Нашите кухни - 56

• 101 912
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Сф
Момичета, и моите забележки са като вашите, просто не описах всичко.
Дръжките и на мен не ми харесват, искам нещо по-лесно за хващане.
Коминът ни е в най- дясно, точно където е печката и затова там трябва да е и котлонът. Много ми се иска 4-ка плоча да сложа, и голяма миялна, ама пущо му и място. Няма да ми остане много работен плот, нито шкафове. ЛАвиците исках да ги има, защото колекционирам чаши от местата, където пътувам, но също съм на мнение, че до хладилника трябва да се сложи още един шкад и полиците да се скъсят.
Ние сме високи, аз съм 172см, мъжът ми е по-висок, но все пак повече от 90 см ми се вижда много за височина на плота.
И да спомена само, че заслугите за проекта не са мои, а на дизайнерка. Аз само малко я нсочих за цветовете, тя ги "закова" чудесно. Само синята решетка не ми харесва, това решетестото ще бъде сменено може би със син гланц, за да се откроява. МДФ материал.

Благодаря за мненията, приемам още  Hug

# 271
  • густо майна Филибето
С този ви ръст можете да си позволите и 95см плот, аз съм 160см и 90см ми е добре, особено що се отнася до мивката.

# 272
  • Добрич
Не съм сигурна дали това, което ще кажа е възможно технологично да се направи, но ето идеята ми:
Под шкафовете /вкл. съдомиялната/ се слага лайсна, която скрива крачетата за повдигане на шкафовете. Дали не може там да се намали височината с 5 см и да вмъкнете съдомиялна 82 см висока?

Редактирам- май не е възможно, точно заради съдомиялната.
 другият вариант е да изравните изцяло пода и така да редите уредите.

# 273
  • София
Мираж, в никакъв случай не бих махнала полиците, нито бих ги намалила. Шкафове, шкафове, обаче и въздух трябва да има. Микровълновата спокойно може да застане под тях по някакъв начин. Бих сменила местата на чекмеджетата и миялната или по-скоро бих сложила чекмеджетата там, където е печката на мястото на бутилките, които може и да ги няма, но по-широките чекмеджета са необходимост. Имай предвид, че тези дълбоки и тесни пространства се чистят по-трудно. Като гледам и ти имаш такава идея, та я подкрепям.

# 274
  • Русе
Аз съм 1,73 и 95 см ми е кухнята, даже мога да я вдигна още 2-3. Така че вдигнете я и премести миялната. Понеже наистина е малка кухнята, по-добре сложи 45 см, но махни този шкаф за вино, абсолютна прахосъбирачка на такава малка кухня. За 4-ката котлони обаче съм съгласна. На 2-ката не можеш да сложиш 2 нормални тенджери едновременно.
Аз все пак смятам, че можеш да махнеш тези рафотве и да ги сложиш някъде из трапезарията, така хем ще се виждат и от гостите, хем със сигурност ще ти трябват още шкафове. Като се увеличите къде ще събереш всички чинии, чаши, купички и ..... при положение, че долу почти нямаш шкафове. Иначе много ми харесва кухнята.

# 275
За рафтовете за виното и аз подкрепям Мегисан - при ограничено пространство не ти трябват подобни паразитиращи рафтове. И ние пием доста вино, но никога не съм имала потребност да редим бутилки на показ  Rolling Eyes Винаги има място, където да се подредят  Peace

# 276
Винаги има място, където да се подредят  Peace

При мен се оказа, че няма място   Grinning Навсякъде има рафтове, и височината не е достатъчна да се съберат високи бутилки. Та това се оказа, че не съм измислила Wink
Но при малка кухня определено може да се мине без такъв шкаф, в него отворени бутилки трудна работа да лежат.

Miraj, харесва ми проекта и промените, които ще направиш - за решетъчните вратички и дръжките (тези все трябва да ги подхващаш). 

# 277
  • Сф
Дизайнерката каза, че рафта за бутилките го е сложила за да е огледално на рафта с подправките от дясно на фурната. Аз въобще не съм го и искала, но това е лесно за промяна. Определено довечера ще замеря на височина 95 как се работи.
Въпрос- как ви се струва мозайката на гърба? Според майка ми напомняла на басейнова мозайка, а на мен ми харесва.

# 278
На мен, сама по себе си мозайката ми харесва, но някак...поне в моите очи "се бие" с решетките по-горе...Не знам дали ме разбра. Става насищащо откъм квадратчета. Мое мнение, разбира се Peace

# 279
Решетките може да не са на целите вратички, ето пример и още един или да се съчетаят и с такива на долния ред. За мен лично внасят свежест и разнообразие. Друг вариант е да ги замениш с перденца, също много уютно се получава. Още един вид. Може и някак по-симетрично да се сложат, примерно от двете страни на абсорбатора.

Мозайката ми харесва, не ми е минало през ум да я сравня с басейн.

# 280
  • sofia
Аз съм 1,73 и 95 см ми е кухнята, даже мога да я вдигна още 2-3. Така че вдигнете я и премести миялната. Понеже наистина е малка кухнята, по-добре сложи 45 см, но махни този шкаф за вино, абсолютна прахосъбирачка на такава малка кухня.
Подкрепям за височината и предложението за подреждане- мивка, миялна, фурна.

За мозайката - въпрос на предпочитания. Иначе цветовете много ми харесват.
Помисли да не е целия гръб мозайка, а само част от него, някакъв акцент. Може по вертикала, може и по хоризонтала.
Скрит текст:

# 281
Определено решетките създават много топло усещане Peace И аз ги харесвам. В конкретния случай просто става повечко.
Само да вметна да се има предвид и почистването на решетките. Само това ме отказа от тях за нашата кухня - ще събират прах в отворите.

Последната от снимките, показана от Веси е добър вариант.

# 282
  • Русе
И на мен ми харесва мозайката, но малко ме притеснява откъм чистене с тези фуги. Все пак мазно, мръсно, наслоява се, а не винаги може на момента да се изчисти. Но ако на теб ти харесва и това не те притеснява, слагай я.
Аз имам решетки на две врати горе и на две чекмеджета долу. В чекмеджетата държа картофи, лук, .. и затова ги направих, да има проветрение. Харесват ми за раздвиженост, но се прашат нещата вътре. Обмислям (вече 3 г Simple Smile ) да сложа някакво стъкло или нещо от сорта зад тях, за да предотвратя това. Още нещо за тях: вратите стават доста леки и малко по-трудно им действа плавното затваряне.

# 283
  • sofia
Мазно, мръсно, Меглио-то ми е първа дружка. Само с него чистя в кухнята.

# 284
Не знам доколко е подходящо като препарат за дърво обаче, силно е и е за мазно, не за каква да е мръсотия просто. Всеки си преценя дали му се рискува Grinning

Общи условия

Активация на акаунт