Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 631
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • Нейде из лудите гори...
До сега четох за астма, до сега отказвах да чета, но май ще се наложи. Кашлицата ни понякога е суха, понякога не е. Ямките не са ми направили впчеатление, но детето толкова се пъне милото, че ми се плаче като започне. Винаги през нощта, понякога дори не се буди, но кашля продължително. Снощи лъжичка мед и вода облекчиха положението и спа до сутринта спокойно. Хомеопата не ми вдигна и на мен, отказа ми , надявам се да върне обаждане , ако не по-късно пак ще го потърся. До сега единствено хомеопатията ни е влияела на тези пристъпи. Пулмикорт не съм й давала, въпреки че няколко пъти ни е изписван, а Вентолин не помога. Надявам се отново да успеем да нормализираме положението с хомеопатия.
В крайна сметка, за мен е важно детето да се чувства добре, ако може да минем с по-меко лечение - чудно, но ако се наложи към пулмолог ли трябва да се обърна?  Rolling Eyes

# 421
  • Пловдив
Пани,
Вие при първи симптоми ли звъните на хомеопатите? Чудя се, че понякога като има симптом, но той не ме притеснява не звъня изобщо... дали е правилно или е хубаво да се държи връзка от най-малката промяна...?!  Rolling Eyes

Аз за симтоми, които по никакъв начин не пречат на нормалното ежедневие на детето не търся хомеопат. Може дори да има случай в който мен да ме притеснява този симптом, но виждам, че за детето не е проблем - Не звъня. Като тук включвам и неща на емоционално и умствено ниво.

# 422
Да, аз също правя така, не звъня за всичко. Исках да сверя часовника както се казва.

# 423
  • Обетованата земя
Аз пък за остри състояния, с които виждам че детето се справя, дори и да има 1-2 дни да му е лошо, ползвам бабини методи, компреси, чайчета и т.н. Към хомеопатия прибягвам само когато има нужда от силно подбутване детето, както и за хронични състояния. За другото си мисля че трябва да се учи организма да се справя, да гради имунитет.

# 424
  • Пловдив
Аз пък за остри състояния, с които виждам че детето се справя, дори и да има 1-2 дни да му е лошо, ползвам бабини методи, компреси, чайчета и т.н. Към хомеопатия прибягвам само когато има нужда от силно подбутване детето, както и за хронични състояния. За другото си мисля че трябва да се учи организма да се справя, да гради имунитет.
Peace. Напълно съм съгласна. Аз дори и "бабини методи" не ползвам. Водя се единствено и само от желанията и нуждуте на детето Peace. И вярвам в способностите на телата да се самолекуват(особено при децата).
Последното ни остро състояние, беше много нетипично за Борис. Много бързо, вдигна много висока температура (40,5 и извадих термометъра, за да не гледам повече). Естествено, че с подобна Т, го унасяше, спеше, дремеше, пулсът му беше много висок и т.н. Аз обаче съм толкова убедена, че той е здрав и може да се справи сам с това, че и за момент не съм помислила да давам нещо. Алопатични лекарства за Т - абсурд, а за ХЛ ми се искаше да изчакам....Изчаках, това състояние продължи няколко часа, и постепенно Т спадна сама. На другият ден Т нямаше и детето беше, като чисто ново Mr. Green, все едно никога не се беше случвало нищо Peace.

# 425
  • Пловдив
Ами аз съм така с малката-на 4 г и половина е вече.Разболява си се и повечето пъти й минава без нищо-при нея хомеопатия не давам(само като бебе е пила ХЛ),смърка,кашля няколко дни и й мине.Много рядко съм давала за Т ,но то е защото тя е много неспокойна когато вдигне Т,много рядко сироп за кашлица.Не е правела досега никакво усложнение-но тя е много нежно,гушливо,щастливо дете,за разлика от батко си.

Иначе при него не съм звъняла и писала преди при първи симптоми,все съм изчаквала.Случвало се е да му мине и на него преди.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 15:42 от budiko

# 426
  • Пловдив
Не е правела досега никакво усложнение-но тя е много нежно,гушливо,щастливо дете,за разлика от батко си.

