Нашите кухни - 56

• 100 464
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мили дами. Ние приключихме с кухнята още преди около 7-8 месеца. Разглеждам тази тема, защото все пак ми е интересно какво правите вие Simple Smile

Пиша заради въпроса с щорите. На мен лично ми е много болезнен. Много исках вертикални текстилни щори за нашата кухня. В крайна сметка трябваше да се задоволя с алуминиеви хоризонтални по настояване на любмия, че вертикалните били грозни, не ги харесвал и т.н. Та сега си имам алуминиеви и хич не ги харесвам.

Ето я кухнята, в деня на монтирането
http://prikachi.com/images.php?images/885/7810885a.jpg

И снимка, на която се вижда и прозореца с грозните щори(снимката е след коледната украса Laughing)
http://prikachi.com/images.php?images/867/7810867d.jpg

Скрит текст:
Тези алуминиевите щори ми стоят много по-офисни и направо не мога да ги гледам. Още по-яд ме е, че съсипват и самата дограма защото се захващат за нея, т.е. ако реша да ги свалям си оставам с дупките по дограмата. Вероятно няма да ги свалям и ще се примирявам с тях, най-много да ги прикрия с някое перде. От една страна пердето е по-лесно да потдръжка, переш и пак закачаш. За тези текстилните щори съм чувала, че се перат трудно, още повече в кухня, където сто на сто ще обират и миризма и ще искат още по-често пране. Една приятелка бе споделила, че след прането им във вана, навити на руло (както препоръчал продавача) вече за нищо не стават. Все пак все още си мисля, че с тях кухнята ми щеше да изглежда най-завършена.

Въпреки, че е завършена от месеци, все още съм с "временен" полилей , обещаха ми тея дни да ме снабдят с нов, като съм си харесала този спот:
Скрит текст:

# 136
  • София
Аз много харесвам алуминиевите хоризонтални щори и особено не понасям пердета.
Има много голямо разнообразие от цветове, не е задължително да са в офисно сиво/сребристо.
Особено добре стоят цветове, които като видиш на мостра и си казваш "това не знам как бих го съчетала".
Аз рискувах с един такъв цвят и останах изключително доволна, всеки който дойде и харесва първо точно щорите.
Освен това се чистят лесно от пхрах, като всяка седмица се бършат с онези рошави четки.

# 137
  • Пловдив
Момичета,извинявам се за забавянето на обещаните снимки,но много ангажименти имах.
Не съм качила снимки на старата кухня.Шкафовете бяха до горе и беше решена в кафяв фладер,стъкло и маслено зелен плот.Ето я новата -изцяло в бяло
http://renydent.snimka.bg/architecture/stai.831058.34591772
от тук нататък
Пода не е сменян-маслено зелена мозайка с бордо.
Ако се чудите на многото чупки над аспиратора това е окачен таван в който е скрита аспирацията.
Няма такъв рахат не се усеща грам цигарен дим а у нас сме пушачи.
Механизмите са блум,Микровълновата не е вградена защото реших да си ползвам старата/на 2 години беше/.Е точно след седмица се развали та купих нова,ама вече беше предвидено да не е вградена.Котлона е Бош-3 газ и един на ток.Миялната е Сименс-супер покупка се оказа.Старата беше Аристон но по тясна-даже още е в гаранция-и от нея бях доволна.Хладилника си е стария-вече е на 7 години ,но си го харесвам много

# 138
А задължителни ли са щорите? Имат много офисно излъчване за мен и освен ако няма някаква наложителна причина, никога не бих си загрозила стаите така  Confused

Всъщност не знам.....към щори съм се насочила.На първи етаж сме, не точно де, над гаражи се намира и ще ни виждат.

ranimi май и аз към такива клоня все повече.За всеки прозорец индивидуално ли са захванати?
Момичета, някой знае ли къде се разрязват кант дръжки?За Пловдив става въпрос? Tired

Щорите се захващата и правят по размер за всеки прозорец, монтажа е изключително лесен. Всички гости до момента посетили апартамента ни все за тях се лепят, много ги харесват, но те са си ефектни според мен. Случайно избрах този вариант, тъй като нямам много място между леглото и прозореца - имам само една тясна пътечка, на която ако пусна и пердета нищо няма да остане като разстояние за минаване. Не съжалявам, напротив много съм доволна!

# 139
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Здравейте,

Искам и аз да се похваля най-после с почти готова кухня  Grinning

Преди да стане кухнята следих темата доста дълго време и искам специално да благодаря на всички за споделените идеи, мнения и чисто практически решения- бяха ми изключително полезни.  Hug

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 12:14 от dtra

# 140
Dtra, честита кухня! Страхотна е, а в комбинация с точно това зелено, се е получило много свежо  Heart Eyes
Рени, честита кухня и на теб   bouquet

Ние сме отложили и кухня и всичко за след празниците, дано не се помотваме много .

Благодаря на всички, които изказаха мнение за гранитогреса, и аз се опасявах от същите проблеми, но толкова ми харесва десена, че май съм готова да рискувам  Embarassed А дали няма някакво вълшебно мазило, с което да намажа плочките, да кажа "щрак" и да лъснат гланцирани  Laughing?

# 141
Rallichka, благодаря и аз много си харесвам зеленото на стените.  Blush

# 142
dtra, страхотно съчетание на тип ретро кухня и зелените стени, супер е! Peace Аз се чудя за цвета на нашите стени в кухнята, и тя ще е такава като твоята и като на blondie_anna - ретро. Засега мисля да са в цвят светло капучино...Защото ще има тук там акценти на рози - перденца, лампа, други аксесоари.
renydent, много ми допада функционалността на кухнята ти - много органайзери, помислено е за всичко Peace Честито!

# 143
Помогнете в избора на дозатор за вграждане - http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=35&products_id=3946 или http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=35&products_id=167

Честити кухни на dtra и renydent!

# 144
Coma - според мен зависи и от смесителя, който сте избрали. Аз по принцип не харесвам такива дозатори. Но ако трябва да избирам измежду тези 2та, бих избрала този на Teka.

# 145
  • Blondeville
dtra, чудесна кухня, много ми харесва   bouquet

# 146
По скоро кой от двата дозатора е по некитайски? Mr. Green

ladyjj, благодаря за отговора.

# 147
  • Пловдив
Благодаря момичета.На снимките изглежда доста стерилно,но всъщност не е така.Помещението е голямо и ми е трудно да снимам всичко наведнъж.Хол,дневна и кухня е едно и наистина с декорацийте стана много добре

# 148
Благодаря на всички за хубавите думи!  Hug

Забравих да спомена, че всъщност мебелите са от масив-както корпуса, така и вратичките.
Само гърба и плота не са.

Наистина 20 години чаках за такава кухня, но накрая си я направих както ми харесва.
Още не съм сложила перденца (смятам да са дантелени) и някои други дреболии, и приключвам.
 ooooh!

# 149
Здравейте!

Тази тема ми е  изключително полезна и  моля за съвет и идеи!

Как ви се струва мивка до свободно стоящ хладилник?

http://nikitita.snimka.bg/other/snimki.55442.34605125

Това на което държа е голяма работна зона, което определя  мивката да не заема централно място.

Мивката ще бъде под плот за шкаф 50см, ел.плот-двоен, микровълнова свободно стояща/ засега няма предвидено място/

Пред хладилника е вратата на бокса, а пред фурната вратата на балкона.

Ограничена съм от всякъде!  Моля, помагайте!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт