Какви поразии и странни неща заварихте след последните наематели?

• 39 214
  • 312
  •   1
Отговори
# 75
Няма как да си получиш имота така както си го дала,поне не в България. Naughty

# 76
  • на брега на морето
Ама вие сериозно ли? Къде са тези наематели, дето влизат и почват да боядисват да сменят дограми...и т.н.
Смених дограмата, защото от старата духаше осезаемо и наемателката опаковаше всички балконски врати и прозорците на кухнята. Получих пари накуп и смених дограмата, едно заради себе си, второ заради нея - защо жената да плаща скъпо парно и да й е студено.
А бояджийките ме попитаха дали разрешавам да пребоядисат и аз се съгласих, но ако знаех, че съветникът им по интериор е толкова изкукуригал нямаше да им дам благословия.

# 77
  • София
Чета ви момичета и се хващам за главата. Наемодател не съм, но съм била наемател - това което го описвате ме разбива тотално!
Относно вида за предаване - близка приятелка живее в Германия от 15 години. Тя си е голяма кокетка и винаги си е избирал страхотни апартаментчета за живеене, обикновено необзаведени. Това, което знам от нея е че при изнасяне е длъжна да предаде имота във вида, в който го е наела. Когато се мести баща й си взима 2 седмици отпуск и отива там да ремонтира - всяка дупка от пиронче на картина трябва да е изчезнала, бял латекс (в последния й договор трябваше да е точно определена марка). Веднъж сменя и ламината. Апартамента се предава в присъствието и на домоуправителя, като ако оставяш някакви щети, трябва да си платиш.

# 78
Вече 10 години даваме апартамент под наем на чуждестранни студенти. При изнасянето им освен някоя мръсна чиния и много паяжини и прах, не сме намирали.
Винаги им казваме, че имаме ключ. Досега съм влизала само няколко пъти, без да има някой от тях, но винаги след предупреждение. Единия път беше, за поправка на пералня, която се оказа, че не е счупена, а има банел от сутиен.
Миналото лято бяха ваканция, и бяхме им казали, че ще сменяме дограмата. И това лято, монтирахме климатик, а те бяха на лекции.
Сметките им винаги ние ги плащаме, а те ни дават парите като отидем за наема. Така няма и начин да останат неплатени сметки. Разбрали сме се да е до 10то число, но се случва да се обадят, че нямат превод и да изчакаме ден два. Никога не е имало проблем.

# 79
Пишещите във форума са представителна извадка от обществото ни.Вижда се, че пишат както наематели, така и наемодатели.
Четейки темите стигам до извода, че тук ( от което може грубо да се направи извод за взаимоотношенията между наемател-наемодател у нас) има само:
-Примерни изрядни, чисти и пазещи като свое наематели. Плащат си редовно сметките, правят си дори дребни ремонти за тяхна сметка... въобще- идеалните наематели... Мизерниците и вандалите са някакви изключения (но те пък не пишат във форума)
-Изрядни, добри и отзивчиви наемодатели, които правят всичко за наемателите си... сменят дограми, не мрънкат за дом. любимци... въобше- идеалните наемодатели... Алчните стиснати и зли бабички са някакви изключения ( те пък също не пишат във форума)
Къде е проблема се питам?
И едните добрички... и другите... Пък-Проблеми. Що така?

Проблема, естествено не е у нас. Ние сме от добрите. Нашите комшии са гадни, злобни, завистливи, груби и нечистоплътни....( ...               ... оставям всеки да си допълни)
НО- техните комшии - т. е. Ние- сме ангелчета.

# 80
Цитат
Пишещите във форума са представителна извадка от обществото ни.

Е, не са! Представителната извадка трабва да отговаря строго на няколко критерия. В противен случай не е представителна.

Би могла да се нарече извадка на отзовалите се! Peace

# 81
  • Berlin
pidetka, аз не разбрах ти какво завари след наемателите, та реши да попишеш малко в темата.

# 82
Пишещите във форума не са никаква представителна извадка.  Laughing

# 83
pidetka, аз не разбрах ти какво завари след наемателите, та реши да попишеш малко в темата.

Е, той чукча явно не читател- чети. Писах :Заварих следи като от бомбардировка- стените бяха като в Бейрут, заварих сменен бойлер с изгорял неработещ; заварих домашен любимец- котка, оставена ни, тъй като в новата квартира не ги искали с котка; А също така и да допълня-заварих закупена от мен чисто нова готварска печка в такова състояние, че трябваше да се изхвърли, а беше ползвана явно без да е чистена нито веднъж за период от 1 год.  Какви ли още не следи вследствие на безхаберие и непукизъм ( не само от ниската лична хигиена)
И се чудя- абе, къде ги намирате тези изрядни наематели???
Резонно очаквам да ме репликират "абе- къде са тези, идеалните хазяи ..."

# 84
А също така и да допълня-заварих закупена от мен чисто нова готварска печка в такова състояние, че трябваше да се изхвърли, а беше ползвана явно без да е чистена нито веднъж за период от 1 год. 
[/quote

Да не сме имали една и съща наемателка?  Mr. Green

# 85
pidetka, успокой се бе жена.Не си единствена,много сме.

Аз не твърдя, че съм идеалната наемодателка...жилището което давам в момента е без осветление.При големите порои отнякъде е влязла вода и лампите не работят. Rolling Eyes Наемателката не желае да намери техник въпреки,че съм казала ще платя.Стои си така с настолни лампи и ме чака да намеря аз майстор.Не ме нападайте.Търся.Първият предложи да разбие тавана и да види къде има прекъсване,аз му отказах.Ще търся друг.
Та идеални хора няма.Всички сме с кусури.

# 86
  • Варна
След единия наемател сменях две врати, на банята и едната спалня. Бяха разбивани и не подлежаха на ремонт. Апартамента беше на 5 години, врати mdf. В едната спалня , където си слагал парфюм ламината е на огромни петна, с какво ли не съм го чистила, не се оправя. 4 години не беше чистил прозорци в едната стая, щорите бяха мухлясали ( сложих ги, когато се нанесе). Следващите  - семейство , вратичките на долния ред шкафове на кухнята съсипани, смених ги с нови, но не можах да намеря същия цвят. При изнасянето на спалнята си ( апартамента е необзаведен ) ламината е зверски надран. На тавана , отстрани щирма петна от олио.  След всеки наемател поне седмица чистене. Боядисва се. За боядисване труд 500лв. ( 200 кв. м . стени и тавани) . Със сегашните наематели не съм се виждала от 1,5год. Плащат по банков път, следя сметки. Апартамента го прежалих.

# 87
  • на брега на морето
Пидетка, я кажи какво прави  котката, а и снимчица може да пуснеш  Grinning

# 88
Пидетка, я кажи какво прави  котката, а и снимчица може да пуснеш  Grinning
Сигурно е на казаните за боклук Laughing

# 89
я кажи какво прави  котката, а и снимчица може да пуснеш  Grinning
Ще споделя, относно подарената ми котка:
(Вече съм на коте, понеже относно кучето ни (ротвайлер),
синът ми направи "сделка" с мома, т.е. и го подари, има двор, има всичко необходимо)
Котката ми Зара, сдадена ми с хигиенни навици набеляза да си "остри" ноктите,
на подлакътниците на дивана "Сенатор".
Скрит текст:
Ами претапициране: 100 лв. , от цена на дивана- 1680 лв. Диванът е мой.
Кучето никаква материална щета не беше ми нанесло.
Ами туй е, споделих!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт