Индийски сериали, филми и традиции ~ Тема 10

• 52 663
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Бубе  Hug Принципно не е невъзможно, защото каквато съм кукувица със сигурност ще мога да го гледам сутрин в 5. Главните като визия ми харесват, но като игра не ме грабват. Изключвам Сантош и другата снаха, но Сурадж и Сандия нещо не ми пресъздават емоции. Може би защото в Цветовете Сара и Ангад бяха перфектни, па сега за РазвратовИ нямам думи по отношение на играта.
Но съм била точно в този търговски център дето е снимано. Като видях как Сантош и мъжа и гледаха като прецицали и в главата ми нахлуха спомени, та за това ме е яд, че ги няма целите епизоди.

Съгласна съм с теб! Няма втори като Сара и Ангад по отношение на химия и игра. При тях се виждат истински чувства. Когато са заедно са взривоопасна комбинация. На фона на тях никой не може да ме грабне така. Уникални са ...  txtloves txtloves txtloves

Виждам, че теб и Развратови са те грабнали и вероятно има защо ...  Hug

Но да ти кажа и в Светлината въпреки, че няма как да са като другите на мен Сурадж и Сандия ми харесаха като двойка. Имат прекрасни моменти - забавни и сладки са. Според мен ако загледаш сериала ще ти харесат. Освен тях и второстепенните актьори са супер. А сериала като цяло е доста забавен, интересен и поучителен. Да не говоря наистина, че и в него има доста поуки ...  Hug

Не знаех, че си била на същото място. Кажи ми само кой е епизода и ще ти го намеря цял. Има един сайт дето ги качват цели ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Има и сайт дето са качени целите епизоди на "Светлината" по БТВ до тук - ако го загледаш и тях може да ги видиш. Мисля, че ги има и в vbox 7 ... 
newsm10

# 496
Интересна тема сте подхванали! Аз не следя Булката, но по отношение на разводите мога да кажа, че и в Индия имат такива. Както казва Зиз, няма как да няма. Определено там са по-малък процент, но има такива. Бандитка казваше, че на места още има ситуации с детски бракове и т.н., както и хора не признаващи развода. Но разводи има ...  Peace

Според мен много зависи в коя част на Индия живееш и кой как е възпитан! Дали спазва стриктно традициите, дали би се престрашил и т.н. На много места се слуша свекървата и когато тя каже нещо край. Някои жени вероятно търпят какво ли не, само и само да не се стигне до развод и да ги одумват. Но когато няма любов или разбирателство - не е редно да ги женят така.  Wink

Разводи има! При някои известни се случва - Сара е разведена, както и други актьори. Съществуват и аранжираните бракове - майката избира жена на сина си и го жени. Пък дали той я иска или не е друг въпрос. Често се случва да не възразява, заради традициите и т.н. Но според Бандитка при известните личности с аранжиран брак често има вътрешни споразумения - едно за пред хората и друго иначе. Понякога се случвало мъжа да иска да е с жена, която сам си е избрал и т.н. Не знам, но в този случай винаги се сещам за Ангад и Сара - определено са си доста близки и не могат да ме убедят, че са "само приятели"...  newsm76 

Както и да е! Днес прочетох интересна статия, за област Раджастан. От нея ми се изясниха доста неща за населението там. Те просто са доста ограничени. По-късно ще я напиша да я видите. Тя е по повод Светлината, но споменават и Булката ...  Hug

Някои сериали са точно с образователна цел ... 
bouquet

# 497
  Роксис, много ти благодаря. Аз уж чета всичко, но съм пропуснала момента, че Сандия е арестувала бандита и тези трите са искали да го освобождават.  Hug

В днешната серия Сурадж се върна и каза, че е трябвало да балансира между майка си и съпругата си и в деня на инцидента е избрал Сантош. Менакши реши да ги сдобрява. Сантош също разпитва за Сандия. Ще гледаме какво ще се случи. Двамата едва ли ще се разделят, но сега ще има известно време драми.

