Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 71 142
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • Страната на приказките
Извинявам се, ако е коментирано назад в темите. Какво мислите за вербалната хомеопатия?

# 181
Коментирано е. Няма как така да се насочи енергията. Тя наистина е "гола вода".
Марси, как е детето?

# 182
Какво стана с детенцето. Спадна ли температурата. Със сина ми минахме през такива стойности миналата седмица, но аз не издържах и за съжаление прибегнахме към традиционната медицина.

Благодаря за отговорите, няма хронични заболявания, в момента не спи, с 39,5 е, но е комуникативна, шегува се, изобщо състоянието й не отговаря на стойностите от термометъра.

# 183
  • Нейде из лудите гори...
Благодаря ви, че питате. От снощи живвна, току що  закуси, спа спокойно, със свито сърце да не дръпна дявола, ми се струва, че се справи с вируса. Ако някой ми беше казал, че ще държа детето си с такива стойности, надали щях да повярвам, за първи път се доверявам на хомеопатия в такава "екстремна" ситуация и все повече започва да ме печели на своя страна  Peace
Бъдете здрави!

# 184
За пореден път се убеждавам, че когато няма противопоказания, хубавата висока Т върши чудеса.
/впрочем и при противопоказания може постепенно и внимателно да се приучи жизнената сила да...не поднася изненади да го наречем/.
Аз пък чух неприятна новина от близки /макар и очаквана/, боля ме глава два дни, после едно денонощие бях с нещо като разстройство и леки болки в корема и днес седя и се чудя откъде извадих тази лоша асимилация на околната среда... newsm78 Явно е кореспондирала твърде сериозно с моя отдавнашна травма от изоставяне, понеже е на същата плоскост.... Confused
Тъй. Направих си самоанализа Mr. Green. Честит ви празник, пожелавам ви динамично равновесие!

# 185
Marsy Green,
Радвам се, че сте добре вече. Може ли да попитам, казваш, че за първи път се доверяваш на хомеопатията при такава ситуация. Преди приемало ли е детето антибиотици и правило ли е усложнения?
Мече, Много е интересно това, което казваш, за приучаването при противопоказания. Сега съм точно на тази вълна. Утре ще водя малкия при класически хомеопат, и се надявам да получа някакви насоки по темата. Честит празник и от мен.

# 186
  • Нейде из лудите гори...
E, дръпнах го  Tired
Скрит текст:
Направи ми същия "номер" като в събота срещу неделя. Изкара 18 часа без повишена температура, в добро настроение , апетит и всичко както обикновенно , излязохме до магазина и навън я втресе, за отрицателно време си вдигна 39,5 и вече 4 часа така. Дадох два приема на Беладона, слагам мокра кърпа на челото, за да облекчи горещината. Тя е отпусната, капризна... в този кръг се въртим от нощта четвъртък срещу петък  Tired
Говорих отново с хомеопата, човека каза , да стискам зъби още малко, че това било добър урок за имунната система ... На мен ми се реве, защото не мога да си представя да изкарам аз толкова време в такова състояние, а го причинявам на детенце. Вчера се обадих и на педиатъра, да чуя мнение от "другата страна", отговора беше "Такъв е грипа, давай Изопринозин", утре ако отида при нея ще тръгна с бележка за АБ.
Има ли някаква граница на допустимо в хомеопатията, максимум, след който така или иначе се минава към традиционна медицина?

Marsy Green,
Радвам се, че сте добре вече. Може ли да попитам, казваш, че за първи път се доверяваш на хомеопатията при такава ситуация. Преди приемало ли е детето антибиотици и правило ли е усложнения?

Пила е АБ , когато беше на 4м, приеха ни в болница с грешна диагноза.
Пила е още веднъж, когато беше на 2г (сега е на 3,3) , но тогава нямаше ефект от приема на АБ и след лутаници се спрях на хомеопата. Не знам какви усложнения имаш в предвид, но да чукна на дърво, не смятам, че е имала някакви.  Peace

Най-нетипичното ми е, че разума ми алармира, а вътрешно усещам, че това е начина... Confused

# 187
Марси, границата е според детето и майката и когато се вижда,че лечението не върви.
Миналата година и аз държах моята с такава температура 5-6 дни. Накрая се озовахме в болница. Но моето дете е нон-стоп болно, имунната й система я няма никаква. Накрая организмът беше толкова изтощен от постоянната температура, че беше като парцал. След това ми отне два месеца да я закрепя, защото пък лечението беше с кортизон и аб.
При вас като гледам не е такъв случая. Имате и фази на подобрение. Така че ще си прецениш.

# 188
  • на плажа
Марси, отивай на лекар и не се е..ай със здравето на детето. Никой съвестен хомеопат няма да те обвини. Хомеопатията не е панацея за всичко и понякога се налага да подкрепим малко с алопатия и след това да продължим. Прегръщам те! Всеки от нас е минал през такива колебания.

