Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 632
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Не дадох, защото исках да видя как ще се развие деня и дали през нощта картината ще се повтори... - не се повтори  Peace
Чудесно, изобщо не е имало нужда от ХЛ детето според мен Peace. Ако разглеждаме случаят като остро състояние Peace.
Аз така правя последно време, в редките случаи, когато боледува. Чакам, чакам, чакаааам, и той вземе, че се оправи Mr. Green.  Сигурна съм, че е в супер форма, и знам, че ще се справи сам. Отне ми доста време обаче докато започна да мисля така позитивно. Явно покрай детето и аз се поизлекувах Mr. Green, макар и без прием на ХЛ.

# 481
  • Нейде из лудите гори...
Аз имам пълна подкрепа от мъжа ми, той наскоро се изказа така "Радвам се, че намери този лекар, за да ти говори каквото и аз, ама поне на него вярваш"  Mr. Green Явно мъжо усеща повече ситуацията, докато при мен все още витае онова усещане, че "трябва да направя нещо"... И това ще мине.

Не знам дали случаят с кашлицата е остро състояние или не... само където при всяко такова ни изписват различно ХЛ... не знам колко е класически метода, но със сигурност хомеопатията ме превъзпитава по отношение на болестта  Peace

# 482
  • Пловдив
Лично според мен лекарството не се изписва заради кашлицата. И затова всеки път е различно.

# 483
Някой има ли опит с намалено количество кърма и повишаването му с Ricinus Communis?На моменти много намалява,след няколко дни се увеличава,но когато намалее,бебето е гладно,мрънка,ядосва се и незнам какво да правя,а не ми се иска да храня с АМ.

# 484
Някой има ли опит с намалено количество кърма и повишаването му с Ricinus Communis?На моменти много намалява,след няколко дни се увеличава,но когато намалее,бебето е гладно,мрънка,ядосва се и незнам какво да правя,а не ми се иска да храня с АМ.
Ако искаш да направиш нещо по въпроса с хомеопатия - посети класически хомеопат. Ако не - по-добри АМ.

Ако е кашлица в остро - може и само за нея да е лекарството. Правилното почва да работи веднага, кашлицата отшумява за ден-два-три.

# 485
  • Обетованата земя
listopad, опитай да прекараш ако имаш възможност с бебето една седмица само в кърмене, нон стоп, гушнати в леглото, забрави за режими, после ще ги наредите. Друго, което мога да посъветвам-хапвай варено жито с орехи, и много течности. С това х.л. може да постигнеш и обратен ефект, така че не пробвай на своя глава. Ако можеш се свържи и с консултант по кърмене да ти даде още съвети, не се отказвай-понякога за успешно кърмене се искат малко усилия в началото (не знам на колко месеца сте).
Иначе и аз да потвърдя, че покрай хомеопатията и извървяването на пътя към правилното отношение към болестите и аз смятам че много постигнах в положителна посока, научих се да изчаквам и се убедих в силата на организма. Но също така се убедих, че когато има нещо хронично, което организмът не може да преодолее с никакво изчакване, има нужда от леко подбутване, след което го оставяш отново да се справя сам със срещите с вируси. Но не бива да си мислим, че за всеки сопол и леко покашляне трябва да дадем нещо, и да очакваме да спре за ден. Организмът може да си се лекува сам перфектно само че иска малко повече време, не става с магическа пръчица.

# 486
  • Нейде из лудите гори...
listopad, опитай да прекараш ако имаш възможност с бебето една седмица само в кърмене, нон стоп, гушнати в леглото, забрави за режими, после ще ги наредите.

На мен тази работа ми отне 2 дни... но също мисля, че метода работи, просто отдели времето. Хомеопатично без консулт не бих пила  Peace

# 487
  • Пловдив
Аз имам пълна подкрепа от мъжа ми, той наскоро се изказа така "Радвам се, че намери този лекар, за да ти говори каквото и аз, ама поне на него вярваш"  Mr. Green Явно мъжо усеща повече ситуацията, докато при мен все още витае онова усещане, че "трябва да направя нещо"... И това ще мине.