Да това е причината! Иначе и аз вярвам, че Сурадж и Сандия пак ще се съберат. Може да има малко драма, но нещата ще се оправят. Интересно ще ми е как Менакши ще ги сватосва отново и ще им помага ... Mr. Green  Heart Eyes   Hands Clap

# 498
Roxis Hug аз си ви чета редовно бе мац, в час съм с всичко  hahaha hahaha hahaha

Не знам, за сега още не съм се решила. Плюс това ми се струва, че този филм е с предизвестен финал. Не ми се гледат повече драми. След Цветовете повече не искам да  си причинявам това. Не знам защо, но си мисля, че на финала Сандия ще си замине в ползу роду и може би това е по съществената причина да не го започвам.

Иначе и дума не може да става за сравнение на физики и химии с Развратови и Сара и Ангад. Ето например РазвратИ си ме кефи от как се е появил, а Пратюша въпреки, че е много красива органически не я понасях. И те така. Поживьом, увидим  Joy Joy Joy Joy Joy

# 499
Бубе Hug Това са епизодите около 20 юли 2012 г.
Ще ти бъда много благодарна ако ги намериш   bouquet

# 500
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Ох беееееееееее.... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Марвелооо, давай дружно да си запишем час за доктор hahaha hahaha hahaha hahaha
Ти подхвана Светлината Sick Аз Кармата Crazy Crazy Sick Луда работа.... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 501
Ама оуууу...ти нещо против молитвите към биогинята -майка ли имаш... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Ше се молим искрено пък да видим... hahaha hahaha hahaha
Вместо си тупаш капата у земята, че ще дойда с теб там и то с мисия дет и тебе ще возим насам-натам...тя ме бъзика... Joy Joy Joy Joy Joy

# 502
Ето статията за която ви говоря! Тя е от днешния брой на вестник "ТВ Сага". Прочетете я - стори ми се доста интересна ...  smile3525 newsm76  Kissing Heart

Земя на крале!

Сериалът "Светлината на моя живот" се снима в една от най-живописните провинции в Индия - Раджастан. Изгарящото слънце на пустинята Тар огрява тази свещена територия, за която се смята, че е люлката на древната индуска цивилизация. Наричат това място "Земя на крале" заради множеството хилядолетни дворци, обитавани в миналото от велики династии.

Раджастан обаче не се е променил много от древността. Това е най-консервативната област в Индия, обитавана от близо 68 милиона души. Тук населението все още спазва традиции от индуизма, непроменени от 5000 години. Местните власти се опитват да направят всичко възможно, за да възпитат обществото в модерни разбирания. Телевизионната индустрия е основно средство в изпълнението на тази задача. Освен постигането на висок рейтинг, раджастанските сериали имат и по-висша цел - да образоват. Така например в "Светлината на моя живот" основният конфликт се върти около трудностите, които изпитва образованата Сандия в дома на свекърва си - Сантош, за която дипломата и излишните знания не само не са ценност, но са заклеймени. Сандия успява постепенно да промени разбиранията на Сантош  и на останалите си роднини.

Друга известна в България поредица от Раджастан е "Малката булка", в която малката Ананди е принудена да се омъжи на невръстна възраст - остаряла традиция, срещу която се противопоставят съвременните обитатели на провинцията.

# 503
Ама оуууу...ти нещо против молитвите към биогинята -майка ли имаш... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Вместо си тупаш капата у земята, че ще дойда с теб там и то с мисия дет и тебе ще возим насам-натам...тя ме бъзика... Joy Joy Joy Joy Joy

Аз на яхтата ти нема се возим Naughty
С хеликоптерчето може  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Чекай да се дигне мъглата в Индия и ще отпрашваме  Joy Joy Joy Joy Joy

# 504

Дрее ми за мъглата...аз ше си намерим храма нищо, че съм кьорава в мъгла и муча... Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 505
Roxis Hug аз си ви чета редовно бе мац, в час съм с всичко  hahaha hahaha hahaha

Не знам, за сега още не съм се решила. Плюс това ми се струва, че този филм е с предизвестен финал. Не ми се гледат повече драми. След Цветовете повече не искам да  си причинявам това. Не знам защо, но си мисля, че на финала Сандия ще си замине в ползу роду и може би това е по съществената причина да не го започвам.