Иначе при него не съм звъняла и писала преди при първи симптоми,все съм изчаквала.Случвало се е да му мине и на него преди.

Budiko, мислиш ли, че баткото е по-малко щастлив, а винаги ли е бил такъв, и като по-малък....?

# 427
  • Пловдив
Знаете ли как от една капка течно лекарство може да се направи по-голямо количество от него?

# 428
Вчера преживях малък шок... детето кашляше в продължение на 4 часа през 10-30 секунди. Най-шокиращото за мен беше, че въпреки кашлицата, пееше, скачаше, танцуваше, грам не й пречеше, че буха като магаре  Rolling Eyes Не изглеждаше да й пречи кашлицата на "ежедневнието", но за мен беше просто ужасно да я гледам 4 часа как не може да спре. В следващите 2 часа разреди интервалите, кашляше на 5-15 минути. От както е заспала ми е направила 2 кризи, но сравнително кратки. Според хомеопата трябва да дам още един прием на лекарството и да се чуем, към това й правих гаргара с киселинна вода и сол, мисля, че облекчиха положението.  Преди да заспи вече споделяше, че я болят гърдите... просто не знам как да действам, реве ми се от безпомощност.  Confused

# 429
Марси, 4 часа кашлица могат да докарат мускулна треска. На мен ми се е случвало преди време. Детето може да не разграничи болката в мускулите от друга болка, която е на самите дробове.

# 430
  • Обетованата земя
Марси, пробвай при такива случаи топла инхалация с чай на котлона, да вдишва с кърпа на главата около 5 минути, много помага. Може и сода да сложиш вътре.

# 431
  • Пловдив
Marsi  суха ли е кашлицата?Броила ли си дишането,пулсът?

# 432
Благодаря за съветите, момичета.  Hug
 Будико, снощи броях , 34 вдишвания и издишвания за минута. Пулса не съм брояла. Кашлицата на моменти е суха, на моменти не е. Вчера сякаш беше по-суха от днес, а днес кашля рядко за сега, но не минава с едно изкашляне, а пак е серия за 5-10 минути. По-късно ще звъня на хомеопата да видим как ще продължаваме.

# 433
  • Пловдив
Вчера преживях малък шок... детето кашляше в продължение на 4 часа през 10-30 секунди. Най-шокиращото за мен беше, че въпреки кашлицата, пееше, скачаше, танцуваше, грам не й пречеше, че буха като магаре  Rolling Eyes Не изглеждаше да й пречи кашлицата на "ежедневнието", но за мен беше просто ужасно да я гледам 4 часа как не може да спре. В следващите 2 часа разреди интервалите, кашляше на 5-15 минути. От както е заспала ми е направила 2 кризи, но сравнително кратки. Според хомеопата трябва да дам още един прием на лекарството и да се чуем, към това й правих гаргара с киселинна вода и сол, мисля, че облекчиха положението.  Преди да заспи вече споделяше, че я болят гърдите... просто не знам как да действам, реве ми се от безпомощност.  Confused

Мога само да кажа със съжаление добре дощла в отбора Tired. Това, което описващ сме го изживявали многократно в къщи само, че не за 4 часа, а дни наред Tired Tired. Идвало ми е да започна буквално да си скубя косите от безпомощност #Crazy.
С подходящо ХЛ, минава почти от раз Peace. Бих се обадила на хомеопата.

# 434
  • Пловдив
Марси преди 2 години моя син кашляше така сухо постоянно няколко часа от обед до вечерта,дишаше учестено,и учестен пулс,не можеше да говори от кашлица.За мен беше просто суха кашлица Rolling Eyes.Вечерта като заспа кашлицата стана влажна ,но цяла нощ пъшкаше,дишаше 35-37 пъти в минута.На другия ден по обяд го заведох на личния лекар  и каза че е направил спазъм,но вече отминаващ бил.в деня в който кашляше много му бях дала само 1 доза ХЛ преди да почне много да кашля.На другия ден бях почнала да давам по-често ХЛ ,и може от него да беше почнал да отминава.

Общи условия

Активация на акаунт