# 189
Марси, Само да ти кажа, че при нас грипа протече по същия начин, въпреки, че включихме изопринозин и антибиотик. Започнахме с 40,5 гр. Първите два дни подобрение, после висока температура 39, после пак подобрение 2 дни, после пак температура 38 гр. и сега подобрение, вече 4 ден.
При нас усложнението беше конюктивит (преди температурите), болка в едното ухо и ангина. Не смея да давам съвети, знам колко е трудно решението.

# 190
Щом е вирус и дори алопатът не е предписал антибиотик, не виждам изобщо изопринозинът /писала съм обширно за него що за отрова е/ ще помогне. Предписан е просто... за да се предпише нещо за спокойствие на майката. Истината е, че алопатите са безсилни срещу вирусите, да, умеят да потискат бактериални инфекции и обикновено чакат точно тях като усложнения след вирусни инфекции, защото именно тогава могат да дадат медикамент.
"Подкрепим" не е точната дума, даже обратната. По-вярно е да се каже  да потиснем симптома с цел оцеляване за момента.
Беладона е абсурдно да се дава втори-трети ден на заболяване. Тя и аконит работят само в началото. Може да е всичко друго, но не е беладона.

# 191
  • на плажа
Мече, подкрепим, подтиснем - все тая - нали се цели да се промени състоянието към по-добро, а после хомеопатията да си го изведе. От известно време вече се научих да не съм крайна в нищо. Няма да си уморя детето, защото хапчетата са отрова. Като нямам избор- ще дам.Преди бях много крайна и все компетентна. Животът ме научи, че не всичко е черно и бяло.

# 192
  • София
Здравейте,
влизам с един въпрос. Някоя от вас ползвала ли е хомеопатията за лекуване на хронично уголемени сливици при дете успешно? Ако да колко време е отнело лечението? Става въпрос за дете на 8 г. Не боледува и е здрава, но и сливиците са огромни, като е така от 2-3 годишна възраст. Порасването и плуването не помогнаха, а определено пречи отчасти на говора, както и спи с отворена уста.

П.П Не ползвам алопатични лекарства при децата. Пробвала съм хомеопатия, когато бяха съвсем малки децата, при едната точно за сливиците, но два пъти забравих записаният час, при което нямаше как да посетя отново даденият хомеопат... След това пробвах още веднъж с хомеопат по-близо до нас, който обаче не беше класически и след като ми изписа дълък списък хл за лека настинка при двете се отказах от посещенията при него. Бих искала отново да опитам с хомеопатия конкретно за сливиците, защото за пръв път тактиката ми на изчакване за да се оправят сами не дава резултат. Не ползвам хомеопатия, просто защото не ми се е налагало досега, а не защото смятам че не помага.

# 193
Или в началото на тази, или в края на предишната тема имаше много подробен разказ по въпроса. Върнете се малко и ще го намерите.

# 194
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мече, подкрепим, подтиснем - все тая - нали се цели да се промени състоянието към по-добро, а после хомеопатията да си го изведе.

ако е вирус, незнам как алопатията може да подобри нещо.

когато моето дете вдигна над 40С преди това беше с 38,5 - 39С няколко дена като ту сваляше, ту качваше...
хомеопатът каза да го заведа на лекар, защото дишаше тежко и имаше съмнения за пневмония.
педиатърът ме нахока, че ходя за дребни неща и после детето вдигнат тази висока Т.
докато беше в това състояние (с високата Т) смени в рамките на няколко часа няколко пъти картината. от 3тото лекарство заспа дълбоко, Т взе да пада. през цялото време бях във връзка с хомеопата и следеше картината.
за стискане на зъби и дума не може да става!
за мен е безотговорно детето отново да вдига Т и пак да се дава беладона, след като до до сега няма трайно подобрение.

границата - и аз я търся, но да ти кажа като се сетя какво ми ги говори педиатъра и моята граница се мести в посока хомеопатия.
последното боледуване го мина без хомеопатия. реших да пробвам да видя дали ще отнеме повече време и дали ще има разлика - аз разлика не видях. детето се справи само (Т, кашлица, течащ нос).

обаче аз съм писала тук, аз си промених разбирането що е то болест - за мен кашлица и сопол не са болести, а проява, симптом и търся какво ги е предизвикало (моето дете реагира с кашлица на раздяла). високата Т за мен не е нещо ужасяващо, а сигнал, че тялото се е активирало и се бори.
и когато детето иска да го гушна и да го успокоявам, то знам, че явно има нужда от моята енергия, не му достига нещо и не го отпращам със страх, че ще се разглези. Peace

Общи условия

Активация на акаунт