Иначе и дума не може да става за сравнение на физики и химии с Развратови и Сара и Ангад. Ето например РазвратИ си ме кефи от как се е появил, а Пратюша въпреки, че е много красива органически не я понасях. И те така. Поживьом, увидим  Joy Joy Joy Joy Joy

О и при мен не може да става дума за сравнение! За мен никой не може да е като Сара и Ангад - те са уникални и неповторими във всяко отношение. При тях има страст, химия, прехвърчат искри във всеки поглед и във всеки жест ...  Mr. Green  newsm76 Two Hearts  love001 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

"Светлината" обаче ми харесва. Сандия и Сурадж са много сладки. Надявам се, че не си права относно финала. Честно казано не вярвам да е такъв. Аз се надявам на хубав и щастлив финал. Другото би било ужасно. Само това остава - още съм бясна заради финала на "Цветовете", но за мен той си свършва щастливо с раждането на Садна и радостта им с Алек при появата на дъщеря им Куши. Другото не го приемам и край ...  newsm10  Flushed Heart Eyes

Мисля, че "Светлината" трябва да завърши добре - нали е пак с образователна цел. Как образованата Сандия променя закостенелите хора в дома на съпруга си. Но ще видим - в тези индийски сериали нищо не се знае до последно. Все измислят по някоя щуротия накрая. Иначе ако се решиш да го гледаш и ти трябва нещо - казвай ...
Hug

Бубе Hug Това са епизодите около 20 юли 2012 г.
Ще ти бъда много благодарна ако ги намериш   bouquet

Това за епизодите го писах аз! Ще опитам да ти ги намеря ...   bouquet

# 506
Марвело Hug още с днешна дата ще отрепам... Naughty
Кай си молитвата, че ти остават часове до срещата Mr. Green

Тая Тъпата мноу ме кефи в гетото hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Ше умрем с нея... Joy Joy Joy Пък и да попадне на съквартирантка...бившата слугиня на Кхакур Joy Joy Joy Joy

А, тоя Виир къф е луд....от няколко серии праща Ича да пали по всички параграфи...а па тая не спре да му ходи по Д-то и да му се извинява... hahaha hahaha hahaha hahaha
Дан забрайм да кажем,че отново се стегат куфари за Щатите... hahaha hahaha hahaha hahaha

# 507

Дрее ми за мъглата...аз ше си намерим храма нищо, че съм кьорава в мъгла и муча... Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Тая па  Joy Joy Joy Joy Joy как ше стигнеш до там ма  hahaha hahaha hahaha
Със седмици сега нема полети до някой места  Joy Joy Joy Joy Joy

# 508

Тая па  Joy Joy Joy Joy Joy как ше стигнеш до там ма  hahaha hahaha hahaha
Със седмици сега нема полети до някой места  Joy Joy Joy Joy Joy
Кво ми пука ма... Mr. Green бана не... hahaha hahaha hahaha
Аз да не съм казала, че тръгвам утре.... hahaha hahaha hahaha
Имам търпение за божийте армагани...пък и в тоя студ не мой си ползвам яхтата, че лъа... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 509

Зиз Hug нещо ми се струва, че за разходка с хеликоптер и яхта си се размечтала  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Аууууууу, толкова ми забива при рускините, че ми иде да  hit

Сега паднах от смях с тая светлина  Joy Joy Joy Joy Joy
Миналата седмица попаднах на епизоди, дето Сурадж е на някакво състезание в Сингапур и днес реших да ги изгледам. Какви са тия 5 минутни серии.  newsm78
Та точно тия моменти в Сингапур бяха много забавни. Като се почна още в самолета, та до тяхното отпътуване от Сингапур.  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Точно това със сигурност ще го гледам по БТВ-то  Peace
Явно сериалчето наистина е забавно и интересно, но нещо главните не ме грабват с игра  newsm78

Сандия като се влюбва в Сурадж става още по-красива. Сега до няколко дни вероятно след Нова година ще дават това, което разказах преди - как Сурадж се къпе, а Сандия му носи кърпа. Тук обаче пак се бях объркала и се извинавам то като дават само по 5 мин толкова съм и разбрала. Истината е, че Сурадж като разбра, че Сандия го е видяла така се засрами, че преобърна кофата с водата после се изправи да пусне душа, но не можа и тогава Сандия започна да го полива с канчето да се изплакне. А тя се подхлъзва на сапун и за да не падне Сурадж я хваща. Във видеоклип бг някои от по-старите серии са изтрити, а в сайта на БТВ има откъси от всички епизоди само най-интересното. Ако искаш може да ги гледаш. newsm10

На мен много ми харесва песента на Сандия и Сурадж и често си я пускам.

Общи условия

Активация на акаунт