадат процент инвалидност ще призная България за тотално най- долната мизерна държава в света.Нищо лично.

# 386
Нали ти е ясно, че ако дадат % на здрав човек, то някой друг /нуждаещ се/ ще бъде ощетен  Crazy

# 387
Жената писа, че е с онкологична операция- какво значи " здрава" ? Това, че тя се чувства добре е чудесно, но след такава диагноза се полага ТЕЛК/ и преосвидетелстване/, така че не виждам повод за недоволство.

# 388
Та дали е възможно да се явя със старата етапна епикриза (и да не ме овикат и изгонят), защото пък ми е невъзможно да взема нова вече (личната е втора смяна утре, а мен ме викат сутринта преди 10:30 на ТЕЛК).
Писмото ти е изпратено преди месец.

# 389
Жената писа, че е с онкологична операция- какво значи " здрава" ? Това, че тя се чувства добре е чудесно, но след такава диагноза се полага ТЕЛК/ и преосвидетелстване/, така че не виждам повод за недоволство.
Кой твърди, че е здрава, ние ли?!? Та тя самата, не е написала, че се чувства по-добре, а че е здрава - натъртила го два пъти, още в първия си пост. И на нея не ѝ се ходи на ТЕЛК, ама "всички, с които съм говорила ми казват да отида щом ме викат и че нищо не губя"

...

Общи условия

Активация на акаунт