Не знам дали случаят с кашлицата е остро състояние или не... само където при всяко такова ни изписват различно ХЛ... не знам колко е класически метода, но със сигурност хомеопатията ме превъзпитава по отношение на болестта  Peace
Много се радвам, като чета така, че и двамата родители вярват, че вървят по правилният път. Много е важно Peace. Ние имахме много трудни моменти в началото с хомеопатията, обаче и двамата с мъжа ми знаехме, че само това остана да опитаме, беше последна възможност преди да му сложат диагноза - астма (на детето) Rolling Eyes. А аз бях въртешно убедена, че той е здрав, и нещо мъничко, мъничко бъркаме за да излезнем от порочният кръг. Е, получи се Heart Eyes.
В хода на хомеопатичното лечение на детето аз за себе си мога да кажа, че еволюирах...Започнах да гледам и разбирам света и хората около мен, да ги приемам. Сега мога да кажа, че живея в хармония със себе си, и това ме прави много щастлива. Някак неусетно се освободих от нещо, което ми тежеше и ме правеше тъжна.

# 488
  • Пловдив
mamaden, много ми стана радостно от това, което си написала - и заради теб, а и защото тук рядко се четат такива мнения! Дай, Боже, всекиму!  Hug

# 489
  • Пловдив
Мда...тя изкара някакъв страхотен късмет откъм хомеопат  Wink нагледно,че при някои се случва от раз,а при други не...

mamaden  Hug

# 490
  • Пловдив
Не е само до хомеопат. Без желание за промяна и без работа над себе си и личностно осъзнаване, а само с помощ отвън не става...  Wink

# 491
Бебка е на 3,5 месеца, кърмя на поискване,т.е. по всяко време когато иска.Не знам дали кърмата намалява от притеснение,от жегата или защото се опитва да ми идва цикъла,и този спад става за 2-3 дни,но през това време детето става мрънкаливо и явно не се нахранва.Давам да суче през половин ,един час,но има моменти нищо не тече и затова питах.Иначе да знам,че трябва консулт с хомеопат.

# 492
Не е само до хомеопат. Без желание за промяна и без работа над себе си и личностно осъзнаване, а само с помощ отвън не става...  Wink

Да,  Peace. И аз стигнах до това заключение.

# 493
  • Пловдив
listopad, не мисля, че ти е нужна хомеопатия. По-скоро консултант по кърмене! Прочети и из форума какво се прави в такива случаи. Спомням си, че в "Книга за кърменето" имаше доста добри насоки. За съжаление не знам къде е моята, иначе щях да ти сканирам...
Но можеш да пуснеш тема в кърмаческия, за да видиш какво ще ти кажат там момичетата! Peace
Не започвай да дохранваш с адаптирано мляко - започнеш ли, отиде кърменето и кърмата съвсем ще намалее. А и има вероятност бебето да не иска да суче, след като пие мляко от шише.
А как разбираш, че нищо не тече на моменти?
Причините може да са различни - стомашен дискомфорт, гъбички в устата, скок в растежа, някакво неяно неразположение у бебето. Не е задължително проблемът да е в недостатъчното кърма...

# 494
Ами като започне да суче,друг път усещам прилива на мляко и стягането на гърдите,а сега това стягане започва 3-4 минути по-късно и през това време като не тръгне млякото тя започва да се плаче и се дърпа.Като реши пак да засуче,цока малко и пак плаче и като стисна да изцедя капва малко и спира,стискам ,а нищо не излиза.И така на пресекулки суче и не знам дали измуква нещо или не.Затова я слагам често,да може да се нахрани.А през другото време когато не суче е весела,играем си,пея й песнички.

Общи условия

Активация на акаунт