ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 761
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
....
Залжително ли трябва да възтановявам здравния статус, изледванията стуват около 200-250 лв.
Възтановяването на здравния статус е 500 лв.
Въпрос на лична преценка  Crazy.
Аз по-нагоре си написах мнението - не мога да приема, че имате болен човек, на който не сте плащали здравните осигуровки толкова време, опирайки се на това, че след .... не знам колко си време евентуално ще вземете Решение ТЕЛК. Това е ...  ooooh!... Добре, че на човека не се е наложило влизане в болница или просто да се разболее нещо  Tired

# 361
  • Mediterraneo
Несериозно е.
Никой няма да ви върне внесени пари за здравни осигуровки, поне аз не съм чувала за такава процедура. Така или иначе всеки е длъжен да се осигурява здравно, откъде накъде ще връщат пари после?! Че и да лежите на това, извинявайте, ама е несериозно.

# 362
Несериозно е.
Никой няма да ви върне внесени пари за здравни осигуровки, поне аз не съм чувала за такава процедура. Така или иначе всеки е длъжен да се осигурява здравно, откъде накъде ще връщат пари после?! Че и да лежите на това, извинявайте, ама е несериозно.
Ами тука го пише :   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=812944.300;topicrefid=20
прочети тази страница.

Аз питам за платените вноски след подаване на документи в РКМЕ.
И ако ни инвалидизират с задна дата, тогава трябва да ги върнат, ние не сме виновни че ги чакахме 18 месеца да излезем пред ТЕЛК комисия

# 363
Здравейте имам следния казус явих се на телк на 23.03 2016г а чакам от 07.11.2014 от тази дата ме инвалидизираха с 80% самоосигурявам се разбрах че може да се върнат осигуровките със задна дата и да се изплатят така ли е ?И за 1г ли или от датата на инвалидизиране?
От тази дата /това е ДИ/, ще ви изплатят пари назад  Peace
Тъй като гледам, че от посочения по-горе линк аз съм отговорила на потребителката, че ще ѝ изплатят пари назад от болднатата дата, сега следвам да се поправя - тогава явно не съм разбрала, че става въпрос за възрастен човек и съм отговорила като за дете  Rolling Eyes Crazy, за което съжалявам. Не знам тази потребителка после дали е писала пак, да каже дали са ѝ върнали пари назад за внесените здравни осигуровки /не се ровя в профилите на потребителите да им следя публикациите/, но не вярвам да е станало  Crazy. Но тя за разлика от Вас не е чакала ТЕЛК-ово решение, а се е самоосигурявала. Когато задава въпрос дали ще ѝ върнат пари няма нищо лошо - ако стане, стане, но не е лежала на тази кълка през цялото време.

Вие не сте виновни, че сте ги чакали 18 месеца, вие сте виновни, че не сте платили на човека здравните осигуровки и сте имали лудия късмет, че за тези 18 месеца той не се е разболял  Crazy

# 364
Благодаря ви за отговорите.

На 18 ноември ще бъдем пред ТЕЛК комисия.
Кога трябва да направи ме изследванията, имали значение кога да ги направи ме.
Може ли да ги направя следващата седмица ( един месец  преди излизане  на ТЕЛК).

# 365
  • в полите на Балкана
Несериозно е.
Ами тука го пише :   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=812944.300;topicrefid=20
прочети тази страница.

И ако ни инвалидизират с задна дата, тогава трябва да ги върнат, ние не сме виновни че ги чакахме 18 месеца да излезем пред ТЕЛК комисия
Отговора се крие тук
Това е беше голямо чакане от 07.11.2014 ще ми е пенсията в Перник просто за мен беше важно дали ще ми платят здравните осигуровки назад и доколкото разбрах не в Н.З.О.К. а в НАП трябва да отида.

Дискусията можеше да се избегне, ако бяхте чели внимателно с разбиране.

За изследванията нямам представа. Никога не са искали каквито и да е изследвания с изключение на първото явяване, а то беше доста отдавна.

# 366
Несериозно е.
прочети тази страница.

Отговора се крие тук
Това е беше голямо чакане от 07.11.2014 ще ми е пенсията в Перник просто за мен беше важно дали ще ми платят здравните осигуровки назад и доколкото разбрах не в Н.З.О.К. а в НАП трябва да отида.

Дискусията можеше да се избегне, ако бяхте чели внимателно с разбиране.

За изследванията нямам представа. Никога не са искали каквито и да е изследвания с изключение на първото явяване, а то беше доста отдавна.
Вие какво разбрахте от вашия цитат, аз разбрах че само пита дали ги изплащат, след това има отговор че се изплащат, после идва отговор че е разбрала грешно.
Повече няма да гледам тук и за това няма нужда да отговаряте на моите въпроси.
Приятен ден.   Kissing Heart

# 367
  • Mediterraneo
Аз разбирам питането от цитата на мамаРаче по друг начин. Никъде не се говори за връщане на пари  Rolling Eyes

# 368
  • в полите на Балкана
Според мен в НАП е трябвало да се пита, НООООООО за мен си е леко глупаво да не кажа нещо друго да не се внасят здравни осигуровки на човек с увреждане.

# 369
Бясна съм #Cussing out, не била датата на 26-ти за Телка, изобщо документите не били там, айде и в другия Телк проверка да не са, айде в картотеката, а от там - ами нямате дата защото сте в пенсионна възраст и на пенсионери не пращаме писма, ако искате напишете си молба за явяване отново. А го дадоха за 1 г. заради това я умрем по-бързо (преди пак бяхме пожизнени и поради влошено състояние за рака мина на 1 г.- тежкото състояние... Запазвало се процентите и чуждата помощ за пенсия, ама онея за социалните и данъка и др. май не. А ходих да си търся писмото покана за Телка...и уж бяха проверили и знаехме дата 26.10 за явявяне... Shocked
И няма гриф пожизнено- какво да правим??

# 370
Здравейте, имам следния въпрос:
Обжалвали сме решение на ТЕЛК. Получихме писмо от НЕЛК, че случая ще се разглежда на 10.10.2016г.
Въпросът ми е къде се получава решението на НЕЛК и в какъв срок?

# 371
Т.е. събитието е вече минало ли, или сте написали погрешно датата за преразглеждане?

Решението или ще Ви го изпратят по пощата /препоръчано/ или в картотеката, но по-скоро си мисля, че е първия вариант  Peace

# 372
Преди два месеца получих писмо от НЕЛК в което пишеше, че ще разглеждат случая на 10.10.2016г. и не е необходимо да водя детето.
Нищо повече нямаше като информация. Затова се чудех как ще разберем решението на НЕЛК.

# 373
  • София
Какъв е срока за подпечатване на решението от ТЕЛК  на Макариополски 14 или 30 дни след получаване ?Звъня от една седмица там и няма свързване  #2gunfire

# 374
  • София
Последно си беше 14 дни - срокът за обжалване.
Не пише ли на самото решение отдолу със ситен шрифт?

Общи условия

Активация на акаунт